NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe accuplintenzaag kan elke hoek aan
Het ledlicht duidt de slagschaduw van het zaagblad aan als exacte zaaglijnindicatie op het materiaal.

Nieuwe accuplintenzaag kan elke hoek aan

Sneller, efficiënter en nog preciezer door zwenkbare aanslag

De accuplintenzaag is niet direct de grote publiekstrekker. Toch biedt dit nieuwe toestel van Festool heel wat voordelen en tijdswinst voor de professional. Sinds oktober is de SYMC 70 op de markt. Deze machine werkt twee keer zo snel als een afkortzaag en laat dus toe plinten efficiënter op maat te verzagen. Festool Product Specialist Reindert Nachtergaele overloopt de vele voordelen van de accuplintenzaag.

De wielen brengen de werktafel van de SYMC 70 precies op de hoogte van een Systainer SYS 3 M 137.

Sneller naar het beste resultaat. Dat zou de slagzin kunnen zijn van een marketingcampagne voor de SYMC 70. Want deze nieuwe accuplintenzaag van Festool laat toe om twee keer zo snel plinten te verzagen dan met een afkortzaag, precies en zonder rekenwerk. “We hadden al een accuplintenzaag in het gamma”, vertelt Reindert Nachtergaele, Product Specialist bij Festool. “Die hebben we nu geoptimaliseerd door de combinatie van de regelbare aanslag van de SYM70 met de bediening van de afkort-verstekzaag KAPEX KS 60. Wat je met die allrounder al kon, doe je nu efficiënter met de SYMC 70. Bovendien weegt de afkort-verstekzaag KS60 18 kilogram. De accuplintenzaag weegt slechts 11,1 kilogram en staat op wieltjes waardoor deze zeer mobiel in gebruik is. Eigenlijk is de nieuwe machine een symbiose van beide toestellen, met de zwenkbare aanslag als absolute troef. Bij Festool werken we altijd vanuit de vraag van de eindklant, hier de parketplaatser. Dat is een zeer specifieke doelgroep die concrete noden en wensen heeft. Met de SYMC 70 gaan we daar dieper op in.”

De schakelaar en greep zijn centraal geplaatst voor een comfortabele bediening.

Efficiënter en ergonomischer

Dat maakt dat Festool bij de ontwikkeling van de SYMC 70 op specifieke aandachtspunten heeft gelet. Zo werkt deze plintenzaag op 36 volt die geleverd wordt door twee batterijen van 18 volt. Dit zorgt voor een compatibiliteit met het 18 volt assortiment en er zijn wieltjes onderaan het toestel gemonteerd. Dat bevordert de mobiliteit en bewegingsvrijheid tijdens het werken, want er zit geen snoer in de weg. De combinatie van het dubbele accusysteem en de duurzame koolborstelloze EC-TEC-motor geeft de SYMC 70 maximaal uithoudingsvermogen en kracht om de hele dag autonoom te werken. Opladen van de batterijen duurt ongeveer 30 minuten en kan dus perfect tijdens de middagpauze gebeuren. De wielen komen de ergonomie ten goede en laten toe de zaag makkelijker, snel en moeiteloos uit te lijnen. Op die manier past het toestel zich aan de gebruiker en de plinten aan, en kan in kleine ruimtes efficiënt gewerkt geworden. Door die wielen komt de werktafel van de SYMC 70 namelijk op gelijke hoogte met de Systainer SYS 3 M 137, die mee als werkblad gebruikt kan worden om lange stukken veilig te ondersteunen. De stofafzuiging is ook aangepast en verbeterd ten opzichte van de vorige versie.

De SYMC 70 beschikt over synchroon zwenkbare aanslagen voor exacte, hoekdelende zaagsneden.

In één vlotte beweging

Voor Reindert zit de grootste genialiteit van de Festool-producten in de details. Dat is voor de SYMC 70 niet anders. Zoals het ledlicht dat de schaduwlijn op het te verzagen materiaal toont. Ook de gebruiksvriendelijke bediening verdient een vermelding. De accuplintenzaag kan zowel door links- als rechtshandigen bediend worden door de centraal geplaatste schakelaar en greep. Het toestel is eenvoudig te ontgrendelen met één hand terwijl je met de andere hand de plint vasthoudt. De beschermende kap en motorrem voorkomen ongelukken op de werkvloer.

“Je werkt 20 tot 25 procent sneller met deze accuplintenzaag”, zegt Reindert. “De tijdswinst zit hem in het regelen van de aanslag. De hoek stel je links en rechts in één beweging vlot in. De afschuining en zwaaihaak laten toe binnen- en buitenhoeken makkelijk op te nemen en over te brengen naar het symmetrisch lopende aanslagsysteem. Je zaagt met andere woorden met één instelling beide plinten met hoekdeling op maat. De SYMC 70 kan binnenhoeken tot 68 graden aan en buitenhoeken tot 60 graden. De hoogwaardige zaagbladen geven perfecte zaagresultaten voor aluminiumprofielen, glaslatten, kunststof, polyurethaan, massief hout, laminaat, …”

Voor al wie een Festool-machine zelf wil ervaren of voor wie met vragen zit over een aangekocht of aan te kopen toestel, werd het Festool Experience Center opgericht. Tijdens een-op-eensessies van maximaal een uur kan je zo al je vragen stellen aan een expert. Inschrijven voor zo’n adviesafspraak doe je via de tool op de website.   ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details