Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Software

Geïntegreerde CAD/CAM-software optimaliseert productieproces

DEHOLI3_PSG_2012-(0)
Als allround partner voor interieurbouw richt Deholi zich vooral op maatwerk voor complexere totaalprojecten in kantoren, winkels, zorginstellingen, scholen, hotels en recent ook steeds meer particuliere woningen.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Deholi

14 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Interieurbouwers kiezen steeds vaker voor een verregaande automatisering van hun productieprocessen. Ook Deholi, allround partner voor interieurbouw uit Houthalen-Helchteren, gebruikt voortaan TopSolid’Wood voor het tekenen van 3D-ontwerpen en TopSolid’WoodCam voor het aansturen van CNC-machines. Dit laat hen toe projecten efficiënter en sneller te realiseren.

Deholi, dat behoort tot de DemocoGroup, specialiseert zich al meer dan 30 jaar in de realisatie van aangename interieurs en ruimtes voor zijn klanten. Hier is elk project maatwerk, van ontwerpfase tot finishing touch. “We denken mee met de architecten en voeren de engineering, productie en montage uit. Met het begin van de coronapandemie en de lockdown steeg de vraag naar totaalrenovaties en –inrichtingen en structurele verbouwingen van particuliere woonprojecten zodanig. We lanceerden hier een nieuwe bedrijfstak voor”, vertelt directeur Antal Potocan. 

Met de geïntegreerde CAD/CAM-software TopSolid’Wood maken de tekenaars bij Deholi snel en eenvoudig 3D-ontwerpen.

De stap naar automatisering

Net als bij de meeste interieurbouwers gebeurde het tekenen en het programmeren van machines ook bij Deholi manueel. Zowat vier jaar geleden beslisten ze bij Deholi toch om een CAD/CAM-pakket onder de arm te nemen. “Ik had ervaring met TopSolid en het was voor mij al snel duidelijk dat we daarmee onze processen aanzienlijk konden optimaliseren”, zegt senior CAD/CAM engineer Joris Eikenaar, die zelf aan de basis veel voorbereidend tekenwerk uitvoert. “Voor het tekenen van de meeste componenten gebruiken we nu TopSolid’Wood. We kunnen daarbij putten uit een ruime en uitbreidbare bibliotheek. TopSolid’WoodCam maakt het dan weer mogelijk om CNC-machines vanuit de tekening aan te sturen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details