NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Strakke binnendeuren als sluitstuk voor minimalistisch interieur

Strakke binnendeuren als sluitstuk voor minimalistisch interieur

Voor een moderne nieuwbouwwoning in Zele viel de keuze op de minimalistische binnendeuren van argenta. Dit soort deuren met een onzichtbaar kader zien er dan wel strak en eenvoudig uit, maar de productie en plaatsing van dit soort maatwerk is dat allerminst. Voer voor specialisten.

De binnendeuren werden gemaakt en geplaatst door Dierick Deuren uit Nazareth. Jonathan De Sloover: “Het onzichtbare aluminium kader wordt ingepleisterd zodat alle technieken aan het oog onttrokken zijn en de deur perfect in hetzelfde vlak als de wand ligt. Gesloten deuren en wanden vormen zo een mooi geheel. Van omlijstingen is geen sprake meer en scharnieren worden gemonteerd zodat ze van buitenaf niet zichtbaar zijn.”

Combinatie van draai- en schuifdeuren

Dierick Deuren plaatste zeven argenta Invisidoor DL deuren en twee Invisidoor SDX ingewerkte schuifdeuren in deze nieuwbouwwoning. Het SDX-inbouwsysteem van die schuifdeuren behoudt het open gevoel in een modern interieur, terwijl je in een vingerknip twee ruimtes toch opnieuw van elkaar kan scheiden. Bovendien schuift het deurblad weg in de wand. Zo verlies je geen vierkante centimeter muur in huis. En dat is handig meegenomen in de steeds compactere woningen van vandaag.

Argenta

De schuifdeuren verdwijnen in de muur. Handig en plaatsbesparend.

“We werken graag met de DL versie”, klinkt het bij Dierick Deuren. “De bijhorende Neo S5 scharnieren zijn uitgerust met een easy hooksysteem dat de plaatsing vereenvoudigt. Deuren in- en uithaken kan zo door één persoon gebeuren. Handig voor ons als schrijnwerker, maar ook voor de stukadoor en de schilder die na ons komen.”

Maatwerk vereist vakkennis

Bij dit soort minimalistisch ingewerkte deuren komt altijd meer techniek en vakkennis kijken dan bij een klassieke binnendeur met “kassement” en omlijsting. “De plaatsing van het aluminium deurkader, de Neo S5-scharnieren en magneetslot zijn maatwerk. Dat moet dus met veel zorg en uiterste perfectie gebeuren. De kaders moeten zowel mechanisch bevestigd worden als met montageschuim”, besluit De Sloover.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details