NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Zwart bevestigingsmateriaal van de beste kwaliteit
Door geringe dikte van de coating blijft een efficiënte montage van bevestigingsmaterialen gegarandeerd.

Zwart bevestigingsmateriaal van de beste kwaliteit

Hoge corrosiewering en uitstekende esthetiek

Het gebruik van zwart bevestigingsmateriaal heeft aan populariteit gewonnen. Daarom lanceerde pgb-Europe de kwalitatieve BlackTop-range. De diepzwarte oppervlaktebehandeling met een hoge corrosieresistentie, een geringe laagdikte en een egaal, glanzend effect is de ideale oplossing voor wie een esthetische zwarte afwerking zoekt.

pgb-Europe is een gerenommeerde speler op het vlak van bevestigingssystemen en handgereedschappen. Met zijn breed productassortiment biedt de leverancier elke klant een totaaloplossing. Het bedrijf speelt daarom graag in op de trend van zwarte bevestigingsmaterialen.

Met zijn BlackTop Coating ontwikkelde pgb-Europe een duurzame, esthetische afwerking, inzetbaar voor diverse doeleinden. De meest gangbare toepassingen voor het BlackTop-assortiment zijn het monteren van scharnieren, hengen en andere soorten van zwart beslag. De corrosiebestendige eigenschappen maken het product uitermate geschikt voor buitentoepassingen. 

Zelfs wanneer de BlackTop-laag beschadigd raakt, levert de onderliggende zinklaag nog steeds een optimale bescherming.

De hoogste eisen

Bij de ontwikkeling van de BlackTop Coating is pgb-Europe niet over een nacht ijs gegaan. De zwarte afwerkingen zijn namelijk populair in de categorie tuinbeslag en precies daarom heeft de totaalleverancier van bevestigingssystemen en handgereedschappen alle producten die een BlackTop Coating genieten, onderworpen aan een zoutneveltest. Het BlackTop-gamma staat garant voor 500h SST waardoor de behandelde bevestigingsmaterialen langer beschermd blijven tegen regen en wind.

Deze test wordt onder andere ook gebruikt in de automobielsector om de corrosiebestendigheid van auto-onderdelen na te gaan. Bij deze controle worden de producten in een afgesloten ruimte voortdurend blootgesteld aan een corrosieve zoutbeneveling die veel agressiever is dan de buitenlucht. Producten met een BlackTop Coating kunnen binnen deze agressieve omgeving minstens 500 uur weerstaan zonder dat corrosieverschijnselen optreden. 

De diepzwarte oppervlaktebehandeling met een hoge corrosieresistentie, een geringe laagdikte en een egaal, glanzend effect is de ideale oplossing voor een esthetische afwerking.

Voordelen van BlackTop

Zelfs wanneer de BlackTop-laag beschadigd raakt, levert de onderliggende zinklaag nog steeds een optimale bescherming. De extra coating biedt dus meer zekerheid, maar dat betekent niet dat de coating dik gelegd wordt. Integendeel. Als dat wel zo was, zouden de bouten, moeren en schroeven een deel van hun eigenschappen verliezen. De snijpunt van de schroeven zou bijvoorbeeld minder effectief zijn en de montage van de bouten en moeren zou stroever gaan. 

De geringe laagdikte en het geïntegreerde smeermiddel vormen op dat vlak de ideale oplossing. Om het montageproces nog te vereenvoudigen is in de BlackTop Coating ook PFTE (of teflon) verwerkt. Uiteraard is de BlackTop-oppervlaktebehandeling vrij van schadelijke stoffen en voldoet ze hierbij aan de Europese richtlijnen REACH en RoHS. Met BlackTop kies je dus niet alleen voor een duurzame oplossing, je klant geniet ook langer van het esthetische resultaat.    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details