NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
REHAU combineert oppervlakken en licht voor unieke sferen
Door de RAUVISIO crystal mirror aan de achterkant te frezen valt het licht er zo doorheen.

REHAU combineert oppervlakken en licht voor unieke sferen

Kantenband en laminaat spelen met esthetiek en functionaliteit

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om esthetiek, functionaliteit en licht te combineren. Dat bewijst REHAU met producten zoals RAUVISIO crystal en de RAUKANTEX lite, lumina en light up-randen. Deze inspirerende oplossingen geven elke ruimte een unieke toets. Laat je verrassen.

Licht is een belangrijk criterium in het hedendaagse interieurontwerp. Het creëert sfeer, comfort en design in zowel de privésfeer als in kantoren, hotels en winkels. REHAU is zich bewust van deze uitdaging en heeft in zijn brede productassortiment een reeks inspirerende oplossingen ontwikkeld om elke ruimte origineel in te kleden.

De RAUKANTEX lite kantenband maakt gebruik van intelligente verlichting.

Lichteffecten creëren met laminaat

Een perfect voorbeeld van REHAU’s innovatieve ontwikkelingen is de RAUVISIO crystal polymeer laminaat. Die is verkrijgbaar in 33 kleuren, waaronder ook een spiegelende afwerking. Je kunt hem gebruiken op de voorkant van bijvoorbeeld sokkels, meubels en kasten Het laminaat is heel gemakkelijk te frezen en te bewerken, zowel aan het oppervlak als aan de achterkant. Zo maak je het volledig doorschijnend waardoor je interessante lichteffecten creëert. Pictogrammen, logo’s of patronen zijn in het donker onzichtbaar op het gladde oppervlak, maar komen als bij toverslag tevoorschijn wanneer het licht aan gaat.

Wil je voor het beste effect gaan? Denk er dan zeker aan om schakelaars en lampen te verbergen. Zo behoud je de harmonie in minimalistische ontwerpen. Aanraaktechnologie biedt in dit geval de oplossing. Hierbij worden schakelaars vervangen door verlichte symbolen om het licht te bedienen. Visueel aantrekkelijk en bovendien hygiënisch.

De RAUKANTEX light up kantenband slaat zonlicht op om meerdere uren te gloeien in het donker.

Kantenband als lichtbron

Een andere in het oog springende oplossing die REHAU op dit gebied voorstelt, is de RAUKANTEX lite kantenband. Die vormt de meest onopvallende zones of ruimtes om tot uniek decorelement door het gebruik van intelligente verlichting. Ledstrips ingebed in een decoratief paneel vormen de lichtbron en schijnen door de transparante delen van de kantenband. Speel met contrasten, de programmering van intervallen of kleurveranderingen voor een verfijnde sfeer.

De RAUKANTEX lumina kantenband maakt daarentegen geen gebruik van kunstmatige bronnen maar absorbeert ultraviolet licht of kunstlicht. De speciale lichtgevende pigmenten stralen in het donker. Zo brengen de originele lichteffecten de meubels tot leven. Ook de RAUKANTEX light up kantenband slaat zonlicht op om meerdere uren te gloeien. Zo zie je ’s nachts of in het donker de contouren van verschillende objecten in de kamer.

Speel met de contouren van je interieur met de lichtgevende pigmenten van de RAUKANTEX lumina.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Het laatste product dat REHAU graag in de kijker zet, is de RAUVISIO crystal mirror. Het materiaal biedt een volwaardig alternatief voor een klassieke spiegel maar kan, in tegenstelling tot glas, met traditioneel timmermansgereedschap bewerkt worden. Door de crystal mirror aan de achterkant te frezen valt het licht er zo doorheen. Laat je fantasie de vrije loop.

Door te spelen met licht en oppervlakken creëert elke vakman unieke omgevingen. Met de veelzijdigheid, aanpasbaarheid en innovatie van REHAU combineer je kwaliteit, design en functionaliteit met je ogen dicht. Al hou je ze in dit geval met veel plezier open.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details