NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Perfect egale verhoogde terrasvloer
Tegels of houten planken, de Solidor terrasdrager is compatibel met elk materiaal.

Perfect egale verhoogde terrasvloer

Een zwoele zomeravond, lekker eten en drinken, goed gezelschap (de coronamaatregelen zijn in dit tafereel opgeheven), genieten van het goede weer op een perfect egaal aangelegd terras. Dat laatste vergt af en toe wel wat werk, zeker als de ondergrond niet ideaal is. Maar daar weet Solidor wel raad mee. Zij ontwikkelden meer dan veertig jaar geleden de regelbare terrasdrager, een traploos in de hoogte verstelbare steun voor het terras. Of het nu steen, hout of een ander materiaal is, de Solidor terrasdragers zijn zo nauwkeurig in te stellen dat het resultaat een perfect egaal oppervlak is.

Uit deze kunststofkorrels ontstaan de terrasdragers. (Beeld: Hannes Verstraete)

Elk materiaal

Het concept is eenvoudig. Welke ondergrond het ook is, de Solidor terrasdragers zorgen ervoor dat het terras zelf geen oneffenheden vertoont. Op de juiste afstanden van elkaar plaats je de terrasdragers. Deze zijn dusdanig te regelen dat een eventuele (minimale) helling in de ondergrond wordt gecompenseerd door de terrasdrager zelf. “Ze zijn van één centimeter tot één meter traploos in de hoogte verstelbaar”, bevestigt Henri Dejans, business developer bij Solidor. “Houten terrassen, plankenvloeren, metalen roosters, kunststof PVC-planken. Onze terrasdragers doen het met eender welk materiaal. Het resultaat is een volkomen egaal terras met een ongekend draagvermogen tot 2.400 kilogram per vierkante meter. Zowel de basis als de middelste ring kunnen, afzonderlijk van elkaar en zonder de positie van de andere te beïnvloeden, gedraaid worden. Dit betekent dat de hoogte van de terrasdrager nog kan aangepast worden wanneer bijvoorbeeld een tegel er al op ligt.”

CPV+, vijf montagemogelijkheden met één product.

Blijven ontwikkelen

Het spreekt voor zich dat de regelbare terrasdragers van vandaag niet identiek dezelfde zijn als deze van veertig jaar geleden. Solidor blijft inzetten op de ontwikkeling ervan en lanceert dan ook een nieuw type bovenplaat waarmee de steunbalken zowel recht als schuin geplaatst kunnen worden. Een opstaand lipje garandeert bovendien dat de terrasplanken of de tegels stevig en precies in deze plaatjes terechtkomen. De CPV+ kan worden gefixeerd langs de zijkant en de onderkant wat dan weer een gemakkelijke en snelle installatie in de meest uiteenlopende ondergronden oplevert.

Een perfect egaal terras om van een prachtig uitzicht te genieten. (Beeld: Senzafine, Kortrijk)

Pionierswerk

“Eigenlijk zijn we al meer dan veertig jaar circulair aan het denken en werken”, benadrukt Dejans. “Vandaag is het een hot item, trending als het ware, maar nog voor er een term op werd gekleefd en het een belangrijk topic was, ontwikkelden en produceerden we al volgens het circulariteitsprincipe. Onze terrasdragers worden namelijk vervaardigd uit afval. In plaats van het op de afvalberg te gooien, zorgen we ervoor dat het een tweede (of zoveelste) leven krijgt als terrasdrager. Upcycling avant la lettre. Bovendien voegen onze circulaire terrasdragers ook de eigenschap toe aan het terras zelf. Het terras is eenvoudig weer af te breken zonder dat daarbij materiaal verloren gaat. Eveneens handig wanneer er eventueel toch een probleempje zou ontstaan. Simpelweg het terras even afbreken, het probleem oplossen en het terras terug leggen. Veel eenvoudiger en efficiënter dan een dure ingreep waarbij een deel van het terras (of misschien zelfs het volledige oppervlak) opnieuw moet worden gelegd.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details