NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Elegant kantenbanddesign voor gestructureerde oppervlakken
REHAU bied met RAUKANTEX pigmento een elegant en uniek design voor gestructureerde oppervlakken zoals keramiek, steen, hout en beton.

Elegant kantenbanddesign voor gestructureerde oppervlakken

Gepigmenteerde freesradius creëert frameloos uiterlijk

Een belangrijke innovatie in de wereld van kantenband en decoratieve panelen is RAUKANTEX pigmento van kantenbandspecialist REHAU. Deze kantenband wordt gepigmenteerd in het gewenste oppervlaktemateriaal zoals steen, hout of beton. Dit creëert een kaderloos, volledig uit een stuk bestaand uiterlijk met een onzichtbare overgang tussen het paneel de kantenband. Dit innovatieve materiaal stelt bovendien nieuwe normen op het vlak van duurzaamheid en kwaliteit.

Van de keuken tot de woonkamer, de vraag naar gestructureerde oppervlakken in keramiek, steen en beton is nog steeds erg groot. Ook imitaties blijven goed scoren. Met de nieuwe kantenband RAUKANTEX pigmento biedt REHAU een elegant en uniek design voor gestructureerde oppervlakken zoals keramiek, steen, hout en beton. Door zijn innovatieve samenstelling imiteert de slagvaste kantenband het uiterlijk en gevoel van verschillende structuren. Gepigmenteerde freesstralen creëren een frameloos uiterlijk die de indruk geeft van het natuurlijke oppervlak.

Door zijn innovatieve samenstelling imiteert de slagvaste kantenband het uiterlijk en gevoel van verschillende natuurlijke structuren.

Functionele esthetiek

In het dagelijks leven moeten materialen er niet alleen goed uitzien, ze zijn bij voorkeur ook zeer functioneel. REHAU’s nieuwe RAUKANTEX pigmento-kantenband is daarom innovatief op het vlak van design en stootvastheid. Met een volledig nieuwe samenstelling imiteert de kantenband zowel qua uitzicht als aanvoelen heel wat verschillende looks en structuren. Deze kantenbanden elimineren de nadelen van natuurlijke materialen: gewicht en splintergevoeligheid. De naadloze uitvoering van RAUKANTEX pigmento verbetert bovendien de uv-stabiliteit en vochtbestendigheid, zonder lijm om vergeling te voorkomen.

RAUKANTEX pigmento biedt een naadloze visuele overgang tussen oppervlak en rand, zelfs in de freesradius.

Stabiliteit ontmoet design

RAUKANTEX pigmento met gepigmenteerde freesradius biedt uitstekende materiaaleigenschappen en overtuigt door zijn design. “Elke gebruiker is op zoek naar een perfect stuk, zonder lijst- of voegeffecten. RAUKANTEX pigmento biedt een naadloze visuele overgang tussen oppervlak en rand, zelfs in de freesradius”, zegt Simon Ukatz, teamleider product management edgebanding bij REHAU. “In combinatie met de nulvoegtechnologie levert de gepigmenteerde kantenband eindelijk het uniforme design waar zo veel vraag naar is.”

Deze innovatie toont het belang van kantenband in de meubelafwerking. Vooral in combinatie met lasertechnologie past de kantenband perfect bij elkaar en stelt het nieuwe normen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. “Vergeleken met conventionele varianten is het nu mogelijk om de kwaliteit van de kantenband te zien en te waarderen”, besluit Simon. “Het verschil is zichtbaar en voelbaar.”

Deze innovatie toont het belang van kantenband in de meubelafwerking.

Durven dromen

REHAU is een toonaangevend topmerk voor polymeergebaseerde oplossingen in de bouw, auto-industrie en industriële sector met meer dan 20.000 werknemers wereldwijd. Binnen de bouw, civiele techniek, interieurbouw en industriële constructie biedt het bedrijf kwalitatieve oplossingen. REHAU produceert een breed scala aan oppervlakken en op maat gemaakte onderdelen voor keukens, badkamers, kantoren en winkelpanden. Hierbij zet het gedurfde visioenen van klanten om in concrete installaties. Onder het motto ‘Engineering progress. Enhancing lives’ is het zijn passie om elke dag de grenzen van wat technologisch mogelijk is te verleggen om zo een duurzame toekomst te bevorderen.   ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details