Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Afwerking

Optimaal onderhoud voor houten vloeren

2 december 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Osmo Hardwax-Olie beschermt houten vloeren van binnenuit tegen slijtage, vuil en vocht. De olie in het product dringt door in het hout en beschermt het van binnenuit en de wax in het product vormt een elastisch, openporig oppervlak en beschermt het hout vanaf de buitenkant. 

Er zijn een aantal dingen om op te letten als je ervoor wil zorgen dat er geen fouten worden gemaakt bij het aanbrengen van een Osmo Hardwax-Olie en als je de houten vloeren langer mooi wil houden. Osmo Hardwax-Olie dient goed te worden geroerd voordat het wordt aangebracht. Hardwax-Olie dient onverdund en zeer dun te worden aangebracht. Als er een te dikke laag product wordt gebruikt, duurt het langer voor het droog is en in extreme gevallen kan dat de oppervlaktelaag weer loslaten. De laag kan optimaal drogen als de ruimte goed wordt geventileerd. 

Lees aandachtig hoe je het product moet gebruiken zodat het een optimale bescherming biedt.

Daarnaast is het belangrijk dat Osmo Hardwax-Olie niet rechtstreeks wordt aangebracht op onbekende afwerkingen. Anders zou het kunnen gebeuren dat de Hardwax-Olie niet goed hecht en het hout niet goed wordt beschermt. Na het aanbrengen van Osmo Hardwax-Olie dient de vloer regelmatig te worden onderhouden. Belangrijk: gebruik geen agressieve allesreinigers of microvezeldoeken omdat deze de beschermende oppervlaktelaag beschadigen en afbreken.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details