NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Trendalert: deurbeslag in alle kleuren en systemen

Trendalert: deurbeslag in alle kleuren en systemen

In dit bizarre jaar 2020 bleven we met z’n allen massaal thuis. We deden de nodige klusjes en stelden vast dat hier en daar enkele verbeteringen mogelijk waren. Enter de interieurbouwer, die je woning praktischer en mooier maakt. En daarvoor had hij een hele reeks nieuwe producten in het gamma deurbeslag ter beschikking. De trends? Die zetten we even op een rijtje.

Laten we een open deur intrappen: kleurtrend zwart is een blijvertje. En dat heeft zowat iedereen begrepen. Heel wat deurbeslag wordt dan ook in deze kleur aangeboden. Zo breidt HDD Design haar gloednieuwe catalogus gevoelig uit met onder meer extra zwarte producten. En Dupont gaat nog een stapje verder met hun Darby Doors: van top tot teen zwarte kaderdeuren met glasvulling op maat. Stilletjes aan doet een nieuwe trendkleur zijn intrede. HHD Design, Finterio en Simonswerk laten beslag in mat koper opmerken. Simonswerk legt de nadruk zelfs uitdrukkelijk op beslag in functie van het interieur. Deurkrukken en andere toebehoren zijn er mogelijk in de door jou gekozen RAL-kleur. Felgroen, zachtroze of okergeel? Geen probleem.

invisidoor-s-2-kopieren

Minimalisme ten top, zoals deze schuifdeuren van Argent Alu. (Beeld: Argent Alu)

 

Daarnaast is geruisloos ook een belangrijke factor geworden bij het kiezen van deurbeslag. Dat is niet helemaal abnormaal, want we wonen in huizen waar keuken en woonkamer vaak een geheel vormen. En de samenhang van die ruimtes vormde de voorbije maanden af en toe een probleem. Met z’n tweeën thuiswerken, de kinderen die huiswerk maakten, enzovoort. De nood aan een hoekje om je even terug te trekken werd groter. Moet je daarom inboeten aan ruimte? Zeker niet. Häfele komt bijvoorbeeld met een open opbergsysteem op de markt, Versatile. Wie wil, kan het afsluiten met draai- of schuifdeuren, maar open rekken zijn evengoed een trend. “Het is de perfecte manier om een rustige studeer- of werkplek in te richten en toch het open gevoel van je woning te behouden”, vertrouwt Frederic Versluys van Häfele ons toe.

Elk hoekje benutten

Plaatsbesparend werken is iets wat opvalt in de nieuwe lanceringen van fabrikanten en groothandels. We gaan steeds kleiner wonen en dat heeft gevolgen voor de manier waarop we deuren en kasten bekijken. Niet alleen op vlak van design, maar ook akoestisch. Met de invisidoor DL van Argent Alu kan er, in combinatie met een valdorpel, een akoestische deur voorzien worden tot 40 decibel.

pozzoli_sfeer_1-kopieren

Plaats besparen kan ook op een andere manier, zoals dit Pozzoli kantelbedsysteem. (Beeld: Bermabru)

 

Kleinere ruimtes brengen ook andere uitdagingen mee. Zo merkt Argent Alu op dat schuifdeuren steeds vaker opgevat worden als verplaatsbare wanden. “Wat ons betreft is dat een trend die we de komende jaren nog blijven zien”, klinkt het. Er wordt dan ook sterk ingezet op functioneel en esthetisch schuifdeurbeslag. Ook Van Hoecke, Van Opstal, HDD Design en Bermabru komen hierin met nieuw beslag die alle comfort en montagegemak garandeert.
Zoals met het Eku-Combino schuifdeurbeslag van Bermabru bijvoorbeeld. Deze lijn werd volledig herdacht en geeft meer ontwerpvrijheid want het beslag kan tot 80 kilogram dragen, ideaal dus voor grote kasten. Nog een mooi exemplaar is het Exedra pocket schuifdeursysteem, verkrijgbaar bij Van Opstal. “Woningen hebben vandaag minder ruimte. Je wil die dus optimaal en nuttig gebruiken”, licht Sophie Werbrouck van Van Opstal ons in. Met Exedra laat je de deur namelijk in de kastenwand verdwijnen. Een praktische, strakke en nette oplossing.

Op een ander niveau

Schuifdeuren hebben overigens nog een andere functie. Je kan, zoals met het Versatile-systeem, cosy corners maken. Of je kan ervoor kiezen om bepaalde ruimtes af te sluiten. Denk maar aan een keukenaanrecht waar de vuile vaat nog op het aanrecht staat. Of een keukentoestel dat je liever opbergt wanneer er bezoek is. Maar evengoed aan een tv-scherm of eenvoudigweg het handig openen en sluiten van kasten. Zo creëer je een strak en rustig interieur.

salice-exedra-pocket-doors-system-37-kopieren

Plaatsbesparend werken is steeds vaker nodig door de kleinere ruimtes. Een schuifdeursysteem is dan de ideale oplossing. Beeld: Van Opstal)

 

Plaatsbesparend werken kan ook op een andere manier. Zoals met de kantelbedden van Pozzoli bij Bermabru. Achter een wand zit een bed opgeborgen. En die wand versier je met rekken of een bureau. En hun lateral door opening system: een scharniersysteem waarbij de deur eerst naar voor en vervolgens opzij schuift. Waar een traditionele draaideur veel plaats inneemt, is dat bij dit type anders. Ideaal voor brede deuren in kleinere ruimtes, zoals een dressing of in showrooms en vergaderzalen. We zetten ook de Space Step van Blum, beschikbaar bij Van Hoecke, in dit rijtje. Een opstapje voor de hoogste schappen en een extra opberglade in een handig systeem gecombineerd.

Plaats voor design

Op designvlak springen er enkele zaken in het oog. Zo is minimalisme terug van misschien wel nooit geweest. Onder meer bij Argent Alu, maar zeker ook bij andere spelers. Olivier Descurieux van HDD Design: “Less is more. En daar is effectief meer vraag naar. Deurbeslag moet mooi en functioneel zijn, maar mag nooit inboeten aan montagegemak. We lanceerden twee deurkrukken zonder rozetten voor een instant strakke look. Wie graag zo weinig mogelijk details ziet op deuren, kan ook nog altijd voor wit beslag gaan.”

Cosy corners

Cosy corners zijn niet alleen gezellig, ze zijn ook zeer functioneel en makkelijk te realiseren met het Versatilesysteem. (Foto: Häfele)

 

Van minimalisme is de stap naar onzichtbaar beslagen en aanraakvrije toegangsoplossingen bijzonder klein. In de eerste categorie plaatsen we Tricks van Bermabru. Specialist in die laatste afdeling is dormakaba Met een reeks sensoren en een touchless gamma bieden zij voor ieder type deur een aanraakvrij oplossing aan. Met of zonder de efficiënte en veilige toegangscontrole van Exivo. Al deze systemen en nog meer vind je op de volgende pagina’s. Geniet en ontdek!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details