NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een accupack voor iedere toepassing
Festool breidt zijn accuprogramma continu uit met krachtige en op maat gemaakte accu-oplossingen.

Een accupack voor iedere toepassing

Een laag gewicht, ergonomie en robuustheid worden gecombineerd met het nodige vermogen en looptijd in een duurzaam product om dagelijkse taken probleemloos uit te voeren.

De accu-schroefboormachines zijn ook uitgerust met de Work-app en een bluetooth accupack.

“Het accupack is de basis voor het vermogen van een machine en dus in hoge mate verantwoordelijk voor een aangenaam gewicht en ergonomische bediening”, zegt Patrick Hitzer, productmanager bij Festool. “Via de accu zijn ook Internet of Things-functies mogelijk zoals bluetooth of een autostart- en -stopfunctie, handig voor dagelijks gebruik. De accu vormt zo de verbinding tussen het gereedschap en onze smartphone. En daar speelt Festool graag op in met nieuwe, krachtige en op maat gemaakte accu-oplossingen.”

Deze accu-schroefboormachines zijn uitgerust met de KickbackStop. Dit verhoogt de veiligheid aanzienlijk.

Vlaggenschepen

Twee van die nieuwe oplossingen zijn de accu-schroef(klop)boormachines met vier versnellingen. Het zijn de vlaggenschepen van Festool en kregen de namen QUADRIVE TPC (schroefklopboormachine) en TDC 18/4 (schroefboormachine). Allebei staan ze garant voor kracht en veelzijdigheid. Het uitgekiende schakelconcept levert het juiste draaimoment en toerental voor iedere toepassing. De duurzame EC-TEC-motor biedt dan weer maximaal vermogen. “We zijn voor dit gereedschap nog een stapje verder gegaan”, zegt Hitzer. “Ze zijn uitgerust met de nieuwe, intelligente KickbackStop. Dit minimaliseert het risico op het verdraaien van de pols wanneer de machine plots blokkeert of vasthaakt. Het verhoogt de veiligheid aanzienlijk. De sensor bewaakt permanent de snelheid in de draaibeweging en verdraaihoek. Blokkeert het gereedschap, dan schakelt de machine meteen uit. Samen met de gratis Work-app en bluetooth accupack zijn dit twee zeer volledige machines.”

Festool presenteert ook nieuwe invalcirkelzagen met zes nieuwe zaagbladen.

Vernieuwende meesterwerken

Festool staat al jaar en dag bekend om haar invalcirkelzagen. De beste op de markt, zeggen veel professionals. Nu komt de fabrikant uit met een nieuwe generatie. De invalcirkelzagen zagen voortaan twee keer zo snel en de accu-invalcirkelzaag TSC 55 K is ook verkrijgbaar met de KickbackStop.

Daarnaast lanceerde Festool ook twee accupacks en een oplaadapparaat verpakt als de Systainer³. Daarmee heb je stroom altijd bij de hand, de hele dag lang. Naar gelang je energiebehoefte, stel je bovendien zelf je energieset samen. In die Systainer³-generatie vind je ook een vernieuwd bitassortiment voor Festool accu-schroefboormachines met FastFix-aansluiting. Dit assortiment is ook in MINI-formaat beschikbaar met  vijf forstnerboren met CENTROTEC-aansluiting, conische centreerboren met 4 millimeter diameter en uitdrijvers.

Festool presenteert twee nieuwe vlaggenschepen: de QUADRIVE TPC en TDC 18/4.

Alle accupacks van Festool zijn beschikbaar in varianten 3,1 Ah, 5,2 Ah en 6,2 Ah. “Er is ook een nieuwe 4,0 Ah Li-HighPower Compact-accupack. Dat is twintig procent lichter dan de 5,2 variant en heeft gelijke prestaties”, zegt de productmanager nog. “Je kiest uit twee oplaadapparaten: de TCL 6 en SCA 8. Wil je de hele dag snel en onderbrekingsvrij werken, kies dan voor de combinatie van het 5,2 Ah AIRSTREAM-accupack en het actief gekoelde sneloplaadapparaat CA 8. Door da capaciteit van de accu en de AIRSTREAM-technologie kan de vakman ook bij intensieve toepassingen lang en ononderbroken werken. Ons aanbod accu’s wordt bovendien aangevuld met de slimme en makkelijke bluetoothfunctie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details