NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe generatie kantenlijmers: handiger, sneller, efficiënter
De F4 kantenlijmer is de hardloper binnen het gamma van Hebrock.

Nieuwe generatie kantenlijmers: handiger, sneller, efficiënter

Kwaliteit, no-nonsensetechniek en eenvoud van regeling. Zo omschrijf je de kantenlijmers van Hebrock (Altendorf Group) in enkele woorden. De machines uit de F- en K-serie van deze Duitse firma kregen een volledig nieuw design, maar werden ook technisch verder geoptimaliseerd. Ze zijn nu nog sneller, comfortabeler en gebruiksvriendelijker. Voor een demonstratie kan men op afspraak terecht bij Noblesse.

Bij Noblesse zijn ze trots op de langetermijnrelatie met hun leveranciers. Hebrock, specialist in kantenlijmers, is één van die merken. De systemen van dit Duitse familiebedrijf beantwoorden perfect aan de hoogste eisen van de kleine en middelgrote ondernemingen. De focus ligt namelijk niet op geautomatiseerde productiestraten. “Het concept garandeert een eenvoudige, supersnelle en stabiele omstelling en bediening. Alle machines zijn standaard uitgerust met voorfrezen, automatische verplaatsing van de aggregaten en een bovenliggende, onderhoudsvrije, snel wisselbare lijmbak. Deze heeft een korte opwarmtijd, garandeert een snelle omwisseling van lijmkleur zonder lijmverlies en maakt ook purverwerking mogelijk. Verdere troeven zijn de voegtechniek, hoekbewerking, vlakschraper en de duidelijke, eenvoudig te bedienen 15” touchscreen”, licht bestuurder Werner Kennes van Noblesse toe. “Sinds 2018 behoort Hebrock tot de Altendorf Group. Door de synergie tussen deze twee topmerken is het gamma van Hebrock verder afgestemd op de behoeften van de klanten, die met de dag veeleisender worden.”

De K-serie – het topsegment – omvat de K34, de K37 en deze K36.

Twee series: F en K

Dat gamma omvat slechts twee series: F en K. Met het instapmodel F2, hardloper F4 en all-in-one type F5, gekenmerkt door een zeer beperkte footprint, kan de gebruiker werkstukken tot 50 millimeter dik en 160 millimeter lang compleet bewerken met kanten tot 3 millimeter dik. “De K-serie, het topsegment met een extreem torsiestijf chassis, omvat eveneens drie types: K37, K36 en K34 als nieuwste telg, gebaseerd op de F4. Deze machines bieden een uiterst brede waaier aan mogelijkheden en kunnen naar wens en behoefte met klantspecifieke opties uitgebreid worden. Ook het Airtonic aggregaat voor de laserkanten of nulvoeg behoort tot de optionele mogelijkheden”, zegt Kennes. “Alle machines kregen de voorbije jaren een volledige make-over en nieuwe technische functionaliteiten werden toegevoegd. De F-serie valt op door het nieuwe design en bij de K-serie springen onder meer de dubbele kapzaag en de nieuwe freesgroep in het oog. Deze nieuwe generatie kantenlijmers is nog handiger, sneller en gebruiksvriendelijker.”    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details