NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hawa Acoustics: schuifbeslag met volledige afdichting
De rondomlopende afdichting vermindert het achtergrondgeluid van kamer tot kamer met wel 41 decibel als de deur gesloten is.

Hawa Acoustics: schuifbeslag met volledige afdichting

Soms wordt het comfort van een deurbeslag niet alleen bepaald door de werking ervan. Het leidt ook tot een ruimtelijke ervaring die alle zintuigen prikkelt. Dit is het doel van de huidige beslagoplossingen die Hawa Sliding Solutions AG samenvat onder de noemer Hawa Acoustics. De soepele beweging van schuifdeuren is slechts het begin van de intense ervaring van flexibele ruimtelijke structuur, stilte en welzijn.

Met Hawa Junior Acoustics en Hawa Porta Acoustics presenteert het Zwitserse bedrijf twee schuifbeslagsystemen met geoptimaliseerde, rondomlopende afdichting. Deze vermindert het achtergrondgeluid van kamer tot kamer merkbaar als de deur gesloten is: tot wel 39 decibel met de Hawa Porta Acoustics en 41 decibel met de Hawa Junior Acoustics. De goede afdichting met hoge geluidsisolatiewaarden beschermt niet alleen tegen geluid, maar ook tegen ongewenste geurtjes, lichtinval en tocht.

Rustig slapen met de Hawa Junior 100 Acoustics-schuifdeuren die stil en gemakkelijk bewegen en het licht afschermen.

Design en comfort gecombineerd

Dit effect, dat voorheen alleen werd gezien bij draaideuren, maakt de systemen ideaal voor uiteenlopende toepassingen waarbij ook ruimtebesparing een rol speelt. Met de Hawa Acoustics-schuifdeuren creëer je in een handomdraai bijvoorbeeld een thuiskantoor waar je geconcentreerd werkt. In open keukens voorkomen ze dat ongewenste voedselluchtjes zich verspreiden en de Hawa Acoustics laten geen waterdamp uit je badkamer ontsnappen. In appartementen dempen deze goed sluitende schuifdeuren dan weer het geluid van draaiende drogers, wasmachines of vaatwassers. Door de verminderde luchtuitwisseling verbeteren ze bovendien ook de energie-efficiëntie.

Hawa Junior Acoustics en Hawa Porta Acoustics openen toepassingsgebieden die net zo divers zijn als de woon- en werksituaties van mensen zelf. Vooral bij open ruimteconcepten met hoge designeisen zijn schuifbeslagoplossingen ideaal om op elk moment ruimtebesparende, individuele ruimtescenario’s en persoonlijke ontspanningsruimtes te creëren die merkbaar bijdragen aan een betere levenskwaliteit. 

Eenvoudig te hanteren

Met hun loopeigenschappen en de krachtverdeling van de horizontale afdichting bewegen de Hawa Acoustics-deursystemen met een gewicht tot honderd kilogram eenvoudig en stil. De Hawa SoftStop garandeert een geremde en gedempte sluitbeweging, terwijl de Hawa Porta HMT Pocket Acoustics pluspunten scoort op het gebied van gebruiksgemak: de push-to-openbediening met sluitingsdemping haalt de deuren namelijk met een lichte tik uit de nis. Hierdoor ontstaat een efficiënte bewegingsondersteuning gedurende het hele schuifproces.

Met Hawa Porta Acoustics realiseer je schuifdeuren met hoge geluidsisolatiewaarden waarmee je ruimte bespaart en snel een thuiskantoor creëert.

Efficiënte en diverse montagemogelijkheden

Met hun identieke garnituren pas je de Hawa Junior Acoustics en de Hawa Porta Acoustics zowel als voorwand- en nisoplossing toe en in kamerhoge schuifdeuren. Deze verborgen techniek werkt minimalistische interieurs met een puristisch design helemaal af. Als verwerker maak je gebruik van standaard deurbladen die je na de bouw monteert en vervolgens op ieder gewenst moment eenvoudig aanpast. 

De schuifdeuren met effectieve geluidsisolatie zijn gebaseerd op beproefde systemen, zoals Hawa Junior 100 voor houten deuren met een gewicht tot honderd kilogram, en hebben dezelfde comfortabele loopeigenschappen. Ze openen nieuwe perspectieven voor verwerkers voor een flexibele interieurinrichting met een merkbare verhoging van de kwaliteit van wonen en werken.

Innovatieve kracht uit Zwitserland

Hawa Sliding Solutions AG ontwikkelt en produceert sinds 1965 schuifbeslag voor deuren, scheidingswanden, meubels en gevels in diverse sectoren, waaronder Residential and Hospitality, Health and Retail, Office and Education. Ruim 350 patenten getuigen van de innovatieve kracht van het Zwitserse bedrijf en de ambitie om zich ononderbroken als mondiale markt- en technologieleider te handhaven. Meer dan zestig productfamilies vormen de basis voor een uitgebreide expertise, die ook oplossingen biedt aan de megatrends: Microliving and Fluid spaces, renovatie van gebouwen, energie-efficiëntie en klimaatbescherming, en Inclusive Design. Met twee productiefaciliteiten in Zwitserland, buitenlandse vestigingen voor Noord-Amerika, Azië en de Stille Oceaan, en voor het Midden-Oosten, en met meer dan tweehonderd verkoop- en gespecialiseerde partners is Hawa in meer dan zeventig landen wereldwijd actief.    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details