NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Fixscreen Minimal perfecte match voor slank schrijnwerk
Screens met zijgeleiders die voor het glas uitkomen waren voor deze woning echt zonde geweest.

Fixscreen Minimal perfecte match voor slank schrijnwerk

Een ultramoderne nieuwbouwvilla, strak wit pleisterwerk en grote raampartijen: alles om zorgeloos en comfortabel te kunnen wonen. Zo dachten ook de eigenaars toen ze er zeven jaar geleden introkken. Helaas. Binnen genieten ze van veel daglicht, maar pal op de zuidkant vangen de grote ramen dan ook de volle zon en de warmte die daarmee gepaard gaat. 

Waar de eigenaars bij de bouw van hun woning de keuze voor doekzonwering nog naast zich neerlegden uit schrik voor een povere windbestendigheid bij de grote oppervlakken, komen ze er nu op terug. Het zonwerend glas bood tot dusver namelijk geen soelaas om op warme dagen de binnentemperatuur draaglijk te houden. 

Gat in de markt

“Enige probleem,” herinnert installateur en Renson Ambassador Luc Boonen zich, “waren de smalle raamprofielen van de minimal windows. Van de bestaande doekzonwering op de markt zouden de zijgeleiders sowieso voor het glas uit komen, en dat was voor deze woning echt zonde geweest. Met amper twee centimeter zichtbaar raamprofiel, kwam de ‘Fixscreen Minimal’ met z’n eveneens slechts twee centimeter brede zijgeleiders dus als geroepen. De voorgemonteerde doekzonwering valt hier zelfs amper nog op. Voor na-installatie op strakke woningen met ‘minimal windows’ is dit dan ook het gat in de markt. Zeker voor grote ramen, aangezien je met een kleinere doekkast toch die grotere oppervlakken kan coveren.” 

Met amper twee centimeter zichtbaar raamprofiel, kwam de ‘Fixscreen Minimal’ met z’n eveneens slechts twee centimeter brede zijgeleiders als geroepen.

Vlotte installatie

“Ook op het vlak van installatie betekent Fixscreen een flinke stap voorwaarts”, geeft Luc Boonen nog mee. “Hiermee kunnen we de doekkast apart bevestigen vooraleer de geleiders op hun plaats te monteren. Dat je ook de nieuwe onderlat ter plaatse kan (de)monteren scheelt een pak in het gewicht bij installatie van grote screens.”

Volgens de eigenaars blijft het met de doekzonwering voortaan zelfs op hete zomerdagen aangenaam in huis. “Om dan nog maar te zwijgen van het grote voordeel dat je zelfs met de screens neer toch nog steeds naar buiten kan kijken”, besluiten ze.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details