NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Lijmspecialist van oorsprong

Lijmspecialist van oorsprong

Lijmen zijn onmisbaar in de interieurbouw en houtverwerking. Als professional weet je veelal welke lijm je voor een specifiek project het beste gebruikt. De uitdaging ligt erin om het beoogde esthetische effect te verkrijgen of de hoogste rendabiliteit uit je product te halen. Hierin maakt lijmenspecialist Robaco uit Sint-Eloois-Vijve het verschil.

Al drie generaties lang is Robaco de toeleverancier bij uitstek voor alle benodigdheden voor de houtverwerkende nijverheid. Met een assortiment dat maar liefst negen productgroepen beslaat, is de fabrikant de naam onestopshop waardig. Toch gaat Robaco nog een stapje verder. “We bouwen langetermijnrelaties uit met onze klanten door kwaliteitsvolle producten aan te bieden en hen bij te staan met gericht advies”, vertelt zaakvoerder Bruno Vermote. “We bekijken samen met onze klanten hoe ze hun productieproces verder kunnen optimaliseren. Hebben we het over lijmen, dan denken we mee hoe ze bijvoorbeeld het verbruik kunnen verminderen of de lijmvoeg minimaliseren. Bij snijgereedschappen onderzoeken we hoe ze de slijpkost kunnen verkleinen door hun tools efficiënter in te zetten.”

Een lijm voor elk materiaal

Robaco is ontstaan als lijmspecialist en is deze rol altijd met verve blijven vervullen. Bruno: “In ons uitgebreide gamma is er voor elk materiaal wel een product om het duurzaam te verlijmen. Zo hebben we met Robacoll een huismerk met onder meer smeltlijmen voor kantenverlijming, spuitlijm voor vlakverlijming van laminaat en thermohardende lijmen (UF, PRF en MUF) voor fineer tot houtbouw.” Robaco is ook premium dealer van Bostik en Den Braven, een toonaangevende specialist in lijmen, kitten, egalines en afdichtingen voor zowel de industrie-, bouw- als consumentensector. Voor kleinverpakkingen doen ze een beroep op Rectavit. Voor kantenlijmers behoren EVA-smeltlijm in granulaat en PUR-patronen tot het gamma.

Robaco is ook exclusief dealer van HB Füller van de bekende Rakoll-lijmen. Waar bij het uitharden van de klassieke D3 houtlijmen traditioneel schadelijke formaldehyde vrijkomt, luidt HB Füller met hun formaldehydevrije lijm een nieuw tijdperk in. Hun Rakoll 4933® is een watergebaseerde PVAc-D3-lijm die aan de strengste classificatienormen voor houtsubstraten voldoet, zonder aan effectiviteit en kwaliteit in te boeten. Met dit product weet Robaco alweer een grote meerwaarde te bieden aan houtbewerkers.

Advies als service

Er is vandaag een overweldigend aanbod aan contactlijmen die op verschillende manieren aangebracht worden. Als vakman zie je door het bos de bomen niet meer. Robaco staat zijn klanten in de meubel-, keuken- en interieurbouw bij door hen met eenvoudig en correct advies op de juiste weg te zetten. Elke dag zoeken ze manieren om hun klanten doeltreffender, zuiniger en kostenbesparend te helpen werken. “Ons ruime assortiment is slechts een deeltje van onze kwalitatieve service”, beaamt Bruno. Met productgroepen als lijmen, reinigings-, scheidings-, schuur- en glijmiddelen, kanten, snijgereedschappen, lijmapparatuur, kunststofplinten, drevels, verbindingsplaatjes en een slijpservice valt het voordeel voor de klant niet te ontkennen. Ook het milieu en de gezondheid draagt Robaco hoog in het vaandel. Daarom vindt de milieubewuste professional er ook ecologische alternatieven. Deze producten met minder schadelijke chemicaliën beschermen niet alleen de natuur, maar ook de gebruiker van het product.    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details