NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Merlier organiseert geslaagde workshop voor CNC-gereedschappen
Merlier organiseerde voor het eerst een workshop rond CNC-gereedschappen.

Merlier organiseert geslaagde workshop voor CNC-gereedschappen

Met het CNC-gestuurde bewerkingscentrum in de showroom van Merlier Slijperij en Machines kan men nu ook kwaliteitsvolle CNC-snijgereedschappen demonstreren, testen uitvoeren en klanten opleiden. Op 8 februari organiseerde de firma een druk bezochte workshop rond het gebruik van CNC-gereedschappen. Uiteraard blijven de specialisten ook klanten bezoeken om ter plaatse te bekijken hoe men het resultaat verbetert en de standtijd van gereedschappen verlengt.

De tijden zijn veranderd. Terwijl in het verleden CNC-technologie alleen voor grotere bedrijven bestemd was, kiezen vandaag steeds meer kleinere ateliers met twee tot drie medewerkers voor CNC-gestuurde machines. Daarom merken we ook een verschuiving in gereedschapsgebruik naar onder meer diamantfrezen. Merlier Slijperij en Machines wil klanten helpen om de geschikte gereedschappen te kiezen en die op de juiste manier te gebruiken. 

Frederick Deglas ging met de aanwezigen dieper in op het correcte gebruik van het geschikte gereedschap voor hun toepassingen.

“Het contact met een klant stopt niet bij het adviseren over de aankoop van gereedschappen. We gaan ter plaatse en bekijken of ze bijvoorbeeld niet beter een andere tool gebruiken voor hun toepassing of andere parameters moeten instellen om betere resultaten te halen en langer te kunnen werken zonder gereedschappen te moeten vervangen. Hoe snel moeten ze frezen? Moeten ze de snelheid aanpassen eens ze in de materie zitten? Dit zijn maar een paar vragen waarbij we hen kunnen ondersteunen”, zegt zaakvoerder
Steven Merlier.

Frederick Deglas, specialist in CNC-gereedschappen bij de firma, gaat verder: “Het vijfassige CNC-bewerkingscentrum van het merk Masterwood via DV Special Machines in onze showroom opent mogelijkheden om snijgereedschappen te demonstreren, samen met klanten testen uit te voeren of opleidingen te organiseren. Recent nodigden we voor het eerst onze klanten uit voor zo’n workshop rond CNC-gereedschappen. Daarin gingen we dieper in op vragen over hoe de werking van een tool het uiteindelijke resultaat beïnvloedt. De reacties overstegen onze verwachtingen. Ruim zestig klanten, zelfs van buiten West-Vlaanderen, waren aanwezig. In de toekomst willen we nog meer van deze informatie- en opleidings-sessies organiseren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details