NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
HOLZ-HANDWERK verwelkomt houtprofessionals in Neurenberg
Meubelmakers, schijnwerkers en timmerlieden laten zich inspireren.

HOLZ-HANDWERK verwelkomt houtprofessionals in Neurenberg

Iedereen met een hart voor hout verzamelt van 19 tot 22 maart 2024 in Neurenberg, Duitsland. Daar vindt opnieuw het tweejaarlijkse HOLZ-HANDWERK plaats, een beurs die populair is en blijft bij meubelmakers, schrijnwerkers en timmerlieden uit heel Europa. Wil je op de hoogte blijven van trends en innovaties in de branche? Zet deze dynamische vakbeurs dan met stip in je agenda.

HOLZ-HANDWERK dekt de hele keten van de houtverwerkingssector: van tak tot plank tot afgewerkt meubelstuk, zeg maar. Zowel de gepresenteerde producten als het begeleidende programma zijn afgestemd op de noden van vaklui uit de sector. Je vindt er de nieuwste trends als het gaat over houtbewerkingsmachines, elektrische en pneumatische gereedschappen, hard- en software, bevestigingstechnieken, bouwelementen, hout en gelamineerd hout. Dat allemaal in een ontspannen en resultaatgerichte sfeer. Maart wordt de gelegenheid bij uitstek om van ideeën te wisselen met collega’s en industrie-experts.

Machines nemen veertig procent van de standen in.

De houtsector kent heel wat uitdagingen en HOLZ-HANDWERK doet er alles aan om zijn doelgroep de tools te geven daarmee om te gaan. Van de gepresenteerde producten tot de kennis die gedeeld wordt. De beurs is een platform om relevante oplossingen te ontwikkelen voor de levensvatbaarheid van de sector en iedereen die erin actief is. Ervaring en ontdekking zijn de sleutelwoorden, en er wordt heel erg ingezet op kennisoverdracht tijdens de geplande talks. Ook naast het podium is de vakbeurs de ideale gelegenheid om nieuwe inzichten met elkaar te delen.

Nu al een succes

In 2022 tekende HOLZ-HANDWERK nog voor een eenmalige zomereditie waar 28.500 houtprofessionals uit meer dan honderd landen op afkwamen. Dit jaar kiezen de organisatoren opnieuw voor een lente-editie en het grondplan van de beurs raakt al goed ingevuld. De inschrijvingen zijn tot nu toe voor veertig procent gewijd aan machines. “In het niet-machinesegment registreren meer exposanten dan ooit in de afgelopen vijf jaar”, licht Stefan Dittrich, directeur van HOLZ-HANDWERK, toe. “Belangrijke spelers zoals Häfele, Festool en Grass keren in 2024 terug. Elektrisch gereedschap is een ander segment dat er veelbelovend uitziet. Dit is een geweldig signaal naar de professionele gemeenschap.”

Ook software heeft zijn plek op HOLZ-HANDWERK.

Bernhard Daxenberger, voorzitter van de Beierse timmermansvereniging (FSH) bevestigt dat HOLZ-HANDWERK een succes belooft te worden, ondanks de moeilijke economische omstandigheden: “De beurs belooft een gezellige drukte te worden en we kijken opnieuw uit naar de grootste bijeenkomst voor de branche in 2024. Hoewel sommige machinefabrikanten niet aanwezig zullen zijn, maken veel belangrijke partnerbedrijven van onze sector de reis naar Neurenberg. Het wordt dus weer een spannend evenement waar onze leden interessante contacten zullen leggen bij toeleveringsbedrijven voor alle bedrijfssegmenten. Net in deze uitdagende tijden is het belangrijk om samen vooruit te kijken en de grote beproevingen op innovatieve wijze aan te gaan. HOLZ-HANDWERK biedt hiervoor het
ideale platform.”

Tegelijk met de beurs voor de houtbewerkings- en houtverwerkingssector, vindt ook FENSTERBAU FRONTALE plaats in Neurenberg. Reis je deze lente naar Duitsland op zoek naar inspiratie? Doe dan tegelijk deze wereldklasse vakbeurs voor ramen, deuren en gevels aan. Twee vliegen in een klap.    

Houtprofessionals vinden steeds de weg naar Neurenberg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details