NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Softwarespecialist digitaliseert bedrijfsprocessen van a tot z
Voor een vloeiende dataflow van Microsoft Business Central ERP, over imos CAD/CAM, via MES tot BlueCell-optimalisering kan je bij RAS terecht.

Softwarespecialist digitaliseert bedrijfsprocessen van a tot z

Krachten bundelen om nog meer toegevoegde waarde te bieden

‘Een ras apart’. Een leuke woordspeling die eigenlijk perfect weergeeft hoe uniek de softwarespecialisten van RAS wel zijn. Het softwarehuis uit Kortrijk helpt houtverwerkende bedrijven in de Benelux, groot of klein, om vlot de stap naar digitalisering te zetten en ondersteunt hen daarbij van a tot z met soft- en hardware, alsook merkonafhankelijke, machinegerelateerde diensten. Vandaag breidt de knowhow en toegevoegde waarde nog verder uit. Daarvoor bundelt RAS zijn krachten met de specialisten van ProFunctional en Mesco binnen de nieuwe groep PROFCTRY.

Interieur- en keukenbouwers, meubelmakers en andere houtverwerkende bedrijven zetten massaal in op de digitalisering van hun bedrijfsprocessen om efficiënter te werken en hun winstmarge te verhogen. Alleen weten ze vaak niet hoe eraan te beginnen. “Dat is logisch, want zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van meubilair. Voor de ontwikkeling en implementatie van software moeten ze kunnen terugvallen op een betrouwbare partner die ook weet hoe de communicatie met de machines verloopt, welk merk of type dat ook is”, stelt Nico Van Colen, bedrijfsleider bij RAS. “Onze experts
brengen eerst in kaart hoe de klanten al werken. Daarna geven ze advies over hoe de processen geoptimaliseerd kunnen worden en werken ze een totaalconcept op maat uit: van ERP over CAD/CAM tot MES en WMS. Onze job stopt niet met de implementatie, want we staan ook in voor de opleiding van de operatoren en de ondersteuning in een latere fase.”

Karel Vandendriessche van PROFCTRY en Nico Van Colen van RAS slaan de handen in elkaar en vormen vanaf heden de PROFCTRY GROUP.

Softwareproducten op maat

RAS heeft al langer een sterke reputatie als het gaat om digitale totaaloplossingen. Zo bieden ze met imos iX 2023 een open platform op SQL-basis, dat je gemakkelijk met andere softwarepakketten koppelt. “Imos is ook futureproof en kan uitgebreid worden naar software in de verkoopfase en op de werf. Maakt de showroomverkoper een presentatietekening in bijvoorbeeld Winner, dan kan die in imos, met behulp van een interface, geïmporteerd worden en door de werkvoorbereider onmiddellijk bewerkt worden. Gebruikt men iX Plan, dan werken beiden zelfs in een imos-omgeving en verloopt de communicatie nog eenvoudiger. Bedrijven die professionele partners of eindklanten online willen laten bestellen, kunnen gebruikmaken van iX Net. De cloudservice iX-Scout, tot slot, laat medewerkers in de montage-afdeling en op de werf toe om papierloos ontwerpgegevens en productie-informatie te raadplegen en vervangstukken te laten produceren”, licht Van Colen toe. “Met de SmartWOP-software openen we trouwens de deur naar CAD/CAM voor iedereen: eenvoudig te bedienen en tegen een beperkte prijs. Verder zijn we officieel verdeler van de Bluecell-optimaliserings- en nestingsoftware, die eveneens op SQL-basis werkt.”

Nog meer toegevoegde waarde

Om de connectiekracht van imos en BlueCell nog meer in de verf te zetten, startte RAS een samenwerking met ProFunctional en Mesco, specialisten in ERP en MES uit Kortrijk. Ze besloten hun krachten te bundelen binnen een nieuwe groep PROFCTRY. 

“ProFunctional is sinds de start in 2012 uitgegroeid tot een onestopshop voor IT en businesssoftware. Door de oprichting van deze nieuwe groep heeft RAS nu een set Microsoft-applicaties, zoals Business Central ERP, in het gamma alsook een formule om de klant volledig te onderteunen op het vlak van IT en bijhorende hardware- en netwerk-infrastructuur. We herstellen ook pc’s op locatie en bieden met andere woorden een complete pc-Clinic-dienst aan”, vertelt Karel Vandendriessche, mede-eigenaar van PROFCTRY. “Met Mesco ontwikkelden we in 2017 ook een eigen modulaire MES, die ingezet kan worden voor kleine ateliers, maar ook voor complexe Industrie 4.0 toepassingen, volledig cloud-ready en plug-and-play. MESCO wordt vanaf nu een eigen entiteit en, naast ProFunctional en RAS, de derde pijler binnen PROFCTRY. De drie entiteiten binnen de groep versterken elkaar en de teams staan non-stop in contact, waardoor we elke klant in de houtsector optimaal begeleiden.”

“We zijn zeer verheugd de houtindustrie nu nog meer toegevoegde waarde te kunnen bieden in de evolutie naar digitalisering, en dat met kwalitatieve en stabiele oplossingen. Zo is Business Central, het vroegere Navision, een wereldwijd en universeel gebruikte ERP die we standaard houden en waarvan we de specifieke add-ons voor de houtsector apart zullen integreren in onze RAMSES-connector. Het grote voordeel is dat de upgrades van de ERP altijd vlekkeloos en probleemloos verlopen en dat de klant automatisch over de nieuwste ontwikkelingen beschikt, zoals straks bijvoorbeeld de AI-functionaliteit”, sluit Nico Van Colen af. “Wie meer informatie rond PROFCTRY wenst, kan deelnemen aan de webinar op 19 april tussen 15 u. en 16 u. Inschrijven daarvoor kan de website van de RAS Group. “Uiteraard kan iedereen ook bij mij terecht voor meer info op +32 477 299 186 of via nico.van.colen@ras-group.eu. Bij RAS zijn we helemaal klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen: We know (how)… to connect with you!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details