NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Verbeter de kwaliteit van je interieurproject met de beste lijmkeuze en ideale lijmomstandigheden

Verbeter de kwaliteit van je interieurproject met de beste lijmkeuze en ideale lijmomstandigheden

Lijm is een gekend product voor interieurbouwers en schrijnwerkers. Toch wordt het nog te vaak gezien als een bijproduct. Bart van Oosten, productspecialist lijmen bij Baars & Bloemhoff, wordt meestal pas ingeschakeld wanneer lijmverbindingen loslaten. Zijn doel is om, voor aanvang van het werk, betrouwbaar en kwalitatief lijmadvies te geven. Op die manier wil hij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de eindkwaliteit van interieurprojecten. Bart is een bevlogen expert met een brede knowhow over het belang van de juiste lijm en de meest optimale omstandigheden voor een geslaagd interieurproject.

De afgelopen dertien jaar specialiseerde Bart van Oosten zich tot erkend lijmadviseur bij Baars & Bloemhoff. Hij bevindt zich tussen de informatie uit de lijmbrochure en de werkelijkheid in. Het gat tussen die twee waarheden vult Bart graag in om interieurbouwers te voorzien van het beste advies voor het sterkste lijmresultaat. Bart vertelt: “Een perfecte lijmverbinding is niet alleen afhankelijk van de juiste lijmkeuze. De ideale omstandigheden waarin men lijmt, worden nog vaak onderschat. Denk hierbij aan locatie, temperatuur en luchtvochtigheid. Door zowel de veranderende samenstelling van plaatmaterialen, de eisen voor duurzaamheid in projecten als de aandacht voor mens en milieu, kan je vertrouwde lijmtype misschien niet meer de beste keuze zijn. Wanneer een verbinding loslaat, wordt de lijm vaak als de boosdoener gezien, nochtans ligt de oorzaak meestal ergens anders.” 

Aanbrengen van contactlijm met een drukvat.

Lijmen in de praktijk

Voor Bart is het belangrijk dat de verwerker comfortabel is met de lijm die hij gebruikt. “Er is niet één waarheid”, vindt hij. “De ene verwerker kiest voor merk A omdat hij daar goede ervaringen mee heeft, terwijl iemand anders net pleit voor merk B. Ik heb hierin een adviserende rol, al bepaalt de klant nog altijd zelf waar hij mee werkt. Het gesprek hierover aangaan levert meestal waardevolle kwaliteitsverbeteringen op. Laatst was ik bij een interieurbouwer met een wat kleiner magazijn. Hij werkte met een lijm die pas na 24 uur droog was waardoor zijn output lang in het magazijn stond. Ik vond een alternatief met dezelfde hechtingseigenschappen en een kortere droogtijd. Zo heeft hij een kortere doorlooptijd, maar behoudt hij wel dezelfde eindkwaliteit. Dat vind ik het leukste aan mijn werk: met de klant overleggen en samen tot een beter resultaat te komen.”

Een greep uit het TensorGrip assortiment en toebehoren.

Combineer je bestelling plaatmateriaal met de juiste lijmen

Baars & Bloemhoff heeft naast een breed scala aan plaatmaterialen ook kwaliteitslijmen van Jowat, Bijlard, Griffon en TensorGrip in zijn assortiment. Van houtlijm en montagelijm tot contact- en smeltlijm: er is voor elke toepassing een oplossing beschikbaar. Voor gedegen lijmadvies schakel je lijmexpert Bart in. Na grondig onderzoek doet hij een betrouwbaar voorstel en zet hij, voor wie dat wenst, een bestellijst in je webshopaccount klaar. Zo bestel je in enkele kliks je plaatmaterialen en de meest geschikte lijmen bij één leverancier. 

Wil je de kwaliteit van je interieurproject verbeteren of ben je geïnteresseerd in milieuvriendelijke, innovatieve lijmen? Neem contact op met lijmadviseur Bart van Oosten van Baars & Bloemhoff. Hij geeft je vrijblijvend lijmadvies zodat jij tijd en geld bespaart en je eindkwaliteit een upgrade krijgt.    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details