NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Festool denkt een stap verder met geschikte accessoires
Net zoals bij de ontwikkeling van de machines wordt ook bij de accessoires zeer goed nagedacht over hoe ze de vakman optimaal ondersteunen.

Festool denkt een stap verder met geschikte accessoires

Festool staat gekend om zijn kwaliteitsvolle machines voor de vakman. Bij de Duitse fabrikant reken je op heel wat types apparatuur die je werk eenvoudiger, sneller en efficiënter maken. Door een sterke focus op de gepaste accessoires voor elke machine gaat Festool nog een stap verder.

Voor elke Festool-machine de juiste accessoires, zo zet je als vakman een stap verder.

Frezen, boormachines, cirkelzagen, afkort-verstekzagen, plintenzagen, decoupeerzagen, … Van algemene apparaten tot machines voor specifieke toepassingen: wat je als schrijnwerker, schilder, parketteur of interieurbouwer ook nodig hebt, Festool heeft het in zijn assortiment. Daarbij gaat het Duitse bedrijf steeds uit van de vakman zelf: hoe gebruikt hij die machine en over welke functionaliteiten moet ze zeker beschikken? 

“Festool denkt altijd in systemen: een machine kan je aansluiten op onze stofzuigers, maar ook koppelen aan diverse accessoires in ons gamma”, zegt Sandy Van Der Vreken, marketingmedewerker voor Festool Belgium. “Die nadruk op accessoires willen we voortaan nog duidelijker maken. Ik vergelijk het graag met de bouwsector. Werk je samen met één totaalaannemer, dan loopt het hele proces op wieltjes. De planning klopt, het team weet exact wat ze moeten doen, de materialen zijn in voorraad, … Voor onze systemen is dat niet anders. Onze zaagmachine, het zaagblad, de geleidesystemen: ze zijn perfect op elkaar afgestemd. Werk je met onze machines en accessoires, dan bereik je de beste resultaten.”

Geleidesystemen en hoekaanslagen garanderen perfecte resultaten.

Veelzijdigheid

Bij de ontwikkeling van machines besteedt Festool specifieke aandacht aan de details die het werk van de vakman nog makkelijker maken. Ook wanneer een toestel een update krijgt, worden functies toegevoegd in het belang van het dagelijkse gebruik. “We zullen nooit iets toevoegen aan een machine als dat geen nut heeft voor de persoon die er elke dag opnieuw mee aan de slag gaat”, zegt Sandy.

Bij de machines van Festool reken je als gebruiker ook op de veelzijdigheid aan toepassingen. Die verhoogt nog door de juiste accessoires aan je toestel te koppelen. “Ik denk dan aan onze stofzuigers. Die maken integraal deel uit van het systeem. Ze hebben een gladde slang zodat er geen vuil tussen kruipt, beschikken over een  Bluetooth®-module om te koppelen met andere slimme machines en werken met een afstandsbediening. Sta je aan de andere kant van de ruimte, dan schakel je de stofzuiger zo eenvoudig aan en uit. Die kleine handelingen maken het werk efficiënter.”

Accessoires en machine vormen een systeem dat toelaat efficiënt en nauwkeurig te werken.

Compatibiliteit

Festool maakt deze hernieuwde focus op accessoires voortaan ook visueel duidelijk op de vernieuwde website. Machines en accessoires staan er broederlijk naast elkaar, zoals ze ook in het dagelijkse leven samen gaan. “De accessoires zijn geen nieuwe producten bij Festool. Ze zitten al lang in ons assortiment en worden even nauwkeurig ontwikkeld als onze machines om maximale compatibiliteit te garanderen. Door onze website te updaten en ze onder de aandacht te brengen, maken we ze toegankelijker voor de klant. Vaak hebben we de oplossing voor een specifiek probleem al in huis. Of je kan een oudere machine veelzijdiger inzetten door de juiste accessoires te gebruiken. Onze toestellen moeten de vakman en zijn dagelijkse activiteiten ten volle ondersteunen.”   

Werken met de OF 1400 bovenfrees? Dan heb je keuze uit meer dan 200 accessoires.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details