NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hoe een traditionele schrijnwerkerij uitgroeide tot thermoformeringspecialist
Wastafel in solid surface.

Hoe een traditionele schrijnwerkerij uitgroeide tot thermoformeringspecialist

Bij Rogiers uit Waregem liggen de kaarten open op tafel. De machineleverancier legt namelijk strak de focus op het leveren van topkwaliteit en een ultieme service. Ze zijn gespecialiseerd in de verkoop, levering, installatie en het onderhoud van een breed scala aan machines – van klassieke modellen tot de meest geavanceerde CNC-gestuurde apparaten. Ook voor het realiseren van complete projecten deinzen ze niet terug. Dat zie je bij GF Solids uit Zonhoven.

Snel en efficiënt de meest complexe opdrachten aanpakken.

Michiel Vandaele – strategische projecten Rogiers: “Door onze uitgebreide ervaring en diepgaande knowhow bieden we een doorgedreven en omvangrijke service. Een voorbeeld? Toegang tot alle machine-informatie is via ons klantenportaal gemakkelijk en altijd beschikbaar online, inclusief back-ups. Ons toegewijde serviceteam, met permanent zestien techniekers op de weg, staat klaar om iedereen te ondersteunen bij onderhoud en reparaties. We beschikken ook over een eigen testlaboratorium uitgerust met de nodige machines en we houden een grote voorraad van machines en onderdelen permanent beschikbaar om op alle eisenpakketten te kunnen ingaan.”

SCM accord 40 fxm CNC-bewerkingscenter.

Maatwerk en totaaloplossingen

“Wij begrijpen dat elke klant unieke behoeften heeft en bieden daarom op maat gemaakte oplossingen”, gaat Michiel verder. “Het woord ‘totaaloplossing’ nemen we niet zomaar in de mond. Onze belofte van een ’totaalinstallatie’ houdt in dat de klant zich enkel hoeft te concentreren op het voorzien van de nodige nutsvoorzieningen, de rest nemen wij voor onze rekening. Onze eigen plaatsingsdienst begeleidt je bovendien professioneel bij de opstart van de productie. Dat deden we ook bij GF Solids uit Zonhoven, een belangrijke speler als het gaat over het verwerken van solid surface-materiaal.”

De CNC-machine met hoge Z-as van negentig centimeter.

De grenzeloze mogelijkheden van solid surface

Met solid surface-platen zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid, van een simpele keukentablet, over tafels en douches tot volledige gevelbekledingen en clean rooms. “Ondertussen hebben we in ons familiebedrijf, met mijn vader Rudy en broer Filip, zoveel productkennis opgebouwd dat we snel en efficiënt zelfs de meest complexe opdrachten aankunnen”, zegt Tom Geuns, medezaakvoerder van GF Solids. “De laatste jaren hebben ze ons ook ontdekt in de ‘witte sector’. We krijgen dus de ene opdracht na de andere van ziekenhuizen en zorginstellingen in België en Nederland binnen. Eens geïnstalleerd is solid surface dan ook uitzonderlijk onderhoudsarm door de uitmuntende hygiënische eigenschappen en het gemak waarmee het gereinigd kan worden. De homogene samenstelling creëert een opmerkelijke duurzaamheid en weerstand tegen krassen.”

Intuïtieve interface.

Samen sterker in complexe projecten

Rudy: “De samenwerking met Rogiers kwam tot stand omdat ik op een bepaald moment op zoek ging naar een machine die negentig centimeter hoog kon frezen. Op de markt was het toen een uitdaging om dit te vinden. Zo kwam ik bij SCM Group – waar Rogiers een ‘dealer partner’ van is – terecht. Die hadden een Routech-portaalmachine staan, die enkel in schrijnwerkerijen werd geplaatst.” 

“Tot dan waren wij bezig met onze solid surface-platen te verzagen zoals een echte schrijnwerker dat doet. Maar dan ben je natuurlijk beperk qua resultaten en gebruik je zeker niet het volle potentieel dat zo’n platen hebben eens je ze begint te thermoformeren. Dus toen we de samenwerking met Rogiers startten hebben we in een maand tijd een volledige, moderne schrijnwerkerij gebouwd. Behalve de drie-assige CNC die we er nu recent bijhaalden, werden alle machines in een keer geleverd. Die laatste CNC-machine haalden we in huis als ondersteuning voor onze originele Routech. Die moest bijna dag en nacht draaien om nog mee te kunnen met onze steeds complexer wordende opdrachten. Het mag gezegd zijn, de samenwerking met Rogiers loopt al jaren als een trein. Want als je onze productkennis combineert met de juiste machines, dan is zowat alles mogelijk. Wij zijn alvast heel tevreden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details