NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Sterke samenwerking voor opdeelzaagmachines

Sterke samenwerking voor opdeelzaagmachines

In de toekomst worden alle Gabbiani modellen uitgerust met de cirkelzagen van marktleider Leitz uit Oberkochen. Voor verwerkers van mdf, spaanplaten, multiplex, houtmaterialen of massiefhout betekent dit nog meer flexibiliteit en duurzaamheid in het dagelijkse werk.

Ongeveer een jaar geleden startte SCM, producent van houtbewerkingsmachines, een vergelijkingsprogramma om een geschikte gereedschapspartner te vinden voor de eerste uitrusting van de platenopdeelzaagmachine. Het doel van deze oefening was eenduidig: het selecteren van een producent die zich onderscheidt met uitstekende producten, maar ook voldoet aan de hoge eisen van de SCM klanten. En dit op het vlak van beschikbaarheid en betrouwbaarheid. De voorkeur ging uit naar Leitz met zijn cirkelzaagbladen, omdat deze in talrijke materiaal- en bewerkingstesten uitstekende resultaten bereiken.

Leitz is in de toekomst de OEM leverancier van de platencirkelzagen voor alle SCM Gabbiani reeksen.

Wereldwijd verkoop- en servicenetwerk

Volgens de visie van de SCM verantwoordelijken past ook het wereldwijde verkoop- en servicenetwerk van de Leitz groep perfect bij de net zo wereldwijd vertegenwoordigde machineproducent uit Italië. Door de nieuwe samenwerking genieten SCM klanten in de toekomst niet alleen van de voordelen van de Leitz producten. Het is daarbij ook mogelijk om versleten gereedschappen in de kortst mogelijke tijd weer klaar te maken voor gebruik op een van de talrijke Leitz-Service werkplaatsen en dit alles volgens de kwaliteit van de producent. “We zijn bijzonder verheugd over de beslissing van SCM. 

In de toekomst zien we een nog nauwere samenwerking als ideale basis voor een verdere gebruikersgerichte doorontwikkeling van gereedschappen en machines”, klinkt het bij Leitz.

Massief hout, mdf, spaanplaten of houtmaterialen: de testen bij SCM toonden duidelijk aan dat de Leitz Premium cirkelzaagbladen de juiste keuze zijn voor de bewerking van alle soorten panelen.

Cirkelzaagbladen voor opdelen van platen

Twee jaar geleden heeft Leitz zijn programma platencirkelzagen compleet herzien. Sindsdien bepalen deze zagen de kwaliteitstandaard bij het zagen in de platenopdeeltechniek. Met zijn productengamma dekt Leitz het hele gebruikersspectrum af en heeft voor iedere eis het passende gereedschap, van pakketten zagen tot het zagen van enkele platen. Gebruikers profiteren daarmee van een perfecte snijkwaliteit in eender welk materiaal en van een veelvoudige naslijpbaarheid, met beduidend minder geluid en tot dertig procent hogere standtijden.

Voor de ambachtelijke en industriële klant

Leitz is een internationale groep met 7 eigen productielocaties en 36 verkoop- en servicelocaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oberkochen, Duitsland. Met zijn tools, toolsystemen, diensten en digitale oplossingen omvat het productassortiment alle industrieën voor de verwerking van hout, afgeleide houtproducten en ultramoderne materialen. Klanten variëren van traditionele ambachtelijke bedrijven tot grote industriële ondernemingen en internationale bedrijven.

Als totaalleverancier biedt Leitz een complete assortiment machinegestuurde precisiegereedschappen voor standaard en speciale toepassingen. Ook in de verwerking van massief hout, zoals voor raamfabrikanten of voor houtbouw, als in de paneelverwerking is het bedrijf vertegenwoordigd. Tot slot biedt Leitz ook een reeks gereedschappen aan voor het efficiënt bewerken van state-of-the-artmaterialen, de zogenaamde geavanceerde materialen zoals CFRP of composietmaterialen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details