NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Lecot introduceert nieuwe, gebruiksvriendelijke schuifoplossingen
Acht types profielen en garnituren vormen een scala aan mogelijkheden. (Beeld: ARLU)

Lecot introduceert nieuwe, gebruiksvriendelijke schuifoplossingen

Als interieurbouwer ben je altijd op zoek naar stijlvolle oplossingen voor je klant die jou tijd besparen. Vernieuwde meubel- en schuifdeurconcepten die uitpakken met een vlotte montage en minimalistische uitvoering zijn misschien wel precies wat je zoekt. Bij Lecot pakken ze uit met twee systemen die een flinke upgrade voor je projecten betekenen. Laat maar schuiven!

Vakmannen weten dat ze voor kwalitatief meubel- en deurbeslag, professioneel advies en een snelle, correcte levering bij Lecot moeten zijn. Of je nu bij hen in de winkel of via hun bestelplatform koopt, de missie van Lecot is om jouw werk beter en makkelijker te maken. Dat doen ze met twee vernieuwde systemen in de interieurbranche: de Concepta III van Hawa en het Xperta-systeem van ARLU.

Xperta invisible is ideaal voor plafondinbouw. (Beeld: ARLU)

Voorgemonteerd staat netjes

Hawa stelt met de elegante Concepta III een upgrade van zijn schuifoplossing voor meubeldeuren voor. Je creëert er multifunctionele kamers mee, door werkbladen in je keuken of wasruimte weg te steken. Je schuift de meubeldeuren simpelweg in een nis om je kast te openen. Werkruimte niet nodig? Schuif de deuren opnieuw geruisloos dicht en de (kleine) kamer wordt een oase van rust. Ideaal voor keukens en wasruimtes en een droom van elke bewoner. Al heb je ook als interieurbouwer heel wat redenen om voor deze derde generatie van Concepta te kiezen.

Productmanager voor meubelbeslag bij Lecot Jürgen De Lameillieure licht toe: “Door het flexibele systeem kan je variabele deurafmetingen gebruiken, die zowel halfhoog – vanaf het werkblad bijvoorbeeld – als plafondhoog toegepast worden. Je stelt het geheel samen in de configurator van Hawa en bestelt bij Lecot, waar we alles op voorraad hebben. Daarna begint de pret, want door een hoge graad van voormontage is het systeem eenvoudig te installeren. Jij maakt de deur, bevestigt het Concepta III-systeem en installeert het geheel bij je klant. Door de intuïtieve afstelling met makkelijk toegankelijke punten, kan je de deur na plaatsing op vijf manieren perfect laten aansluiten.”

Het comfort van de Concepta III is misschien de belangrijkste verbetering, met een ergonomische bewegingsondersteuning voor soepele overgangen. “Je kiest of je een push- of pullversie installeert. Bij de pushvariant openen en sluiten de deuren met een lichte tik. Bij de pullvariant geeft een handvat wat meer cachet. Door de onzichtbare technieken komt de gesloten deur perfect in hetzelfde vlak als de zijwand. Een magneet trekt de deur precies in de nis, zonder trillen. Het systeem overtuigt door zijn eenvoud, zelfs al tijdens de installatie en afstelling.”

Met gesloten deuren zie je niets van het werkblad of de wasruimte. (Beeld: Hawa)

Vereenvoudigd systeem, makkelijk kiezen

Nog zo’n verbeterd systeem is de Xperta van ARLU. “Het is een evolutie van twee bestaande schuifdeursystemen, de Expert (van ROB) en de Proslide (Argenta), dat de voordelen van beide combineert”, vertelt Lecot-productmanager voor bouwbeslag Fien Deconinck. “Door de systemen samen te nemen en te vereenvoudigen, kan je vandaag met acht profielen en acht garnituren houten en glazen deuren tot honderd kilogram afwerken. Dat is een pak overzichtelijker dan de dertig profielen en het vijftigtal garnituren van de oude systemen. Het systeem is beschikbaar- in wit,zwart en alu f1, allemaal direct uit stock leverbaar.”

De dubbele softclose van Xperta is geoptimaliseerd en kan ook op smalle deuren vanaf 600 millimeter toegepast worden. Door de wieltjes van het systeem een hard loopvlak en zachtere binnenkern te geven, vervormen ze minder snel, heb je minimale rolweerstand en een maximale geluidsdemping. Die geruisloosheid is natuurlijk belangrijk bij een schuifdeur. “Het systeem is ook beschikbaar voor plafondinbouw, onder de toepasselijke naam Xperta invisible. Daarbij wordt het profiel naadloos weggewerkt in een vals plafond. Door de compacte ophanging, wordt de speling tussen deur en plafond beperkt tot vier millimeter. Een extra afdekprofiel maakt dit systeem ideaal voor systeemplafonds. We zien dat dit een populaire toepassing wordt in kantoorgebouwen.”

Door de voormontage installeer je Concepta III snel en makkelijk bij je klant. (Beeld: Hawa)

Fien: “We zijn begin dit jaar op de kar gesprongen met ARLU, waardoor je vandaag zowel de aparte componenten als verschillende totaalsets in onze winkels en ons bestelplatform vindt. Weet je perfect wat je nodig hebt, dan bestel je de profielen en garnituren in je gewenste kleur. Een totaalset maakt het je iets makkelijker, omdat je niet zelf moet gaan uitzoeken welke onderdelen je nodig hebt. Die sets gaan van de meest standaard montage met muurbeugels tot een compact systeem voor minimale zichtbaarheid. Laat je zeker bijstaan door ons salesteam: ze zijn extra opgeleid om je te adviseren over het Xperta-systeem.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details