NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Indrukwekkend werkpaard voor massief hout

Indrukwekkend werkpaard voor massief hout

Rogiers stelt graag de SCM Accord 25FX voor, uit de Accord serie, een CNC-bewerkingscenter met 3 tot 5 krachtige en betrouwbare interpolerende assen, die ontworpen werd voor kleine en middelgrote ondernemingen en dankzij de combinatie van de allernieuwste technologieën en extreme gebruiksvriendelijkheid uitermate geschikt is voor de flexibele productie van deuren, ramen, trappen en massieve houtelementen (met grote dikte).

De SCM Accord 25FX bewerkt een grote verscheidenheid aan profielen.

Eerst en vooral beschikt dit bewerkingscenter voor massief hout over een 5-assige Prisma-bewerkingseenheid die bewerkingen kan uitvoeren op de horizontale as in verminderde snelheid en toelaat om zaagbladen met een diameter tot 350 millimeter in te zetten om dikkere werkstukken te kunnen verzagen. Tijdens bewerkingen met de verticale gereedschappen wordt de roterende as mechanisch vergrendeld door het TTS (Total Torque System, gepatenteerd door SCM), voor een hogere systeemrigiditeit. De BEL TECH (Belt Technology) zorgt er op zijn beurt voor dat er geen onderhoud nodig is en er een maximale flexibiliteit en afwerking van topkwaliteit bereikt wordt. Dit aandrijfsysteem elimineert daarnaast de overdracht van trillingen en warmte van de gereedschappen naar de motor. Een nuttige passeerhoogte van 250 millimeter laat dan weer toe om werkstukken te bewerken met gecombineerde gereedschappen.

Deze machine is uitgerust met een gereedschapsmagazijn met maximaal 44 gereedschappen (er is hierbij ook de mogelijkheid tot het gebruik van gereedschappen met dubbel profiel) en gaat gepaard met een snelle gereedschapswissel, zodat een grote verscheidenheid aan profielen kan worden bewerkt. Tenslotte wordt er voor de boorbewerkingen gebruik gemaakt van de RO.AX (roto-axiale)-spindeltechnologie, met rotatiesnelheden tot wel 8000 rpm.

Snelle materiaalwissel

De slangenloze cups en klemmen zijn snel omwisselbaar, zonder gereedschap.

De mobiele portaalconstructie van de SCM Accord 25FX is zeer krachtig en compact en is beschikbaar in twee uitvoeringen: enerzijds kan er geopteerd worden voor een hoog koppel, ideaal voor het bewerken van massief hout en onontbeerlijk voor de bewerking van ramen en deuren. Anderzijds kan er gekozen worden voor de uitvoering met hoge snelheid, met rotatiesnelheden tot 24.000 rpm en geschikt voor het bewerken van niet-houten panelen en materialen, zelfs met gereedschappen met een kleine diameter.

Voor bedrijven die een hoge graad van maatwerk vereisen is de SCM Accord 25FX, met zijn volautomatische FX-Matic tafel, de ideale oplossing. Elke cupbasis en iedere balk is voorzien van een onafhankelijke motor. In maximaal 4 seconden staat de tafel volledig anders klaar omdat al deze motoren gelijktijdig aangestuurd kunnen worden in eender welke richting. Het is mogelijk om vacuümcups of pneumatische klemmen te gebruiken om de werkstukken te blokkeren. De slangenloze cups en klemmen kunnen zeer snel omgewisseld worden zonder enig gereedschap.

Veilige en maximale toegang

Ook is er de keuze tussen 2 veiligheidssystemen: de ProSpace en de ProSpeed-opstelling. De ProSpace-opstelling beschikt over bumpers waardoor er geen vloermatten of fotocellen nodig zijn en de bediener steeds een veilige en maximale toegang tot de tafel heeft. De ProSpeed-opstelling beschikt daarentegen wel over horizontale fotocellen en bumpers op de mobiele bescherming (gepatenteerd door SCM), die er voor zorgt dat de bediener een maximale toegang heeft tot de werktafel tijdens het laden en ontladen en maximale snelheid en productiviteit bereikt worden tijdens de bewerking. De ijlverplaatsing is hier namelijk een stuk sneller dan bij de ProSpace-opstelling (vectorieel 78 m/min tegenover 56 m/min, en in de X-as 60 m/min tegenover 25 m/min).

Intuïtieve en efficiënte aanpak

De Xilog Maestro-software zorgt ervoor dat de machine snel, intuïtief en efficiënt kan worden geprogrammeerd.

De SCM Accord 25FX wordt gestuurd door de Xilog Maestro-software, ontwikkeld door SCM, die ervoor zorgt dat de machine snel, intuïtief en efficiënt kan worden geprogrammeerd. Dit softwarepakket bestaat uit meerdere onderverdelingen, elk met een eigen specifieke functie. Zo is er bijvoorbeeld Maestro 3D voor de programmatie en 5-assige bewerkingen van driedimensionale oppervlakten, Maestro WD voor de productie van deuren en ramen (lineair of gebogen), of MaestroAPPS, een bibliotheek van functies door SCM ontwikkeld voor de productie van deuren, ramen, trappen, meubels en meubelelementen, voor een snellere en efficiëntere productie en de Maestro Pro View-simulator, die ervoor zorgt dat bewerkingen vooraf worden voorvertoond op de PC, zodat mogelijke fouten en botsingen vermeden kunnen worden en de productietijd- en kost vooraf berekend kan worden.    ν

Tekst en beeld: Rogiers –  Van Poucke

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details