NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De uv-bescherming van morgen voor elke buitenomgeving
DuroGrit beschermt en kleurt buitenhout in een enkele laag.

De uv-bescherming van morgen voor elke buitenomgeving

Minder onderhoud door gepatenteerde technologie

In de markt van houtolie klinkt de naam Rubio Monocoat als een klok. Eén enkele laag van hun product werkt je project af, of dat nu binnen of buiten is. Met zijn jongste innovatie DuroGrit bevestigt het zijn reputatie als speler met baanbrekende oplossingen voor houtbescherming. Door de gepatenteerde FibreGrit-technologie geef je hout zowel een natuurlijke look als een extreme uv-bestendigheid.

Met DuroGrit belooft Rubio Monocoat de duurzame uv-bescherming van morgen te zijn voor elke buitenomgeving. Commercieel directeur Bart Defrancq licht toe: “DuroGrit is een met houtvezels verrijkte olie die buitenhout kleurt en beschermt in één enkele laag. Daarvoor gebruiken we de nieuwe, gepatenteerde technologie FibreGrit. Na het aanbrengen biedt die niet alleen een ongelooflijke en langdurige uv-bescherming in vergelijking met andere houtafwerkingsproducten voor buiten, ze is ook uiterst resistent.” 

Bij onderhoud hoef je enkel te reinigen, niet af te schuren.

Wat DuroGrit zo uniek maakt, zijn de houtvezels in de houtolie. Daardoor krijg je een handige structuur die een perfecte combinatie is tussen een verzadigend en ademend monocoatsysteem. Doordat de vezels bij het drogen werken zoals ijzer in beton, krijg je een zeer slijtvaste, niet-filmvormende coating. Dat maakt het product geschikt voor terrassen en tuinmeubilair, kortom voor elke houttoepassing in de buitenlucht. “Wat de houtvezels ook doen, is een raster vormen om de uv-stabilisatoren vast te houden. Hierdoor kunnen meer uv-stabilisatoren toegevoegd worden, wat in een veel betere uv-bestendigheid resulteert. Dit mogen we gerust revolutionair noemen. Als mooie bonus gaat de olie door de extra vezels in het product niet druipen bij het aanbrengen.” 

Een betere uv-bestendigheid garandeert een langere levensduur.

Minder onderhoud aan je hout

Elke schrijnwerker kent het belang van een sterke uv-bescherming. Hout blijft langer mooi en er is minder onderhoud nodig. De producten van Rubio Monocoat worden altijd in één laag aangebracht en zijn
niet-filmvormend. Daardoor is het onderhoud van houtoppervlakken die hiermee behandeld zijn, ook erg eenvoudig: je hoeft niet te schuren. Simpelweg reinigen en een nieuwe laag aanbrengen is voldoende. Bart: “Hoe vaak je dit moet doen, hangt af van de hardheid van het hout, het gebruik ervan – wordt erover gelopen of niet – en de kleur van je hout. Een harde houtsoort in een bleke kleur waar elke dag op gewandeld wordt, heeft frequenter onderhoud nodig. Laat je daarom door onze experten adviseren voor je een bepaalde houtolie aanbrengt. Als klanten weten dat er weinig onderhoud is aan buitenhout, zijn ze sneller overtuigd om een houten terras of gevel aan te leggen.”

DuroGrit is er in een waaier aan natuurlijke houttinten.

Hout in natuurlijke tinten

Voor het kleurengamma van DuroGrit mikt de producent van houtbeschermingsproducten op een natuurlijke look. Rubio Monocoat ontwikkelde duurzame, natuurlijke kleuren die er perfect uitzien op verschillende houtsoorten. Natuurlijk mochten ook een paar opvallende kleuren niet ontbreken in het assortiment. Bart: “Waar hout een paar jaar geleden nog grijs moest zijn, zien we opnieuw een trend naar die natuurlijke bruintinten. Zo is de kleur Grassland Beige al een voltreffer. Een belangrijke plus: natuurlijke kleuren zijn makkelijker in onderhoud dan bijvoorbeeld grijs hout.” 

Zoals je gewoon bent van Rubio Monocoat, bevat de wateroplosbare olie geen VOC’s, vraagt het product minder verpakking en werk je tijdsefficiënter. Naast duurzaamheid, onderhoudsgemak en trendy kleuren, staat dus ook de gezondheid van de gebruiker en van de planeet voorop.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details