NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Makkelijk te installeren LVT-vloeren door lijmsystemen van Soudal
Begin 2023 breidde Soudal zijn range verder uit met twee nieuwe watergebaseerde LVT-lijmen.

Makkelijk te installeren LVT-vloeren door lijmsystemen van Soudal

Het gebruik van luxury vinyl tiles (LVT) is aan een opmars bezig. Waar vroeger heel wat vooroordelen bestonden over de kwaliteit en het design van deze vloerbekleding, bewijst het materiaal de laatste jaren sterk zijn meerwaarde. De enorme kwalitatieve en visuele metamorfose van LVT uit zich in een breed gamma aan motieven, kleuren en prints die bijna niet meer te onderscheiden zijn van een tegel- of parketvloer. Door die populariteit brengt Soudal vernieuwde lijmsystemen voor LVT-vloeren op de markt.

Ontelbare voordelen

Een LVT-tegel is opgebouwd uit verschillende lagen: van een zachtere onderlaag en verschillende druk- en stootbestendige tussenlagen tot een decoratieve vinyllaag en een robuuste toplaag bestand tegen elke externe impact door intensief dagelijks gebruik. Dit maakt deze luxe vinylvloeren duurzaam en slijtvast, zeer onderhoudsvriendelijk, vocht- en waterbestendig, en bovendien geschikt voor vloerverwarming. “De voordelen van LVT leiden ertoe dat deze vloeren niet meer weg te denken zijn uit het aanbod voor keukens en badkamers, maar ook in hotels en ziekenhuizen zien we ze steeds vaker”, zegt Pieter Eyckens, Senior Product Manager Adhesive bij Soudal. “Het geluidsdempende effect is nog een extra meerwaarde. Gepaard met de geringe dikte zijn deze vinylvloeren een ideale oplossing bij renovaties waarbij je de tegels boven op een bestaande vloer plaatst. De mogelijkheden zijn oneindig.”

De LVT 30FW is volledig solventvrij en ook geschikt voor muurtoepassingen.

Kliksysteem of vloer verlijmen?

LVT is geschikt voor installatie op alle gangbare ondervloeren. Enige voorwaarde is een mooie, egale basis zodat je oneffenheden in de vloer niet door de dunne, flexibele LVT-tegels voelt. Daarna kies je voor losliggende tegels die je met een kliksysteem bevestigt of voor het verlijmen van de vloer. Pieter: “Hoewel kliksystemen erg populair zijn voor een doe-het-zelfplaatsing, vormen ze een nadeel bij grotere oppervlaktes en in commerciële projecten. Kies je voor duurzaamheid en wil je de beste ervaring met LVT realiseren? Dan is verlijmen een betere optie.”

Verbeterde lijmsystemen

Soudal heeft een ruime expertise voor vloer- en parketlijmen. Met een eigen specialist voor dit type vloeren heeft het bedrijf zich de afgelopen jaren verdiept in het verbeteren van de verlijmsystemen voor LVT. “De LVT 30FW is volledig solventvrij en EC-1 Plus gecertificeerd”, benadrukt Pieter. “De viscositeit is zo ingesteld dat het, naast het verlijmen van rubberen vloeren, tapijttegels, tapijt en linoleum op ondervloeren zoals egaline, chape, hout, beton en cementvloeren, ook een prima keuze is voor muurtoepassingen.”

Begin 2023 heeft Soudal de range verder uitgebreid met twee nieuwe watergebaseerde LVT-lijmen: LVT 20FE en LVT 120FT. Deze bouwen verder op hetzelfde principe. Na een beperkte afdamptijd kan de vloer ingelegd en aangerold worden. De LVT 120FT is specifiek ontwikkeld om meteen een hoge hechtingskracht te garanderen met een extreem lange open-tijd. Dat is makkelijk en nuttig bij de installatie van de steeds populairder wordende patroonvloeren zoals visgraat, Hongaarse punt of mozaïek. Je kan trouwens meteen aan de slag na het verplichte acclimatiseren van de materialen: geen additieven toevoegen, niet mixen, maar meteen uitspreiden met een Soudal A2-lijmkam. Na het aandrukken en tijdens de verdere installatie verplaats je je gerust over de vloer. Je kan de vloer na 24 uur in gebruik nemen en na ongeveer 72 uur is de lijm volledig uitgehard. Vanaf dan geniet je klant maximaal van zijn nieuwe, luxueuze vinylvloer.”    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details