NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Zeven nieuwe M-klasse afkort- en verstekzagen
In totaal presenteert Metabo zeven nieuwe machines voor zaagbladen met verschillende diameters. (Beeld: Leszek Glasner)

Zeven nieuwe M-klasse afkort- en verstekzagen

Gereedschappenfabrikant Metabo breidt zijn grote assortiment afkort- en verstekzaken in de M-klasse gevoelig uit. Ze introduceren drie nieuwe accumachines en vier gesnoerde modellen. Daarbij staan slimme eigenschappen, een eenvoudige bediening en maximale precisie voorop.

In totaal presenteert Metabo zeven nieuwe machines voor zaagbladen met verschillende diameters. Allemaal vallen ze binnen de M-klasse. Die M staat voor mobiliteit. De machines zijn namelijk compact, licht en gemakkelijk mee te nemen. De afkortzagen hebben bijvoorbeeld grepen voor transport met één of twee handen.

De nieuwe toestellen behoren tot Metabo’s M-klasse. M staat voor mobiliteit: de machines zijn compact, licht en gemakkelijk mee te nemen.

Nieuwe accu-zaagmachines

“Net als bij gesnoerde machines hebben we nu voor elke professionele gebruiker de passende op accu werkende afkort- en verstekzaag in het assortiment”, steekt productmanager Leonard Sautter van Metabo van Wal. “De KGS 18 LTX BL-serie is verkrijgbaar met zaagbladdiameters in 216, 254 en 305 millimeter. Door de krachtige, borstelloze motor in combinatie met onze hoogwaardige Metabo-elektronica, onze accupacks en speciale zaagbladen bieden ze hetzelfde zaagresultaat als met een gesnoerde machine, met slechts één accu van 18 volt. Eén acculading volstaat om van ’s morgens tot ’s avonds te zagen.” De KGS 18 LTX BL-serie is een aanvulling op de merkoverkoepelende accu-alliantie CAS.

Precision Cut Line voor maximale precisie

Ook het assortiment gesnoerde machines werd verder ontwikkeld. De vier opvolgende modellen – de KS 216 M zonder trekfunctie en de KGS 216 M, 254 M en 305 M met trekfunctie –  worden naast de accumachines aangeboden. Troeven zijn onder meer de Precision Cut Line-technologie. In plaats van de tot nu toe gebruikte enkele lasers wordt bij alle nieuwe afkort- en verstekzagen gebruik gemaakt van een ledlicht met schaduwlijn op het te bewerken materiaal. De schaduwlijn geeft de tandbreedte van het zaagblad en dus de exacte zaaglijn aan. Nog een voordeel: bij vervanging van het zaagblad door een breder of dunner exemplaar moest de gebruiker de laser tot nu toe telkens opnieuw afstellen om de juiste lijn te bepalen. Door de Precision Cut Line, kortweg PCL, is deze kalibratie niet meer nodig. Bovendien is de zaaglijn van beide kanten zichtbaar.

Een troef is onder meer de Precision Cut Line-technologie waarbij gebruik gemaakt wordt van ledlicht met schaduwlijnen.

Een trouwe gezel

De nieuwe machines, op accu en gesnoerd, zijn licht, comfortabel en doordacht tot in het kleinste detail. Door het geringe gewicht nemen gebruikers alle machines, inclusief de KGS 305, gewoon met één hand mee. “De KGS 18 LTX BL 305 is ondanks de uitgebreide uitvoering, de lichtste in zijn klasse“, zegt Sautter. Alle KGS-machines zijn voorzien van een extra transportgreep voor een comfortabel vervoer met twee handen. De gebruikers kunnen de tafelverbredingen gemakkelijk met een Quick-Pin verwijderen en voor bredere werkstukken vrij in de ruimte plaatsen. Behalve de KGS 216 beschikken alle KGS-machines over een zachte aanloop. Daardoor wordt de levensduur van de motor en overbrenging verlengd, wordt een schoksgewijze start voorkomen en kan gemakkelijker en nauwkeuriger worden gewerkt.

Alle afkort- en verstekzagen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met op accu werkende of gesnoerde afzuigsystemen van Metabo.

Altijd de passende toebehoren

Metabo heeft uiteraard ook de passende toebehoren in het assortiment. Voor de nieuwe machines uit de M-klasse zijn er speciale zaagbladen voor elk materiaal in de kwaliteit classic en professional. Nieuw zijn de cordless cut wood-zaagbladen, die nu behalve met een diameter van 216 millimeter ook verkrijgbaar zijn in 254 en 305 millimeter. Met hun extra dunne zaagbreedte en stambladdikte genereren ze nog meer zaagsneden per acculading. Voor mobiel gebruik kunnen de modellen uit de M-klasse met vijf verschillende onderstellen gecombineerd worden. Alle afkort- en verstekzagen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met op accu werkende of gesnoerde afzuigsystemen van Metabo.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details