NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Geluidsisolatie met bijzondere flair
Het nieuwe akoestiekpaneel creëert spannende accenten in de ruimte en biedt moderne woonomgevingen een aangename akoestiek.

Geluidsisolatie met bijzondere flair

Het zijn absolute eyecatchers met een geweldig geluidsisolerend vermogen: de nieuwe akoestiekpanelen ‘Acoustic Sense’ van MEISTER. Ze geven elke moderne inrichting een elegante uitstraling en absorberen tot 95 procent van het geluid. De akoestische panelen bestaan voornamelijk uit gerecycleerde, duurzame materialen en zijn bovendien toepasbaar in vochtige ruimtes. Stijlvol, ecologisch en functioneel? Dat is MEISTER, natuurlijk.

De akoestische panelen combineren stijlvol Scandinavisch design met praktische geluidsisolatie.

De Acoustic Sense-panelen combineren een stijlvol Scandinavisch design met praktische geluidsisolatie. Zo creëren de nieuwe akoestische panelen van MEISTER een aangename sfeer in elke ruimte. Zeker in moderne woonomgevingen waar steeds minder stoffering toegepast wordt, zoals gordijnen, tapijten of ander textiel. Het technische ontwerp van de akoestische panelen met vilten achterzijde biedt een zeer effectieve geluidsabsorptie. Daardoor is het aangenamer om gesprekken te voeren en neemt het concentratievermogen opmerkelijk toe. De akoestische panelen van MEISTER vormen een meerwaarde voor je interieur door hun veelzijdige, visuele elegantie en tal van technische voordelen zoals isolatie en onderhoudsgemak.

Stijlvol en ecologisch verantwoord

Het dragermateriaal is geluidsabsorberend, honderd procent vegan vilt dat voor bijna driekwart uit gerecycleerde materialen bestaat. Het zwarte vilt wordt voorzien van smalle mdf-panelen met afgeschuinde randen. Door de schuine delen en het gladde, vochtbestendige oppervlak zijn de onderdelen eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Dat maakt de Acoustic Sense-panelen ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Ze zijn verkrijgbaar in zes hoogwaardige decoren, van steenlook tot elegant notenhout en diverse, lichtere eikenkleuren. Als kers op de taart zijn MEISTERS Acoustic Sense-panelen integraal geproduceerd in Duitsland.

De Acoustic Sense van MEISTER zijn verkrijgbaar in zes hoogwaardige decoren.

Eenvoudige montage, uitmuntende geluidsisolatie

Met een aantrekkelijke, kamerhoge lengte van 2.600 millimeter en een praktische breedte van 330 millimeter installeer je de individuele panelen met het grootste gemak. Je bevestigt ze rechtstreeks op de wand met montagekit of schroeft ze vast op een profiel aan de muur of in het plafond. Om een nog groter geluidsdempend effect te creëren kan je het montageprofiel voorzien van isolatiemateriaal. Deze combinatie geeft de Acoustic Sense de hoogste geluidsabsorptieklasse A tot wel 95 procent. Bij installatie op een montageprofiel zonder isolatiemateriaal haal je geluidsabsorptieklasse C tot 65 procent en bij een rechtstreekse bevestiging op de wand haal je nog een geluidsdemping van 30 procent. Zelfs door slechts een beperkte oppervlakte van een wand of plafond van de Acoustic Sense-panelen te voorzien, profiteer je al van dit geluidsdempende effect.

Nog een voordeel is dat de panelen over de volledige lengte en breedte op maat kunnen worden gezaagd. Omdat ook de lamellen verlijmd zijn loop je geen risico op losse elementen die weer vastgezet moet worden. Tot slot zijn er bijpassende plinten en afdeklijsten voor de installatie op een montageprofiel verkrijgbaar. MEISTER, dat is kiezen voor wooncomfort in al zijn facetten.    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details