NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kruisbestuiving tussen gewaardeerde partners in hout- en aluminiumsector
De machines in het technology center van Rogiers werden volop getest en gedemonstreerd.

Kruisbestuiving tussen gewaardeerde partners in hout- en aluminiumsector

Op 8, 9 en 10 juni was Waregem de uitvalsbasis voor TechXpo. Machinespecialist Rogiers bouwde zijn showroom om tot beurshal voor exposanten uit de totale hout- en aluminiumindustrie. Vijftien gerenommeerde partners presenteerden hun aanbod en sloegen de handen in elkaar om bezoekers een totaalervaring te bieden. Hier en daar viel zelfs een wereldprimeur mee te pikken. De reacties op het event waren nog warmer dan de temperaturen buiten.

Na een positieve samenwerking tussen Rogiers en Kempa tijdens de Wood Expo in Herentals in 2022, keerden de rollen dit jaar om. Rogiers is gespecialiseerd in de verkoop, levering, installatie en onderhoud van alle klassieke tot CNC-gestuurde machines. Het bedrijf organiseerde TechXpo om een kruisbestuiving tussen de standhouders en bezoekers tot stand te brengen. Michiel Vandaele, management Rogiers, leidde ons rond: “De naam TechXpo vertelt veel over de inhoud van de beurs. We focussen bewust op meer dan hout alleen. Interieurbouw en schrijnwerk omvat ook technologie, bewerkingsproducten en andere grondstoffen. Op TechXpo brengen we alles samen.”

Ostermann en Lamello vertrouwen al jaar en dag op elkaars expertise en sloegen de handen in elkaar tijdens TechXpo.

Elke dag opendeurdag

De beurs ging door in het technology center van Rogiers in Waregem. Dat had als voordeel dat heel wat machines en toepassingen meteen getest en gedemonstreerd werden. De beurs was dan ook logisch opgebouwd. Exposanten stonden bij machines toepasbaar op hun producten. Michiel: “Wij hebben alle machines in huis, waarom zouden we er geen gebruik van maken. Dat maakt het voor ons efficiënter om de beurs te organiseren, maar ook standhouders moeten geen hele verhuis regelen.”Bovendien verlaagt een huisbeurs de drempel voor prospecten. “In principe is het bij Rogiers elke dag opendeurdag. Onze klanten lopen binnen en buiten wanneer ze dat willen of je maakt eenvoudig een afspraak voor een bezoek. Voor prospecten is een huisbeurs zoals TechXpo anoniemer maar doeltreffender. Je krijgt een totaaloverzicht over de mogelijkheden van machines en betrouwbare toeleveranciers. Dat geeft een behoorlijke kwaliteitsgarantie.”

Brede waaier aan standhouders

De standhouders klinken positief over de eerste editie van TechXpo. Bij meubelbeslagspecialist Van Opstal horen we een tevreden Purchasing Manager Sophie Werbrouck: “Voor ons is het zeer zinvol om op beurzen te staan. Zo vergroten we Van Opstals naambekendheid en tonen we dat we meespelen. We stellen hier voornamelijk onze dressingtoepassingen voor. Dat heeft op zich niets met Rogiers machines te maken, maar wel met het totaalplaatje. Want met de optelsom van alles wat je op TechXpo ziet, maak je een hele kast.”

Ook Jurgen Dekeyser, verkoopverantwoordelijke voor raam- en deurtechnieken bij Lecot blikt voldaan terug: “TechXpo biedt veel mogelijkheden. Wij stellen nieuwe toepassingen voor die ons onderscheiden van onze concullega’s zoals raamdragers, exoskeletten en speciale klikdichtingen, en zetten onze machineverhuurservice Lecot Fleet in de kijker. We merken een oprechte interesse bij alle bezoekers, dat geeft veel voldoening.”

Machines zijn maar een klein onderdeel van het evenement. De netwerkmogelijkheden, de samenwerkingen en de brede interesse van het publiek maken van TechXpo een geslaagde vakbeurs.

Symbiose tussen partners

TechXpo richt zich op het volledige productieproces: van het machinaal verwerken van hout en aluminium tot de complete afwerking. Binnen dit proces worden heel wat technieken en toepassingen gecombineerd. Ostermann en Lamello vertrouwen al jaar en dag op elkaars expertise en sloegen de handen in elkaar voor TechXpo. Zaakvoerder van Lamello Marc Demares licht toe: “We komen samen met Ostermann naar buiten met enkele demo’s. Zo zien bezoekers wat ze willen, hoe het werkt, waarvoor je de toepassingen gebruikt, enzovoort. Je koopt geen kat in een zak. Zowel grote als kleine spelers vragen info en advies. We zijn nu vooral bekend bij de kleinere schrijnwerkerijen, maar door TechXpo opent voor ons een nog onontgonnen markt in België.”

De oprechte interesse bij alle bezoekers geeft veel voldoening.

Toekomst van TechXpo

Michiel Vandaele blikt voorzichtig vooruit naar een komende editie van TechXpo. “We zullen beginnen met een evaluatie, maar over het algemeen zijn we al zeer tevreden. We konden uitpakken met een wereldprimeur, namelijk de Morbidelli CX110 van onze Italiaanse leverancier SCM: een compacte CNC-boor- en freesmachine met hoge productiecapaciteit en uiterste precisie met geïntegreerde gereedschapswisselaar met 5 posities. Hoewel ze veel fysieke ruimte innemen, zijn onze machines maar een klein onderdeel van het evenement. De netwerkmogelijkheden, de samenwerkingen en de brede interesse van het publiek maken van TechXpo een geslaagde vakbeurs. Dit smaakt naar meer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details