NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Lamett blikt tevreden terug op Domotex 2024
Bezoekers zochten op de beurs doelbewust grote spelers zoals Lamett op.

Lamett blikt tevreden terug op Domotex 2024

Van 11 tot 14 januari 2024 was Hannover opnieuw het schouwtoneel voor de wereldwijde vloerindustrie. Hoewel er in de coulissen geruchten de ronde doen dat het vuur wat uit Domotex is, kijkt Lamett heel positief terug op zijn deelname aan het vakevent. De specialist in houten vloeren zette trots zijn nieuwe lijnen in de spotlights. De aanwezigheid op Domotex leidde alvast tot enkele nieuwe samenwerkingen.

The home of flooring Domotex verwelkomde bij het begin van het nieuwe jaar naar goede gewoonte exposanten en bezoekers van over de hele wereld. Op de beurs maakten de deelnemers kennis met de nieuwste trends en innovaties uit de vloerenbranche. Vier dagen lang netwerken en zakendoen. Ook houten vloerenspecialist Lamett was van de partij. “Het viel ons op dat er iets minder bezoekers en standhouders aanwezig waren, maar voor ons was dat net een voordeel”, gaat CEO van Lamett Bruno Descamps van start. “We registreerden meer kwalitatieve bezoeken want klanten zochten doelbewust de aanwezige gespecialiseerde merken op. Het waren intensieve maar productieve dagen.”

Lamett pakte op Domotex uit met een gezellige, huiselijke stand van 180 vierkante meter.

Durf te vragen

Zoals elk jaar stelde Lamett alles in het werk om zijn beursstand piekfijn uit te dossen. Zo’n twintig medewerkers voor en achter de schermen zetten hun beste beentje voor om de collectie in de kijker te zetten. Vanop hun gezellige, huiselijke stand van maar liefst 180 vierkante meter maakten ze met professioneel enthousiasme de bezoekers warm voor het Belgische merk. Met dertig jaar ervaring op de teller weet Bruno van aanpakken. Zo leerde hij dat je door te durven vragen pas echt meespeelt. Bruno: “Als jonge knaap zei ik vroeger te snel nee als iets niet helemaal aansloot bij wat we deden. Gaandeweg hebben we met Lamett een gigantisch sterk en betrouwbaar netwerk opgebouwd. Daardoor zeg ik nu meestal ja. In enkele telefoontjes kan ik aan de klant zeggen wat mogelijk is, hoe het eruit zal zien en hoeveel het zal kosten. Zeker voor de zeer grote spelers doen we graag wat extra moeite.”

De toegankelijke lijnen Alta en Riga scoren bij 85 tot 90 procent van de klanten.

Transparante communicatie

Bij Lamett kom je niet voor verrassingen te staan. Dat komt door de transparante communicatiestijl die het bedrijf hanteert. Ook op Domotex speelde Bruno open kaart met de bezoekers. “Wie aan mij een parket van zeg maar drieëntwintig euro per vierkante meter vraagt, kan dat wellicht ook krijgen. Maar ik zal de klant er zeker bij vertellen dat de kwaliteit niet je dat zal zijn, dat er grote kleurverschillen en splinters in het hout zullen zitten en dat de afwerking niet duurzaam is. Als men dan nog beslist om de aankoop verder te zetten, is dat hun grootste recht. Onze open communicatie wordt sterk gewaardeerd, zeker tijdens events. We zijn transparant over marges en prijzen en niemand is daardoor gechoqueerd. Het toont onze ervaring en betrouwbaarheid aan. Gesprekken die al van voorheen aan de gang waren, zijn tijdens de beurs dan ook in een stroomversnelling gekomen.”

Op Domotex liet Lamett zien dat bij de Belgische vloerspecialist alles mogelijk is.

Eenvoud troef

Tijdens Domotex zette Lamett zijn drie pijlers in de kijker: parket, Parquetvinyl en Wood & Stone. Dat laatste is een gepatenteerde, unieke vloer met een houten toplaag op een watervaste SPC-drager. Daarnaast focuste de specialist voornamelijk op de lijnen Riga en Alta. “Die collecties zijn zeer sterk in al hun eenvoud. De vloeren zijn in drie kleuren beschikbaar zowel in 150 en 190 centimeter breedte als in visgraatmotief, en geolied of vernist. De toegankelijkheid ervan is de grootste troef want we zien dat 85 tot 90 procent van de klanten zijn goesting erin vindt.”

Tot slot geeft Bruno nog een van de geheimen van zijn succesvolle beursstand mee. “We richten 95 procent van onze stand in met reguliere producten. Daarnaast voorzien we altijd een paar ‘speciallekes’. Daarmee bewijzen we dat bij Lamett alles mogelijk is.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details