NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuw verdeelpunt voor solid surface pionier -Volgens origineel recept
Het design Evening Prima, naadloos verwerkt.

Nieuw verdeelpunt voor solid surface pionier -Volgens origineel recept

De originele samenstelling van aluminiumtrihydraat en acrylhars kreeg de naam Corian® mee en moest een oplossing bieden voor de behoeften van het moderne leven, met de schoonheid van natuurlijke materialen. Zowat zestig jaar later blijft die ambitie de ontwikkeling sturen.

Aan het originele recept van Corian® is in al die tijd nochtans niet veel veranderd. De resistente, niet-poreuze en thermoformeerbare eigenschappen van het materiaal hebben zich dan ook al ruimschoots bewezen in zowel eerder eenvoudige residentiële toepassingen als meer gespecialiseerde projecten. De voortrekkersrol die DuPont vandaag met Corian® nastreeft richt zich veelal op de verdere optimalisatie van zowel het esthetische als het praktische aspect van het materiaal.

Een wand en meubel in Smokedrift Prima geven deze badkamer een statige uitstraling.

Zo min mogelijk krassen

In interieurtoepassingen is het uitzicht van een solid surface oppervlak minstens even doorslaggevend als de technische eigenschappen. Met meer dan honderd kleuren en texturen, inclusief een selectie terrazzokleuren als meest recente toevoeging, biedt Corian® dan ook oplossingen voor elke vraag en smaak. Al zijn techniek en esthetiek bij solid surface per definitie nauw verbonden. Zo kunnen kleine krasjes na verloop van tijd het uitzicht van het decoratieve oppervlak verstoren. Hoewel zij relatief eenvoudig weggeschuurd en dus hersteld worden, zijn twee nieuwe technologieën van Corian® erop gericht om de kans op krassen terug te dringen.

Ten eerste is er de Resilience Technology, beschikbaar in de nieuwe kleuren Summit White (wit), Cool Gray (grijs beton), Keystone (aardekleurig beton) en Stratus (neutraal grijs). Deze ontwikkeling zorgt er niet alleen voor dat de krasvastheid van het materiaal toeneemt, maar ook dat het oppervlak bij problemen sneller en gemakkelijker in zijn oorspronkelijke staat hersteld wordt. Een voordeel bij zowel de voorbereiding als renovatie van het materiaal. En de eindgebruiker die er wel bij vaart.

Specifiek voor zwarte tinten en andere donkere kleuren ontwikkelde Corian® dan weer de Deep Color Technology. Deze grijpt niet rechtstreeks in op de krasvastheid, maar zorgt voor een diepe kleuring tot in het acrylaat. Ook bij donkere uitvoeringen, waar het acrylaat in de kras normaal voor een witte aftekening zorgt, zullen krassen daardoor minder zichtbaar zijn. Opnieuw met de nodige winsten in voorbereiding en verwerking.

Vincent Requier (links) en Neil Daghelet (rechts), Corian®specialisten voor respectievelijk Wallonië en Vlaanderen.

Gegarandeerd goed geplaatst

De bijzondere troeven van solid surface om ook op grote oppervlakken naadloos te werken of zachte randen en organische vormen te creëren, zijn dan weer in grote mate afhankelijk van een juiste verwerking. 

Om vakmannen hierbij te ondersteunen beschikt DuPont in België over een eigen opleidingscentrum. Wie zich naast de opleidingen ook voor een interne kwaliteitscontrole van de fabrikant engageert, kan zich verder aansluiten bij het Corian® Quality Network en geniet naast de tien jaar garantie op het product bijkomend tien jaar garantie op de implementatie ervan. Bij problemen of herstellingen kan rechtstreeks vanuit het lokale Corian® servicecenter een oplossing geboden worden.

Op een overkoepelend niveau gaat tot slot veel aandacht naar certificering en bijbehorende kwaliteitscontrole. Niet alleen op de producten zelf, maar opnieuw met aandacht voor een correcte plaatsing. Zo ontwikkelde Corian® in samenwerking met het Duits Instituut voor Bouwkunde een eigen European Technical Assessment (ETA) voor de toepassing van Corian® Exterior Coating gevelbekledingen, waarbij het volledige systeem, inclusief de bevestiging van de panelen, in detail beschreven staat.

Moderne trap in Corian®, uitgevoerd door Genico Creative Stairs. (Beeld: Skinn Branding Agency)

Voorschrijvers en verwerkers verbinden

Hoewel de Belgische vakman in het verleden rechtstreeks bij DuPont België terecht kon, wordt de verdeling in ons land sinds dit jaar exclusief opgenomen door GESIBOIS-abc. De tussenkomst van deze specialist in decoratief plaatmateriaal en afbouwmaterialen heeft tot doel de service van Corian® te ondersteunen en bovenal productieve connecties te leggen tussen voorschrijvers en professionele verwerkers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details