NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een inspirerende blik op de toekomst van CAD/CAM-software
Na de boeiende sessies voor diverse sectoren werd deze geslaagde editie met een informele cocktail en een netwerkmoment afgesloten.

Een inspirerende blik op de toekomst van CAD/CAM-software

TopSolid Belgium User Day 2023

Op 26 september organiseerde TopSolid Belgium, toonaangevend leverancier van CAD/CAM-software, hun jaarlijkse User Day. Het evenement trok maar liefst 150 deelnemers, wat het tot een groot succes maakte. Naast een aantal boeiende workshops, bood het een uitstekende gelegenheid voor partners en collega’s om ideeën uit te wisselen in een ontspannen en inspirerende sfeer.

TopSolid is wereldwijd marktleider in CAD/CAM/PDM/ERP-software. Met meer dan 35 jaar aan ervaring biedt het bedrijf een volledig geïntegreerde, unieke, betrouwbare, volledige en productieve oplossing. Haar productgamma is een zeer krachtige modelleer-, productie- en beheeroplossing die voldoet aan alle productiebehoeften, ongeacht de activiteitensector. Met een sterke internationale aanwezigheid heeft het bedrijf ook een dochteronderneming in België, TopSolid Belgium.

Voor de metaalsector werd voornamelijk gefocust op TopSolid’Steel en TopSolid’Design en de respectievelijke belangrijkste nieuwigheden.

Nauwere relaties in België

TopSolid Belgium wil de uitbreiding van alle bijhorende diensten in de sectoren van de mechanische industrie en interieurbouw in heel België bevorderen om een nauwere relatie met zijn Belgische klanten te creëren. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om extra investeringen te doen in operationele verbeteringen en om aanvullende middelen beschikbaar te stellen. Zo worden al hun klanten nog effectiever begeleid en ondersteund. Want daar draait het bij TopSolid nog steeds om, uitstekende service en optimale klanttevredenheid.

Vanuit die optiek werd op 26 september de jaarlijkse TopSolid User Day georganiseerd. De ideale gelegenheid om de laatste ontwikkelingen en toekomstperspectieven van CAD/CAM-pakketten in detail te bespreken. Het evenement vond plaats in het Living Tomorrow Meeting Centre in Vilvoorde en werd een namiddag vol interessante sessies, netwerkmogelijkheden en interacties. 

TopSolid User Day was de ideale gelegenheid om de laatste ontwikkelingen en toekomstperspectieven van CAD/CAM-pakketten in detail te bespreken.

Heden en toekomst

De namiddag schoot uit de startblokken met een algemene presentatie voor zowel de hout- als metaalsector. Daar werd voornamelijk gepraat over hoe TopSolid de toekomst ziet, inclusief het Industrie 4.0-verhaal. Tijdens deze boeiende uiteenzetting werd TopSolid Virtual uitvoerig besproken, want virtual reality zal een zeer belangrijke rol spelen in de nieuwe functionaliteiten. 

Het evenement vond plaats in het Living Tomorrow Meeting Centre in Vilvoorde en werd een namiddag vol interessante sessies, netwerkmogelijkheden en interacties.

Nadien werd er voor de metaalsector voornamelijk gefocust op TopSolid’Steel en TopSolid’Design en de respectievelijke belangrijkste nieuwigheden. Het andere gedeelte was een TopSolid’Wood-presentatie voor de houtsector. Daar werden niet alleen de huidige nieuwtjes besproken, maar ook de toekomstige features werden uitvoerig aangehaald. CAD/CAM-pakketten in de sector zullen in de toekomst namelijk veel meer in aanraking komen of zelfs geïntegreerd worden met andere pakketten. Denk hierbij aan het inlezen van 3D-puntenwolken, digitale meettoestellen, … Hier werd besproken hoe TopSolid daarop zal inspelen. Maar ook hoe interieurbouwers steeds meer met elkaar beginnen samenwerken en hoe TopSolid voor de onder- of overcapaciteit van externe producenten een flinke meerwaarde kan betekenen. Concreet werd voorgesteld hoe TopSolid de komende vijf jaar de evoluties in de sector ziet.

Na deze boeiende sessies voor beide sectoren werd deze geslaagde editie met een informele cocktail en een netwerkmoment afgesloten. Op naar volgend jaar!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details