NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Strak interieur zonder zichtbare deursystemen en plinten

Strak interieur zonder zichtbare deursystemen en plinten

Het Argenta Invisible concept in de praktijk

De eigenaars van deze privéwoning in Waregem gingen uit van een strak interieur, waar deuren onzichtbaar opgaan in de wanden en plinten geen onnodige aandacht trekken. Het resultaat is een mix van onzichtbaar ingewerkte draai-, pivot- en schuifdeuren die de minimalistische look nergens verstoren. Meer nog: met ook plinten die nauwelijks opvallen, gaf interieurarchitect Thomas Nachtergaele op dat vlak geen duimbreed toe.

Draaideuren zonder lijsten of zichtbare scharnieren

Thomas Nachtergaele noemt zichzelf een ‘ontwerper van vandaag’, hoewel hij geen fan is van de term minimalisme, zitten strakke, moderne interieurs hem in de genen. Hoe relatief is een term als minimalisme trouwens als je weet dat die net een “maximalisme” aan werk en uitvoering vraagt. De Argenta-oplossingen voor binnendeuren bieden op dat vlak tal van mogelijkheden. En daar is Nachtergaele blij om: “Het zijn dankbare en kwaliteitsvolle producten, en dat hoor ik net zo goed van de vaklui met wie ik samenwerk. Zij zouden sowieso de eersten zijn om mij te laten weten wanneer iets niet voldoet aan hun kwaliteitseisen of niet naar behoren te installeren valt.”

De Pro Slide schuifdeur tussen keuken en woonkamer zit ingewerkt in het plafond en verdwijnt in de muur.

 

Zo is het Invisidoor-systeem van Argenta voor Nachtergaele intussen zelfs haast een basisstuk in de interieurs die hij uittekent. “Je kan daar alle kanten mee uit”, zegt de interieurarchitect. “Het gaat er voor mij om dat producten in al hun eenvoud goed moeten zitten. Dat krijg je trouwens al snel bevestigd door zowel de vaklui die ze installeren als door eindklanten.”

Dressing: pivotdeur gaat op in wandvlak

De keuze voor pivoterende binnendeuren is volgens Thomas Nachtergaele vooral een esthetische keuze. Ook hier was dat het geval voor de wand die de dressing van de badkamer scheidt. Uniform afgewerkt met de wand geeft dat dan ook een fraaie aanblik, zelfs met de pivotdeur open. “Toch komt in veel ontwerpen een mix van de verschillende deurbeslagsystemen voor draai-, pivot- en schuifdeuren aan bod”, vertelt hij er volledigheidshalve bij.

De pivotdeur van de dressing gaat op in de wand.

 

Ingewerkte schuifdeur geeft ruimte aan verdere inrichting

Deze woning is daar geen uitzondering op. Om tussen de keuken en woonkamer het grote muuroppervlak te kunnen vrijhouden voor de verdere inrichting, was het nu eenmaal opportuun om de schuifdeuren in de muren te laten verdwijnen bij het openschuiven. Zelfs met de schuifdeuren open blijft de wand volledig vrij, terwijl je beide ruimtes toch steeds van elkaar kan scheiden.

Het totaalplaatje klopt dankzij ‘onzichtbare’ plinten

“De nieuwe ‘onzichtbare’ kleefplinten van Argenta zijn vooral interessant omwille van hun eenvoud in plaatsing en uitwerking,” aldus Nachtergaele. “Ik vind het gewoon heel aantrekkelijk omdat ik er de detaillering die ik in mijn hoofd heb mee in de praktijk vertaald krijg. Tot en met de uiteindelijke afwerking, terwijl de totaalprijs toch binnen de perken blijft. Want uiteraard speelt ook budget een rol. Gelukkig verantwoordt het uiteindelijke totaalplaatje ruimschoots de prijs die daar tegenover staat.”

De Invisiplinten werden in de hele woning gebruikt en zijn zo goed als onzichtbaar.

In deze woning werden de ‘invisiplint’-kleefplinten van Argenta voor het eerst geïntegreerd en meteen was Thomas Nachtergaele er zo voor gewonnen dat hij die intussen ook in twee andere projecten voorschreef. “Je moet er vanaf het begin van het ontwerp rekening mee houden”, zegt hij nog. “Hoe minder mag te zien zijn, hoe vroeger je in het proces moet nadenken over hoe je alles wil ingewerkt zien. Gelukkig weet ik uit ervaring intussen hoe te anticiperen op mogelijke pijnpunten die zich bij de uitvoering kunnen voordoen.” 


Geïntegreerde Argenta Invisible producten:

• Pro Slide: schuifdeuren tussen keuken en woonkamer

• Invisidoor in alle kamers

• Invisible scharnieren: in drie kamerhoge deuren in het vlak van de lambrisering

• Pivotica Pro: pivoterende dressingdeur

• Invisiplint in de hele woning

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details