NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Sanitaire silicone voor de professional

Sanitaire silicone voor de professional

Voor voegwerk in vochtige ruimtes brengt Soudal Silirub op de markt. De sanitaire silicone is er in twee varianten. De Silirub+ reeks combineert de hoogste standaarden in elasticiteit, hechting en schimmelwering. De vlotte en snelle afwerking van de voegkitten is getest door professionals.

Wie vertrouwd is met badkamerinrichtingen weet dat het correct afdichten van voegen cruciaal is. Een sanitaire silicone is daarvoor de meest geschikte oplossing. Silirub 2/S en Silirub+ 8100 zijn twee goede voorbeelden. De belangrijkste parameters bij het kiezen van een geschikte voegkit zijn elasticiteit en hechting. De voeg tussen twee bewegende bouwelementen moet immers blijvend afgesloten worden. “Kwalitatieve voegkitten hechten goed en vangen duurzaam de voegbeweging op”, klinkt het bij Soudal.

Optimale hechting

Een pijnpunt bij het voegen in sanitaire ruimtes is vaak een goede hechting op kunststof of acrylbaden. De sanitaire voegkitten van Soudal zijn aangepast om ook op die ondergronden een optimale hechting te garanderen. Een handige tip: door het bad voor het afkitten halfvol te laten lopen (of een gewicht in het bad of de douche te plaatsen) staat de voeg op ‘halve hoogte’ tijdens het afkitten en het uitharden van de voegen. Zo verklein je de maximale spanning tussen de minimum en maximum uitzetting van de voeg.

Getest en gekeurd

Naast de gangbare normen en testen voor voegkitten zijn de sanitaire siliconen ook gecontroleerd op hun weerstand tegen schimmelgroei. In vochtige ruimtes is dat immers een reëel risico. De kitten zijn getest volgens ISO 846: evaluation of the action of micro organisms. Om voldoende schimmelresistent te zijn bevatten de sanitaire voegkitten fungicide. Het resultaat: een CE markering (X)S1-2-3. Daarnaast voldoen de kitten uiteraard aan de CE markering voor sanitaire toepassingen en behalen dus de norm EN 15651-3:2012.

Regelmatig onderhoud

Toch blijven enkele basisregels bij het onderhoud van badkamervoegen belangrijk om schimmels te vermijden. De voegen moeten regelmatig gereinigd worden met alkalische reinigingsmiddelen. Ook desinfecteren met chloorhoudende reinigingsproducten helpt aanwezige schimmels doden. Al blijft voldoende ventileren uiteraard de hoofdzaak.

Gebruiksgemak zonder haast

De Silirub-voegkitten worden door professionals gesmaakt. Naast de verbeterde hechting op acrylbladen is vooral het gebruiksgemak een groot voordeel. De kitten zijn langer verwerkbaar, langer houdbaar en hebben een langere sanitaire werking. Bovendien zijn ze vrijwel geurloos. En dat maakt het werk nog dat tikkeltje aangenamer. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details