NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Powertools voor elke klus
Compact en snoerloos: alle gereedschappen voor je project.

Powertools voor elke klus

Als ontwikkelaar en producent blijft het bedrijf zichzelf uitdagen op vlak van innovatie en service. ‘Alle toepassingen op batterij krijgen’ luidt de niet mis te verstane ambitie van Milwaukee.

Met hun Job Site Solutions ofwel JSS gaat Milwaukee samen met hun gebruikers op pad. In het atelier of zelfs op de werf. Ze bekijken hoe de tools gebruikt worden, wat de vakman nodig heeft en waar het beter kan. Noodzakelijke feedback voor productontwikkeling met het oog op een optimale gebruikerservaring. “Dat is hoe wij het verschil maken”, weet Tom van Parys, salesmanager voor België en Luxemburg. “We zijn overtuigd van ons sterk aanbod, zowel qua keuze, performance als innovatie. We zijn dan nog niet het grootste powertoolmerk, toch gaan we dag na dag de uitdaging aan om ons marktaandeel te vergroten en onze kwaliteit waar te maken.”

In 1951 pionierde Milwaukee met de reciprozaag, vandaag blijft de ontwikkelaar de technologie verbeteren. (Beeld: Joel Johnson)

Een geschiedenis van primeurs

Sinds hun start in 1924 in Amerika staat die drang naar vernieuwing voorop. Milwaukee schoot meteen uit de startblokken met de eerste zogenaamde holeshooter, een boormachine die met één hand hanteerbaar was. Een samenwerking met Henry Ford die een snellere wagenproductie mogelijk maakte. Er volgden nog heel wat firsts. De reciprozaag in 1951, de mobiele bandzaag in 1967 en recenter de omschakeling naar snoerloos werken. De eerste tool met een lithiumbatterij trapte in 2005 die revolutie op gang. Sinds 2008 zijn het M12- en M18-gamma op de markt. Deze toestellen worden aangedreven door respectievelijk een 12 en een 18V-accu. Nu, meer dan twaalf jaar na de lancering, zijn nieuwe toestellen in de reeksen nog steeds compatibel met de eerste uitgave van batterijen en omgekeerd. “Ook dat is een goed voorbeeld van hoe we de eindgebruikers maximaal ondersteunen in hun stielwerk”, benadrukt Tom van Parys. “Enkele jaren terug kwam onze high output-batterij op de markt. Die biedt meer vermogen voor de zwaarste klussen. En met MX Fuel hebben we sinds vorig jaar ook batterijgevoede alternatieven voor toestellen die klassiek met een benzinemotor werken. Onze accu’s leveren tot 10 pk en daarmee zijn we uniek op de markt.”

Meer power in een compact accu, ook voor zwaardere klussen.

Snoerloos werken op volle kracht

Dat Milwaukee voor elke tool een snoerloos alternatief ontwikkelt of al op de markt heeft, betekent niet dat je als vakman op minder vermogen of een lagere kracht werkt. De M12-boulonneuse bijvoorbeeld genereert 300 Nm. Deze kleine, lichtere batterijen zijn dus echte krachtpatsers. Meer dan 90 tools zijn hier ondertussen van voorzien. In de M18-reeks zijn ruim 190 verschillende gereedschappen beschikbaar, met een gewone of een high output-batterij. Genoeg vermogen om een kettingzaag van 40 centimeter snoerloos te laten werken. Meer dan 400 handtools en 3.500 accessoires vervolledigen het assortiment, dat blijft evolueren.

Volgens Tom van Parys is die globale benadering een van de sterktes van het merk. “De accessoires van eigen productie dragen bij tot de efficiëntie en de prestaties van onze snoerloze gereedschappen, om het nut van die kruisbestuiving even te duiden. De ontwikkeling richt zich op een zo optimaal mogelijke werking van tools op batterijen. De cirkelbladzagen bijvoorbeeld zijn dunner en dus lichter. De speciale coating maakt dat ze minder weerstand ondervinden, zodat ze minder energie verspillen, maximale werkkracht behouden en het accu langer mee gaat. Alles om de vakman, zoals een interieurbouwer of schrijnwerker, sneller, gemakkelijker en preciezer te helpen werken. Onze uitgebreide range aan hand tools, storage en persoonlijke beschermingsmaterialen maakt deze missie mee waar. Het Job Solution Sites-team of een van onze dealers helpt je graag de mogelijkheden ontdekken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details