NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Voor elke plaat een passende kant
Robaco kan een kantenbandoplossing aanbieden voor alle gangbare plaatcollecties in België.

Voor elke plaat een passende kant

“Een productgroep met heel veel potentieel”, klinkt het bij Robaco dat fors investeert in technologie en service.

Tekst: Tom Rampelbergh Beeld: Robaco

De volledige houtindustrie kan bij het familiebedrijf Robaco uit Sint-Eloois-Vijve terecht voor oplossingen doorheen het gehele productieproces. Robaco biedt geschikte kwaliteitsproducten aan en combineert dit met een correcte technische ondersteuning om het productieproces van haar klanten te optimaliseren. “Ook als het gaat om kantenbanden staan we onze klanten bij”, benadrukt Bruno Vermote, bestuurder van Robaco. “Dankzij onze technologische ontwikkelingen zijn we in staat een oplossing te bieden om een zo perfect mogelijke kantafwerking te garanderen, zowel optisch als naar kwalitatieve verlijming toe.”

Met Digital Edge wordt het patroon van de plaat gescand en geprint op de kantenband.

Geen zichtbaar randje

Om een kantenband aan een plaat te bevestigen, heb je lijm nodig. Dit zorgt steeds voor een lijmvoeg. “Hoe dun deze ook is, ze is er”, aldus Bruno. “Onze leverancier Surteco zocht samen met machinebouwers naar een manier om dit naadloos te doen, dus zonder zichtbare voeg. De oplossing: Fusion Edge. Geen extra smeltlijm, geschikt voor alle gangbare verbindingstechnieken en warmtebronnen, en een oplossing op een brandend actuele vraag naar naadloze verbindingen. De kwaliteit van de verlijming ligt trouwens hoger bij Fusion Edge dan bij de traditionele manier met EVA smeltlijm. We geloven volop in deze techniek die voor alle afnemers toegankelijk is. Het geloof is zo groot dat we onze voorraad Fusion Edge drastisch uitbouwen.”

Identiek en individueel

Robaco streeft ernaar om met haar kantenbanden zo perfect mogelijk de kleur en/of de print op de plaat te benaderen. Idealiter zijn kantenband en plaat identiek. “En dat is mogelijk dankzij onze meest recente technologische innovatie”, stelt Bruno. “Dankzij onze digitale druktechniek, waarbij een decor wordt gescand, zijn we in staat om de kleuren en de patronen van eender welke plaat volledig identiek te printen op een kantenband. Zo vormen plaat en kantenband een visueel geheel. Aangezien we steeds vertrekken van een bestaande plaat staat er geen limiet op de designs. Alles is mogelijk. Onze leverancier doopte deze innovatie Digital Edge. Het is bovendien perfect mogelijk om Fusion Edge met Digital Edge te combineren, een innovatieve oplossing voor een perfect resultaat.”

De Fusion Edge kantenband wordt zonder zichtbare voeg aan de plaat bevestigd.

Ambitieus groeiverhaal

De laatste maanden waren op zijn zachtst gezegd speciaal. “En toch zijn we deze coronaperiode goed doorgekomen”, benadrukt Bruno. “Meer zelfs, we schreven een ambitieus groeiverhaal uit en blijven de nodige stappen zetten om dit te verwezenlijken. Net na onze zomersluiting zijn drie extra mensen gestart die de werkzaamheden van Robaco mee ondersteunen. Qua kantenbanden zien we een aanzienlijk groeipotentieel. We blijven hierin investeren en breiden zowel de collecties als de service gestaag verder uit. Zo maken we ons sterk dat we een oplossing uit voorraad kunnen aanbieden voor alle gangbare collecties van platen die op de Belgische markt te verkrijgen zijn. Denk maar aan merknamen als Pfleiderer, Egger, Abet Print, Polyrey, Resopal,… die door platenhandelaars als Beveka/Triplaco, Martens Hout, Cras… in België in de markt worden gezet.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details