NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
“Nooit met een andere leverancier voor stofafzuiging gewerkt”
In beide vestigingen van Habo Group staan twee cycloonfilters van Limoco.

“Nooit met een andere leverancier voor stofafzuiging gewerkt”

Goede planning en uitstekende service maken het verschil 

Volgend jaar zal het 50 jaar geleden zijn dat LIMOCO opgericht werd, oorspronkelijk als ‘Limburgse Montage en Constructie’. Het was met het aan boord halen in 1995 van de bijzondere expertise van Jan Stinkens in afzuiginstallaties voor schrijnwerkerijen en houtbewerkingsbedrijven dat Limoco zich ook echt ging specialiseren in deze toepassingen. Ondertussen is Limoco een familiebedrijf, nog steeds gevestigd in Oudsbergen en gerund door de familie Stinkens. Veel van hun klanten, waaronder Habo Group, schrijven al jarenlang mee aan de historiek van het bedrijf.

Voor zijn klanten is Limoco vaak al decennia een vaste waarde, ook in woelige tijden. Neem bijvoorbeeld de coronapandemie. Zo zag Habo Group tijdens die periode een ongewone curve in de verkoop van parketvloer. Habo Group heeft groothandels in België en in Nederland: Holz-Bois in Genk en Albers Parket in het Nederlandse Weert. Op beide plaatsen wordt ook geproduceerd. Zestig procent van hun verkoop, is eigen productie en de afnemers zijn enkel professionele parketplaatsers. Eind 2020, in volle coronacrisis, deed Habo Group een belangrijke investering in stofafzuiging voor de vestiging in Weert.

Groeiende vraag

Bedrijfsleider van Habo Group, Stefaan Luykx: “Bij het begin van de pandemie hebben we eerst een serieuze dip in de verkoop gezien. Alles viel plots stil. Onze klanten zijn professionele parketteurs en aangezien zij het werk moesten stilleggen, stond onze verkoop ook on hold. Nadien is die achterstand snel ingehaald en de tendens zette zich verder. Mensen investeerden meer in hun huis en dus ook in de renovatie van hun vloer. Dat merkten we zeker en vast.”

Stofafzuiging is cruciaal voor de productie van parketvloer.

De nieuwe stofafzuiging in Weert was een vervolg op investeringen die al enkele jaren eerder gebeurden, waaronder een nieuwe filterinstallatie. “In 2020 hebben we in samenwerking met Limoco een tweede installatie vervangen omdat ze versleten was. Dit keer ging het om een nieuwe filter van 44.000 m³/u en nieuwe leidingen. Alles is voorzien van pneumatische kleppen om zo efficiënt mogelijk met het energieverbruik om te springen. Op de installatie zijn nu een tiental machines aangesloten en er is reservecapaciteit voorzien.”

Eén contactpersoon 

In totaal heeft Habo Group vandaag vier cycloonfilters van Limoco: twee in de vestiging in Weert en twee in Genk. Stefaan: “Ik denk dat wij met ons bedrijf één van de eerste klanten waren van Limoco. We hebben nooit met een andere leverancier gewerkt. Meer nog, we vragen zelfs nooit een offerte bij een ander bedrijf. We weten dat we altijd op Limoco kunnen rekenen. Ze zijn een correcte zakenpartner en dat maakt van ons een tevreden klant. Jan is nog steeds onze contactpersoon. In zoveel jaren bouw je meer dan een puur zakelijke relatie op. Ook de techniekers blijven dezelfde. Je merkt aan alles dat het bedrijf geen duiventil is. Tijdens het laatste project heeft ingenieur Bart Stienaers alles in goede banen geleid.”

Stofafzuiging is een zeer belangrijk onderdeel in de productie van Habo. Als ze niet goed of helemaal niet werkt, ligt alles stil. Bij een storing is het belangrijk dat er snel een interventie gebeurt. “Bij Limoco zijn ze daar heel erg mee begaan. Ook de plaatsing van een nieuwe installatie wordt optimaal voorbereid, zodat onze productie zo weinig mogelijk hinder ondervindt. Enkel voor het omschakelen van de oude naar de nieuwe sturing moeten de machines even stilgelegd worden. We passen onze planning daarop aan, zodat we geen productieverlies lijden”, besluit Stefaan Luykx. ”Die goede planning en duidelijke afspraken zijn voor ons een hele fijne manier om samen te werken met Limoco.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details