NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Wonen in de toekomst

Wonen in de toekomst

Op de recente Interzumbeurs trok REHAU alle aandacht naar zich toe. Een deel van de indrukwekkende stand was immers ingericht als het appartement van de toekomst, met meubels en oppervlakken die veel meer in hun mars hebben dan er enkel goed uitzien. Het bleek de perfecte manier om de vele mogelijkheden van het RAUVISIO-gamma te demonstreren.

‘Future Apartment’, een concept van de multidisciplinaire ontwerpstudio Ippolito Fleitz Group, volgde een radicale benadering waarbij de keuken, woonkamer en badkamer tot drie sculpturale objecten werden herleid. “Door ze opzettelijk abstract te houden, konden we de vele technische mogelijkheden van REHAU op een opvallende en onderhoudende manier belichten”, vertelt zaakvoerder Edwin Zaaijer. “De bezoekers konden er veel Touch-Points en communicatie-triggers vinden, want alles draaide rond de interactie tussen mens en oppervlak.” 

Intelligentie troef
De keuken was het communicatieve centrum van het ‘Future Appartment’. REHAU toonde een slim concept dat ruimte en ontwikkelingsmogelijkheden biedt (zelfs in kleine ruimtes) zonder compromissen op het individuele ontwerp te moeten sluiten. “De bezoekers konden er onder meer  twee minimalistische, monolitische, vrijstaande rolluikkasten van ons gamma RAUVOLET ontdekken”, verduidelijkt Edwin Zaaijer. “Ook waren er containers met ‘out of stock’-indicatoren, gemotoriseerde deuren, centraal geregelde, intelligente displays en draadloze stroomvoorzieningsgebieden voor bijvoorbeeld smartphones. Tenslotte was er het interactieve keukenwerkblad met de nieuwe oppervlaktematerialen RAUVISIO mineraal Hanex Solid Surfaces.”

RAUVISIO

De woonkamer werd vanuit een cocongevoel ontworpen, extra in de verf gezet door de open laminaatstructuur uit RAUVISIO-crystal die van vloer tot plafond een zacht gestoffeerde lounge omsloot.


Cocoonen in de woonkamer
De woonkamer werd vanuit een cocongevoel ontworpen, extra in de verf gezet door de open laminaatstructuur uit RAUVISIO crystal die van vloer tot plafond een zacht gestoffeerde lounge omsloot. “Regelbare elementen aan de randen van de 4,5 meter hoge lamellenstructuur verbeteren de welzijnservaring”, legt Edwin Zaaijer uit. “Verder demonstreerden we daar nog de RAUKANTEX Lite: een individueel programmeerbaar lichtprofiel met onzichtbare schakelaars, ingebed in het oppervlak.” 

Fris en proper in de toekomst
In de badkamer demonstreerde REHAU hoe ruimtegebrek op een erg aantrekkelijke en functionele manier kan worden overwonnen. Zo waren de badkamerramen uitgerust met de Smart Shading-functie die een ogenschijnlijk immaterieel vensterglas creëert en van de badkamer een volledig beschermde privéruimte maakt. Edwin Zaaijer: “Subtiele lichtlijnen transformeerden zware spiegels in congeniaal verlichte make-up spiegeloppervlakken en veranderden tegelijkertijd de dieptewaarneming van de hele kamer. Interessant waren zeker de RAUVISIO-panelen die toelaten om op elk oppervlak afzonderlijke motieven aan te brengen. Datzelfde materiaal gebruikten we eveneens in de douche, in plaats van tegels. Gecombineerd met ingebouwde, waterbestendige bedieningselementen kregen de bezoekers zowat een ‘visioen’ van hoe ze in de toekomst zullen douchen.”

RAUVISIO

Interessant in de badkamer waren de RAUVISIO-panelen die toelaten om op elk oppervlak afzonderlijke motieven aan te brengen.


Een echte trendsetter
Het uitgebreide oppervlakteprogramma RAUVISIO speelde dus een hoofdrol op de stand van REHAU. “Met dit gamma willen we ons als trendsetter in de branche positioneren”, verduidelijkt Edwin Zaaijer. “Met het concept ‘Passion For Color’ gaven we de bezoekers van Interzum al een voorsmaakje van waar de reis naar toe gaat. Zo toonden we voor de eerste keer de drie nieuwe fascinerende grijstinten, die spreken over de magie van de Himalaya, de ijswerelden van Antarctica en de Mexicaanse vuurbergen. Onder de RAUVISIO-productfamilie openen de oppervlaktematerialen vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor timmerlieden, industrie, interieurontwerpers en architecten.”

Kantenbanden voor elke toepassing
Natuurlijk konden de bezoekers ook het indrukwekkende assortiment kantenbanden van REHAU ontdekken. “Met RAUKANTEX bieden we een oplossing voor elke behoefte”, aldus Edwin Zaaijer. “Intussen kan je bij ons terecht voor meer dan 20.000 kantendesigns, drie verschillende verwerkingsmogelijkheden en een omvangrijk gamma aan oppervlakteafwerkingen. Er zijn mogelijkheden voor digitaal printen, synchroonlakken en zelfs de ‘Magic 3D’-kantenband. Belangrijk is dat we op Interzum een nieuwe service introduceerden: de #edgeisdigital. Hiermee levert REHAU actuele en/of stamgegevens rechtstreeks op de edge-rol (‘on tag’) of alternatief via IoT-platforms (bijvoorbeeld cloud-based). Een echte meerwaarde, aangezien de volledige supply chain van klanten op deze manier efficiënter, transparanter en eenvoudiger wordt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details