NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Vloeren voor de badkamer met veilig legsysteem – Pvc-designvloeren, ook in vochtige ruimtes
Een eenvoudige installatie en een designvloer in de badkamer. Dat zijn de badkamersystemen van THOMSIT.

Vloeren voor de badkamer met veilig legsysteem – Pvc-designvloeren, ook in vochtige ruimtes

En daar speelt Thomsit handig op in met Badkamersystemen Basis en Plus. Beide bijzonder makkelijk in gebruik en toepasbaar van ruimtes met gering waterverbruik tot douchevloeren.

Een knappe designvloer is vandaag een volwaardig alternatief voor tegels in de badkamer. Het wordt steeds vaker gevraagd. En dus ging Thomsit, aanbieder van vloerinstallatiesystemen, aan de slag met de ontwikkeling van de Badkamersystemen Basis en Plus. Ze voldoen beide aan alle eisen qua belastingen W0-I tot en met W2-I en zijn conform DIN 18534. Beide systemen zijn milieuvriendelijk en bestaan uit emissiearme componenten.

Het belangrijkste onderdeel van deze badkamersystemen is de afdichting. Met de afdichtstrook Thomsit TDB 100 en afdichtingsband Thomsit TDB 12 is het afdichtsysteem een scheuroverbruggende bescherming tegen binnendringend vocht. Veilig en betrouwbaar dus. En het verwerken? Dat is zeer eenvoudig: vastlijmen en klaar.

Starten bij de basis

Spatten van de douches, badkuipen of zelfs wastafels kunnen op de vloer belanden. Een badkamervloer, de vloer in een toiletruimte of rondom een douchebak en douchewand, kan je dus gerust een vloer met geringe waterbelasting noemen en hoort thuis in de waterinwerkingsklassen W0-I en W1-I. Hiervoor gebruik je het Thomsit Badkamersysteem Basis. 

Op de afdichtingslaag zit een hoogwaardig, robuust egaliseermiddel Thomsit SL 85. Onder de designprint zit een vezelversterkte pvc- en rubberlijm Thomsit K 190 F. Dit maakt het vastlijmen van de designvloer bijzonder eenvoudig en veilig. Het makkelijk opbrengen en uitstrijken bij een lange inlegtijd, een natte hechtkracht en een hoge eindsterkte. In combinatie met een harde lijmril.

Dancing in the rain

Het Badkamersysteem Plus leent zich voor waterinwerkingsklassen W2-I, vloeren met een hogere waterbelasting. Denk maar aan douches of badkamers waar de douchescheidingswand ontbreekt. Het Plus-systeem biedt een extra bescherming tegen vocht. 

Op het afdichtsysteem wordt het waterbestendige, zelfverlopende tweecomponenten puregaliseermiddel Thomsit S 810 aangebracht. De zeer stevige verlijming van de designvloer met de tweecomponenten purlijm THOMSIT P 625 vormt de afronding van de vochtbestendige opbouw. Het hoogwaardige systeem biedt maximale zekerheid op basis van de Duitse afdichtingsnorm DIN 18534 ‘Afdichting van binnenruimtes’ voor tegels. Met deze twee systemen biedt Thomsit dus niet alleen montagegemak, maar ook kwaliteit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details