NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Gepersonaliseerde kantenband met elk gewenst decor
Door de steeds grotere variatie aan kleuren, decoren en oppervlaktestructuren neemt het kantenbandassortiment exponentieel toe.

Gepersonaliseerde kantenband met elk gewenst decor

Door de steeds grotere variatie aan kleuren, decoren en oppervlaktestructuren neemt het kantenbandassortiment exponentieel toe. Klanten zijn hierdoor meer en meer op zoek naar kleinere hoeveelheden kanten en slaan zelf minder voorraad in. Hier speelt Ostermann handig op in door nog een stapje verder te gaan in hun dienstverlening: kantenbanden op maat van individuele klanten. Bovendien verscherpt de kantenbandspecialist naast zijn service ook zijn sustainability-engagement.

“Hout, acryl, aluminium, pvc, hoogglans, mat, supermat, … Er is een zeer ruime keuze”, steekt Alain Van der Kuylen, zaakvoerder bij Ostermann van wal. “De kantenbandsector bruist en vernieuwt, maar dat brengt ook uitdagingen met zich mee. Bij Ostermann hebben we van alle mogelijke kantenbanden een ruime stock, waardoor we een snelle levertermijn garanderen. We zien dat klanten steeds kleinere hoeveelheden aankopen en zelf minder voorraad inslaan. Onze klanten worden met veel plezier op hun wenken bediend. Hierin gaan we nu nog een stapje verder.”

Unieke vormgeving op maat van de klant

Sinds het voorjaar van 2023 kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer ABS-kanten met elk gewenst decor bestellen. De klant bepaalt het ontwerp, Ostermann levert de gewenste hoeveelheid en afmeting. Zelfs met een volledig aangepast productieproces
behoudt de kantenbandspecialist zijn strakke levertermijn. Alain: “We wilden onze bestaande service niet verminderen door met een nieuwe tool naar buiten te komen, dus zochten we intern de beste werkwijze om onze dienstverlening te optimaliseren. Het resultaat zijn unieke kantenbanden op maat van individuele klanten die binnen een zeer korte tijdspanne geleverd worden.” 

De ABS-kanten zijn verkrijgbaar in diktes van 0,4 millimeter, 1 en 2 millimeter. Met de nieuwe service kan de interieurbouwer de meest unieke meubels bedenken en realiseren: een werkblad met een betonlook, gecombineerd met een front in notenfineer en daartussen een creatie die beide decoren verenigt.

Keuken-, meubel- en interieurbouwers bestellen bij Ostermann gepersonaliseerde ABS-kantenbanden met elk gewenst decor.

Sustainability als uitgangspunt

Met zijn nieuwe gepersonaliseerde kantenbanden speelt Ostermann bovendien in op het actuele duurzaamheidstopic. Het bedrijf draagt sustainability hoog in het vaandel. “We waren altijd al pioniers om klanten hun kantenband per meter te laten aankopen. Op die manier creëerden we niet onnodig afval en hoefden we minder materialen op te sturen. Maar dat is niet nieuw, natuurlijk. Met die gepersonaliseerde banden hebben klanten nog meer zekerheid over de juistheid van hun product en de specifieke benodigde hoeveelheden. Zo genereren we geen overproductie.”

Eigen ecologisch productassortiment

Boven op zijn eigen duurzaamheidsengagement streeft Ostermann ook naar de Europese REACH-normen. Deze richtlijnen beschrijven waar bedrijven en overheden zich aan moeten houden op het vlak van productie en handel in chemische stoffen, ter bescherming van de natuur. Ostermanns inhouse ontwikkelde Redocol Greenline kadert in deze visie. “Binnen onze Greenline-collectie vormen ecologie, duurzaamheid en veiligheid de rode draad. Nu ja, de groene draad”, lacht Alain. “Dit is een product waar we zelf helemaal achterstaan. De lijm, het schoonmaakmiddel en het plakband maken deel uit van ons eigen ontwikkelde Redocol-assortiment en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen voor professionele verwerking.”

De Redocol-greenline is samengesteld uit zoveel mogelijk grondstoffen van natuurlijke oorsprong. Het Teclinex-reinigingsmiddel is het paradepaard van deze collectie. “Teclinex kan zowel manueel als in machines gebruikt worden en is geschikt voor talloze toepassingen. Zo heb je geen handvol verschillende producten meer nodig. Teclinex is maximaal samengesteld uit biobased materialen en dus zeer natuur- en omgevingsvriendelijk. Dit verbetert bovendien de veiligheid en het gebruiksgemak voor de schrijnwerker zonder in te boeten op kwaliteit en doeltreffendheid.”   ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details