NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
URSA FRAMETEC: efficiënt isoleren van staal- en houtskeletbouw
URSA FRAMETEC sluit perfect aan bij het duurzame, kwaliteitsvolle karakter van prefab modulair bouwen.

URSA FRAMETEC: efficiënt isoleren van staal- en houtskeletbouw

Door te kiezen voor prefab modulair schrijnwerk verhoog je de efficiëntie van je project en zet je in op duurzaamheid en kwaliteit. Hout- en staalskeletbouw worden daarom steeds populairder. Met FRAMETEC heeft URSA een product in het gamma dat perfect inspeelt op de noden van frameconstructies. De minerale wol is eenvoudig te installeren, bespaart je plaats in het magazijn en op de werf, en garandeert minimaal snijwerk. Tegelijk biedt deze nieuwe telg binnen de URSA TERRA-familie sterke thermische en akoestische prestaties.

Prefab modulair bouwen start met een minutieuze voorbereiding in het atelier. Dit laat je toe de tijd op de werf aanzienlijk in te korten en het bouwproces vlotter te doorlopen, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze bouwmethode aan belang wint in de sector. Bovendien minimaliseer je met deze aanpak het heen-en-weertransport, en de overlast voor de buurtbewoners. Minerale glaswol kadert hier perfect in en wordt steeds vaker toegepast in renovatie, nieuwbouw, hout- en staalskeletbouw, en hellende daken. Het veelzijdige URSA TERRA-isolatiemateriaal biedt tal van voordelen in frameconstructies: duurzaamheid, efficiëntie, kwaliteit en veiligheid. Zo zijn de URSA-glaswolproducten volkomen brandveilig en honderd procent recycleerbaar. De glaswol wordt geproduceerd met gerecycleerd glas en zand, en is volledig verwerkbaar waardoor er geen afval in het productieproces is. De uitstekende thermische en akoestische prestaties garanderen een optimaal leefcomfort in de woning. Bovendien is de URSA TERRA-glaswol zeer snel en eenvoudig te plaatsen, zonder naden omdat het product zich aanpast.

Het installatiegemak, minimale snijverlies en de stofvrije plaatsing zijn maar enkele voordelen van FRAMETEC.

Gegarandeerd installatiegemak

In 2024 focust URSA zich meer dan ooit op licht, modulair prefab bouwen. Vanuit haar investeringen in de toekomst en het continue verbeteren van de URSA TERRA-technologie lanceert de producent FRAMETEC: een isolatieproduct specifiek gericht op de hout- en staalbouw binnen de prefabmarkt. Het nieuwe isolatieproduct onderscheidt zich door zijn gebruiks- en installatiegemak. Zo omvat het assortiment geoptimaliseerde lengtes van de rollen en extra afmetingen: FRAMETEC 32, 35, 37 en 38. Dit nieuwste glaswolproduct installeren wordt dus nog eenvoudiger: uitrollen, plaatsen en klaar. Daarnaast blijft het snijwerk en -verlies minimaal door de doordachte maatvoering. URSA ondersteunt je zelfs bij heel specifieke uitvoeringen die de producent op maat kan maken. Tot slot is FRAMETEC, zoals de andere URSA TERRA-producten, uiterst zacht en komt er tijdens het plaatsen nagenoeg geen stof vrij.

Efficiëntiewinst

Een bijkomend voordeel van FRAMETEC is de compacte verpakking, waardoor stockage vermindert en transport vlotter verloopt. In één rol wordt namelijk meer isolatie verpakt. Dit betekent meer vierkante meters glaswol per pallet, minder opslagruimte, minder transport en dus minder CO2-uitstoot. De plaatsbesparing is ook interessant op de werf. Daarnaast heb je minder rollen isolatie nodig voor eenzelfde project. FRAMETEC gebruiken voor skeletbouw vertaalt zich dus in tijds- en efficiëntiewinst bij elke realisatie, waaronder prefab frameconstructies in hout en staal, tiny houses en traditionele houtskeletbouw waarbij je op de werf isoleert.

Houtskeletbouw start met een minutieuze voorbereiding in het atelier, waardoor het bouwtraject efficiënter verloopt.

Verkort bouwtraject

Door in te zetten op modulair bouwen slaagt STiDO uit Asse erin de doorlooptijd van zijn bouwtrajecten tot zo’n twaalf weken te herleiden. Het gebruik van FRAMETEC speelt hierbij een belangrijke rol. Zo biedt de glaswol uitstekende klemkracht waardoor het materiaal stevig, naadloos en veilig tussen het houten regelwerk vastgeklemd zit. Daardoor is FRAMETEC zeer effectief bij het isoleren van wanden, daken en vloeren in houten skeletconstructies. Dit resulteert in moderne structuren met een lage milieu-impact en in gezonde, veilige leefomstandigheden. Tot slot vindt de partner de flexibiliteit van URSA om oplossingen op maat uit te werken een bijkomende troef.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details