NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe lijmoplossingen voor populaire luxevinylvloeren
LVT 20FE en LVT 120FT zijn twee nieuwe watergebaseerde LVT-lijmen van Soudal.

Nieuwe lijmoplossingen voor populaire luxevinylvloeren

Luxury vinyl tiles veroveren elk ruimte

Luxury vinyl tiles (LVT) zitten in de lift. Zowel in woningen, ziekenhuizen als horeca zijn deze kwalitatieve vinylvloeren aan een opmars bezig. Waar vroeger wel eens meewarig werd gedaan over de kwaliteit en het design van dit type vloerbekleding, heeft vinyl de laatste jaren een enorme kwalitatieve en visuele metamorfose ondergaan. De accessoires van de plaatser moeten dus wel volgen.

De tijd dat elke vinylvloer een ondefinieerbaar beige was, ligt gelukkig ver achter ons. Vandaag zijn LVT’s beschikbaar in een breed gamma aan motieven, kleuren en prints waarbij ze bijna niet te onderscheiden zijn van een tegel- of parketvloer. De mogelijkheden zijn eindeloos, ze zijn bijzonder makkelijk te reinigen en aangenaam om op te lopen. What’s not to like? 

Flexibel en geluiddempend

Een LVT is opgebouwd uit verschillende lagen: van een zachtere onderlaag, verschillende druk- en stootbestendige tussenlagen, en een decoratieve vinyllaag tot een robuuste toplaag die bestand is tegen alle uitdagingen van het dagelijks gebruik. Hierdoor zijn ze duurzaam en slijtvast, zeer onderhoudsvriendelijk, vocht- en waterbestendig, en geschikt voor vloerverwarming. Logisch dat ze niet meer weg te denken zijn uit keukens en badkamers maar ook uit hotels en ziekenhuizen. Nog een meerwaarde? Een LVT-vloer heeft een geluiddempend effect. Gepaard met de beperkte dikte maakt dit LVT een ideale oplossing voor renovaties waarbij je het kan plaatsen bovenop bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer. 

LVT 30FW is een volledig solventvrije, gebruiksklare pasta.

Luxevinyltegels zijn dun en flexibel. Niet dik genoeg dus om bij het plaatsen oneffenheden op te vangen. Daarom is een mooi egale ondervloer erg belangrijk. Eens je ondervloer klaar is, kan je LVT’s zowel zwevend plaatsen met een kliksysteem, als verlijmen. Hoewel kliksystemen uiterst populair zijn bij doe-het-zelvers, zijn ze maar weinig interessant voor grotere oppervlaktes of in commerciële projecten. Kies je voor duurzaamheid, en wil je de beste resultaten met LVT’s, dan is verlijmen de logische keuze.

Specialist in verlijming

Soudal – bekend voor zijn ruime expertise in vloer- en parketlijmen – heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het verbeteren van LVT-lijmsystemen. Vandaag moet je bij hen zijn voor hun specialisme in dit type vloeren. Zo is de LVT 30FW een volledig solventvrije, gebruiksklare pasta. Met het EC-1 PLUS-label weet je zeker dat je met emissiearme stoffen werkt. Dit product is warmtebestendig waardoor het gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Bovendien is de viscositeit zo krachtig dat de LVT 30TW naast het verlijmen van rubberen vloeren, tapijttegels en linoleum op ondervloeren zoals egaline, chape, hout, beton en cementvloeren, ook een prima keuze is voor muurtoepassingen. 

Begin 2023 breidde Soudal zijn range verder uit met twee nieuwe watergebaseerde LVT-lijmen: LVT 20FE en LVT 120FT. Deze bouwen verder op hetzelfde principe: na inachtname van een afdamptijd kan de vloer ingelegd en aangerold worden. De 120FT is specifiek ontwikkeld om meteen een hoge aanvangskracht te garanderen met een extreem lange open tijd. Ideaal als je een vloer in een complex patroon legt, zoals de steeds populairder wordende visgraat, Hongaarse punt of mozaïek. 

Na het verplichte acclimatiseren van de materialen kan je meteen aan de slag. Je hoeft geen additieven toe te voegen of te mixen, maar kan het product dadelijk uitspreiden met een lijmkam Soudal A2. Na het aandrukken en tijdens de verdere plaatsing kan je gerust nog over de vloer bewegen. Na 24 uur kan de vloer in gebruik genomen worden, en na ongeveer 72 uur is de lijm volledig uitgehard. Tijd om die nieuwe, duurzame vinylvloer te verkennen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details