NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Solid surface zoals je het nog nooit zag
Duraseins marmer-, terrazzo- en houtimitaties zijn ongezien en bieden een enorme waaier aan creatieve mogelijkheden.

Solid surface zoals je het nog nooit zag

Topmerk onderscheidt zicht met spraakmakende dessins

Met drie gespecialiseerde afdelingen is Engels Group een toonaangevende speler op het vlak van interieurbouw en schrijnwerk. Elektro aankooporganisatie en groothandel D. Engels, Thermo Comfort en Engels Surfaces onderscheiden zich elk met sterke merken en een doorgedreven klantenservice. Binnen die laatste divisie stelt Engels trots een gloednieuw merk voor. Durasein is een grote naam binnen solid surface met kwalitatieve en oogverblindende kleuren en designs. 

In bijna honderd jaar is Engels Group uitgegroeid tot een overkoepelende groepering met drie afdelingen: Electro aankooporganisatie en groothandel D. Engels ondersteunt professionele dealers van elektrotoestellen van aankoop tot dienst na verkoop, Thermo Comfort is gespecialiseerd invoerder en verdeler van HVAC-toepassingen, en Engels Surfaces dompelt je onder in de wereld van solid surface. De rode draad doorheen de groep? Een optimale, doorgedreven klantenservice. 

Solid Surface is makkelijk te bewerken en thermoformeerbaar, al vraagt de verwerking ervan wel het nodige vakmanschap.

Topaanwinst in het assortiment

Om de klant nog beter te bedienen, stelt Engels Surfaces een belangrijke aanwinst voor: Durasein, een topmerk binnen solid surface. “We streven naar duurzame engagementen”, vertelt Daniel Floren, Sales & Technical Manager bij Engels Surfaces. “Daarom gaan we niet zomaar met het eerste het beste merk in zee. Er moet een overtuigde meerwaarde zijn en bij Durasein is dat absoluut het geval. Het merk speelt flexibel in op trends met exclusieve patronen en kleuren. Zijn marmer-, terrazzo- of houtimitaties zijn ongezien en bieden een enorme waaier aan creatieve mogelijkheden.”

De solid surface-collectie van Durasein onderscheidt zich met een aantal betoverende en spraakmakende dessins: van uitbundige adering tot een lichte sprankel, maar ook tijdloze en eigentijdse unikleuren behoren tot het aanbod. “We maakten een selectie van mooie houtdesigns en negen vaste kleuren die standaard op voorraad zijn. Uiteraard bieden we ook de andere kleuren aan, al reken je daarvoor op
een iets langere levertijd.”

Unieke veelzijdigheid

Met solid surface geef je elk project een unieke toets. Het materiaal, een samenstelling van aluminiumtrihydraat, hoogwaardig acryl, pigmenten en bindmiddel, is naadloos verlijmbaar en het enige product op de markt dat onzichtbaar te herstellen is. De onderhoudsvriendelijkheid, zijn antibacteriële eigenschappen en een uitstekende slijtvastheid maken deze oplossing uitermate geschikt voor onder andere zorginstellingen, maar zeker ook in particuliere woningen. Daniel: “Solid surface is enorm veelzijdig. Ze zijn makkelijk bewerkbaar en bovendien thermoformeerbaar. Daardoor creëer je keer op keer unieke ontwerpen op maat. Al vereist het verwerken en installeren wel het nodig vakmanschap.”

Om de vakman te ondersteunen organiseert Engels Surfaces opleidingen om correct met het materiaal aan de slag te gaan.

Weten wat je doet

Om de vakman te ondersteunen bij realisaties in solid surface, organiseert de groep opleidingen om correct met het materiaal aan de slag te gaan. “We bereiken een heel divers publiek, van schrijnwerkers en architecten tot scholen. Of je nu starter of al enkele jaren actief bent, iedereen kan ermee aan de slag. De opleidingen vinden doorgaans inhouse plaats, waar nodig gaan we eventueel tot bij de klant”, aldus Daniel. “Er komt heel wat handenarbeid aan de verwerking van solid surface te pas, met een stappenplan om het correct, veilig en duurzaam te realiseren. Telkens bewijzen we wat je er allemaal mee kan doen. De solid surface-opleidingen zijn een echte ode aan het product. Keer op keer geeft tot 95 procent van de deelnemers aan nieuwe inzichten en technieken te hebben verworven, zelfs zij die de knepen van het vak al jaren onder de knie hebben. Het is een mooie erkenning.”

Met solid surface geef je elk project een unieke toets.

Mooie toekomstplannen

Engels Group timmert bijna een eeuw aan zijn weg. Met succes, want het bedrijf blikt volop vooruit naar de toekomst. “Onze nieuwe toonzaal waar we alle afdelingen samenbrengen is in aanbouw. Daar zullen onze solid surfaces een prominente rol opnemen met het oog op duurzaamheid en circulariteit. Met deze thema’s gaan we de komende jaren bovendien actief aan de slag in heel het bedrijf”, besluit Daniel. “Het grote voordeel van Engels Group is dat we over alle divisies heen aan kruisbestuiving doen. We leren van elkaar en versterken elkaar. Samen streven we elke dag naar het beste: van producten tot service.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details