NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Met persoonlijke begeleiding het maximale halen uit CAD/CAM-software
De TopSolid Userday is ook een uitstekende gelegenheid om te netwerken met anderen uit de sector.

Met persoonlijke begeleiding het maximale halen uit CAD/CAM-software

Het gebruik van CAD/CAM-pakketten is in de houtsector al enige jaren ingeburgerd. Maar software is meer dan aankoop alleen. TOPSOLID Belgium levert daarom niet alleen software die speciaal is ontwikkeld voor de houtindustrie. Het draagt ook persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. Via opleidingen en een Userday kunnen gebruikers het maximale uit de software halen. 

“Ons geïntegreerde CAD/CAM-software-pakket TopSolid’Wood is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de houtindustrie”, zegt Boris De Doncker, business development manager bij TOPSOLID Belgium. “We gaan daarin veel verder dan het ontwerp en het aansturen van de productie van eenvoudige kasten”,  stelt hij. “Met de open 3D Software krijgt de ontwerper een ongelimiteerde vrijheid qua ontwerp en kan hij zonder problemen de productie aansturen. De CAM-software herkent de bewerkingen die op de onderdelen in CAD zijn uitgevoerd. De limieten van het aansturen van de CNC liggen niet bij de software, maar bij de CNC-machine zelf.”

De aula van de TopSolid’Wood sessie op de Userday is goed gevuld.

Veel mogelijkheden

TopSolid is een programma met veel mogelijkheden. “We vinden het belangrijk dat de functionaliteiten op de juiste manier worden gebruikt en dat onze klanten na aanschaf er snel mee kunnen werken. Daarom bieden we ook opleidingen aan op diverse niveaus. De focus ligt daarbij niet zozeer op wat met het sofwarepakket mogelijk is, maar vooral hoe bedrijven er gebruik van kunnen maken in de praktijk. De mensen die bij ons werken, komen bovendien vaak uit de praktijk waardoor ze weten hoe een interieur wordt gemaakt en geplaatst. Daarin onderscheiden we ons van concurrenten.”

Boris De Doncker, Business Development Manager.

Userday

Het blijft niet alleen bij opleidingen. “Naast opleidingen of cursusdagen bieden we ook ondersteuning via onze helpdesk en organiseren we jaarlijks een Userday. Aangezien TopSolid ontzettend veel mogelijkheden en opties biedt, gebruiken klanten vaak maar een percentage van wat ze bij de aanschaf hebben geleerd tijdens de opleiding. Maar via de Userday krijgen ze de kans om te zien welke tools er nieuw zijn en we lichten een tipje van de sluier welke ontwikkelingen er nog meer aan zullen komen. Via presentaties wordt duidelijk op welke manier de nieuwste reeds beschikbare tools kunnen worden toegepast.  Tot slot is er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken met ons en met gelijkgestemden uit de branche.”

Het TopSolid-opleidingslokaal.

Update

Elk jaar is er een update van de software. “Net zoals updates van Office of Windows, lijkt een upgrade op het eerste gezicht hetzelfde als de voorgaande versie. De aangebrachte verbeteringen en extra’s springen niet altijd meteen in het oog. Ook daarom is zo’n Userday heel zinvol.” De Doncker geeft een aantal voorbeelden van handige features van het pakket. “Workspaces vinden veel van onze klanten interessant. Het laat toe met meerdere ontwerpers aan eenzelfde project te werken. Ook is het gebruik van zogenoemde scripts heel handig. Wie vaak eenvoudige stappen bij diverse projecten herhaalt, kan hiervoor een script aanmaken zodat hij bij toekomstige projecten veel sneller het proces kan doorlopen.” Zowel nieuwe tools als functionaliteiten die bij velen hun nut al hebben bewezen komen aan bod tijdens de workshops. Het opfrissen van de bestaande mogelijkheden en verdere uitdieping van nieuwe functionaliteiten zijn als heel positief ervaren tijdens de laatste Userday.”

De laatste editie van de TopSolid Userday vond plaats op 31 mei. “We hebben erg veel positieve feedback gekregen. Het was sinds de coronacrisis begon overigens onze eerste bijeenkomst. De deelnemers van het event gaven de afwezigen ongelijk en kijken al uit naar de volgende editie.” Het team van TOPSOLID Belgium mocht ook rekenen op het bezoek van de CEO Richard Lamure van het moederbedrijf, gevestigd in Frankrijk, en filiaaldirecteur Marc Choquin. “Zij bedankten de klanten voor hun aanwezigheid en loyaliteit aan TopSolid. Het doet ons natuurlijk plezier om te zien dat ook de corporate CEO veel waarde hecht aan goede klantrelaties.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details