NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hoe kies je een vloer? COREtec® helpt je op weg.
Bij Lorenz en Elyne in Pulderbos lopen de ruimtes naadloos in elkaar over.

Hoe kies je een vloer? COREtec® helpt je op weg.

Hoe kiest interieurarchitect Ken Creemers, bekend van het succesvolle VRT1-programma Ons huis/Nieuw huis een vloer? Hij vertelt hoe hij te werk gaat, wat zijn favoriete vloeren zijn en aan elke criteria een vloer moet voldoen om jaren lang mee te gaan. Dat COREtec® over de hele lijn goed scoort, hoeft niet te verrassen.

In Ons huis/Nieuw huis zag de VRT1-kijker heel wat prachtvloeren de revue passeren. Interieurarchitect Ken Creemers die de interieurs vormgaf pikt er de mooiste uit. Hij loodst je stap voor stap richting de ideale vloer. “Mijn eerste tip: bezoek altijd een showroom”, steekt Ken van val. “Daar zie je de vloeren, kan je ze vastpakken en voelen. Een vloer ziet er in het echt altijd anders uit dan online. Een showroombezoek is dus heel belangrijk om de juiste keuze te maken.”

Daarnaast laat Ken zich ook leiden door daglicht. Te renoveren woningen zijn vaak erg donker terwijl de bewoners meestal net een fris, modern interieur voor ogen hebben. In dat geval is een vloer met een lichte tint aangewezen. Is de woning al heel ruim of licht, dan creëer je met een donkere vloer een mooie kleurennuance.

Kurt en Aurore uit Haren legden de nieuwe vloer direct over de oude.

Elke vloer zijn eigenheid

Nele en Dries, het jonge koppel uit Affligem, wenste een warm, gezellig en sfeervol interieur dat tegelijkertijd modern en fris was. Ken: “Ik wist dat ze heel graag een visgraatvloer wilden. Ze hadden geluk want COREtec® heeft een prachtige, lichte visgraatvloer in zijn assortiment. Hun keuken was vrij ruim waardoor het drukkere motief van de vloer perfect tot zijn recht kwam. De kleur sluit mooi aan op het hout van de keuken waardoor het een mooi geheel vormt.”

Het tweede koppel droomde van een interieur met een hoek af. Dat zie je in de materiaalkeuze van Lorenz en Elyne, zoals het behang in de keuken. Voor hun ruimtes koos Ken voor de Baltimore Oak 95, een vloer met een originele parketlook. De vloer creëert rust en balans in het drukke interieur. In de eetkamer en living accentueren lange planken de lengte van de ruimtes waardoor ze optisch groter lijken. De planken liggen door het hele huis in dezelfde richting. Daardoor zijn er geen storende overgangen tussen de ruimtes. Dat creëert in deze bungalowwoning een heel open effect.

De vloer van Nele en Dries in Affligem straalt zelfs met een iets drukker visgraatmotief rust uit.

Installatiegemak van COREtec®-vloeren

Het derde project in Ons huis/Nieuw huis was een totaalrenovatie, van de garage tot de keuken, en van de hal tot de slaapkamers. “In elke ruimte werd een nieuwe vloer gelegd”, aldus Ken. “De vloeropbouw in deze woning was goed, dus de vakmannen hoefden de ondervloer niet de egaliseren. In de meeste ruimtes legden we de nieuwe vloer direct over de oude heen.”

De renovaties in Ons huis/Nieuw huis zijn compleet verschillend, al hebben ze een ding gemeen: ze moeten vlot verlopen. “Dat lukt met COREtec® perfect”, besluit Ken. “De vloeren zijn eenvoudig te leggen en het bouwteam kan zelfs over onafgewerkte vloeren heenlopen. Daarnaast is de duurzaamheid van COREtec® een absoluut pluspunt: de vloeren zijn zeer slijtvast en waterbestendig. Dat maakt het een waardevol product om mee te werken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details