NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
24/7 digitale bewerkingsaanvragen en realtime nettoprijzen
De bewerkingstool bevordert een snelle materiaaloptimalisatie en juiste offertes naar klanten. (Beeld: Ronald Smits)

24/7 digitale bewerkingsaanvragen en realtime nettoprijzen

In een muisklik naar de mooiste interieurprojecten

Dat Baars & Bloemhoff niet stilzit als het gaat om digitale ontwikkelingen blijkt nog maar eens uit de verschillende online functionaliteiten die de plaatspecialist aanbiedt. Van een webshop en bestelapp tot een handige online offertemodule. Zo heb jij als interieurbouwer, waar je ook bent, zicht op de voorraden, je bestelstatus en realtime nettoprijzen. Bovendien bestel je via de digitale bewerkingstool op elk moment plaatmaterialen op maat. In een muisklik naar de mooiste interieurprojecten met Baars & Bloemhoff.

Via de online bewerkingstool op de website van Baars & Bloemhoff vragen klanten eenvoudig plaatmaterialen aan die op maat afgewerkt zijn. Bovendien krijgen klanten meteen een overzicht over hoeveel specifieke stukken ze uit een plaat halen en worden de nettoprijzen continu in realtime weergegeven. Dat bespaart de interieurbouwer een pak denk- en rekenwerk. 

“De bewerkingstool is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief”, zegt Dyonne Sabel, projectmanager digital bij Baars & Bloemhoff. “Klanten bestellen in een handomdraai hun plaatmaterialen op maat en selecteren alle wenselijke opties. Door de realtime nettoprijsindicatie, krijg je meteen ook zicht op het kostenplaatje. In enkele muisklikken kan je zo met je plaatmateriaal op maat aan de slag.”

Het is mogelijk om platen te laten zagen en afbanden, en fineer of HPL te laten plakken en persen op een plaatmateriaal met afmetingen naar keuze. (Beeld: Wouter Van der Sar)

De bewerkingstool in een notendop

De bewerkingstool is voor elke werkvoorbereider en calculator een essentiële aanvulling. Dyonne legt in een notendop de werking ervan uit: “Je opent de tool en kiest een plaatmateriaal uit de voorraad van Baars & Bloemhoff. Daarna geef je de afmetingen en eventuele eventuele nerfrichting aan. Je selecteert alle gewenste opties zoals kantenband verlijmen, HPL of fineer plakken en persen, bijna alles is mogelijk. Een groot voordeel is trouwens dat als je kantenband wil verlijmen, je op basis van je materiaalkeuze een bijpassend kantenbandvoorstel krijgt. Daarna wordt het zaagschema geoptimaliseerd en zie je de nettoprijs voor het materiaal en de gewenste bewerkingen. Na akkoord wordt de opdracht met een druk op de knop geproduceerd en geleverd.”

Door het proces te automatiseren stelt Baars & Bloemhoff vast dat er veel minder fouten gebeuren bij de aanvragen en in de productie. Daarnaast bevordert de bewerkingstool een snelle materiaaloptimalisatie en juiste offertes naar klanten. Bewerkingen die nu nog niet via de tool mogelijk zijn, worden stap voor stap toegevoegd.

Klanten bestellen in een handomdraai hun plaatmaterialen op maat en selecteren alle wenselijke opties. (Beeld: Ronald Smits)

Meer focus door extra ruimte in productieplanning

Om interieurbouwers te voorzien van plaatmaterialen op maat, werkt Baars & Bloemhoff samen met een aantal plaatverwerkende partijen. Via de tool worden heel wat bewerkings- en afwerkingsmogelijkheden aangereikt, maar de functionaliteiten worden in 2024 verder opgeschaald. Dyonne: “Het is mogelijk om platen te laten zagen en afbanden, je kan fineer of HPL laten plakken en persen op een plaatmateriaal met afmetingen naar keuze. Vanaf volgend jaar integreren we nog nieuwe opties, waaronder melamine opdikken. Momenteel moet je dit nog als losse regel aan de opdracht toevoegen. Dat wordt weldra dus een
pak efficiënter.”

Na het invoeren van materiaalkeuze en afmetingen wordt het plaatmateriaal realtime geoptimaliseerd en zie je meteen het aantal benodigde platen en een nettoprijsindicatie. Na akkoord van je klant kan je het project eerst nog aanpassen of meteen bestellen. Zo creëer je met de bewerkingstool extra ruimte in je productieplanning en hou je als interieurbouwer de focus op klantcontact en eindkwaliteit. Slim en efficiënt de mooiste interieurprojecten maken? Bij Baars & Bloemhoff.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details