NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Ultramodern service- en logistiek centrum voor ruimere kantenbandcapaciteit
De geoptimaliseerde, automatische processen dragen bij aan een verhoogde productiecapaciteit en bevorderen een duurzame ontwikkeling.

Ultramodern service- en logistiek centrum voor ruimere kantenbandcapaciteit

Investering in technologie voor geoptimaliseerde processen en service

REHAU ondersteunt de meubelfabrikanten en interieurbouwers al meer dan zeventig jaar. Met RAUKANTEX biedt de specialist hen de juiste kantenbandoplossingen voor al hun projecten. Professionals kiezen uit een breed scala aan diensten van REHAU om het bestelproces van kantenband nog te vereenvoudigen. Om nog meer betrouwbaarheid, kwaliteit en snelheid te garanderen, breidde REHAU zijn service- en logistiek centrum in Visbek, Duitsland, uit met het grootschalige project Fibrin II.

Door de grote investering in technologie in het vernieuwde service- en logistiek centrum van REHAU profiteren klanten van een snellere beschikbaarheid, meer opslagruimte en een grotere snelheid in de hele productie-, order-, verzamel- en serviceketen.

Sinds de oprichting in 1948 verbetert REHAU het dagelijks leven van professionals en particulieren met innovatieve oplossingen op basis van polymeren die lichter, comfortabeler, veiliger en efficiënter zijn in de bouw, de industrie en de auto-sector. De kantenbandspecialist breidde zijn service- en logistiek centrum in 2022 uit. De capaciteit van het nieuwe magazijn is aanzienlijk verhoogd door een grote investering in technologie. Door de digitale integratie van productie en logistiek onder één dak profiteren klanten van een snellere beschikbaarheid, meer opslagruimte en een grotere snelheid in de hele productie- en serviceketen. Alle bestellingen van standaardartikelen worden nog dezelfde dag klaargemaakt en verzonden vanuit het volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijn. Doordat klanten zelf geen artikelen meer hoeven op te slaan, besparen ze dus heel wat kosten. Het nieuwe logistieke centrum draagt bovendien bij aan een duurzame ontwikkeling: door de geoptimaliseerde processen wordt het volume van het vrachtwagentransport aanzienlijk verminderd. Dit bespaart jaarlijks een CO2-uistoot van ongeveer 62,5 ton.

“De uitbreiding van ons service- en logistiek centrum omvat automatisering, digitalisering van onze processen en de modernste transportsystemen. Daardoor hebben we onze capaciteit voor het programma meubelkantenband verder uitgebreid. Deze investering vergroot onze mogelijkheden zodat we onze partners en klanten nog efficiënter ondersteunen in heel Europa. Van de binnenhuisarchitect in Lissabon tot de meubelmaker in Helsinki”, zegt Thomas Ponater, verkoopsdirecteur van de meubelafdeling bij REHAU. 

De online toepassingen van REHAU maken het werk van professionals in de sector een stuk eenvoudiger.

Divers assortiment kantenbandproducten en excellente dienstverlening

Met 2.400 kleuren en decors in meer dan 200.000 uitvoeringen is het standaard RAUKANTEX-kantenbandassortiment honderd procent inzetbaar bij de plaat- en laminaatcollecties van alle toonaangevende fabrikanten ter wereld. Met deze enorme variatie aan mogelijkheden maakt REHAU zijn belofte waar: ‘Voor elke rand de perfecte kantenband’.

Bovendien biedt het bedrijf zijn gebruikers een reeks nuttige diensten, waaronder innovatieve tools, een online configurator, uitgebreid advies en technische ondersteuning, om het dagelijks werk gemakkelijker te maken. Met de praktische en up-to-date zoekmachine voor kantenband, vind je in enkele kliks de ideale match tussen je plaat en de kantenband die je zoekt. De gratis RAUKANTEX SAMPLE-dienst, om eventuele afwijkingen tussen de kleuren en decors van de getoonde monsters op te lossen, is ook beschikbaar op dit portaal. De online toepassingen van REHAU maken het werk van professionals in de sector een stuk eenvoudiger.

Kortom, REHAU is een internationale benchmark voor de verwerking van polymeermaterialen. De innovatieve kantenbandspecialist blijft zich ontwikkelen om het hoogste kwaliteitsniveau en de meest efficiënte service voor zijn klanten te bereiken. Dat maakt van het bedrijf de meest concurrerende partner op de markt in de meubelindustrie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details