NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Internationale erkenning voor onzichtbare deurkaders
Onzichtbare binnendeur leverde Arlu een IF Design Award op. (Beeld: Sourbron Fotografie)

Internationale erkenning voor onzichtbare deurkaders

Het Invisidoor 2.0-pakket om binnendeuren onzichtbaar in te werken bestaat voor zowel binnen- als buitendraaiende deuren en is sinds kort, na veelvuldig testen, ook beschikbaar in een brandwerende versie. Bovendien werd deze reeks onzichtbare binnendeuren recent bekroond met de IF Design Award. Dit betekent opnieuw een internationale erkenning voor het innovatieve bedrijf.  

Het gekende Invisidoor 2.0-pakket om binnendeuren onzichtbaar in te werken biedt profielen om in te pleisteren in twee universele varianten: voor binnendraaiende en buitendraaiende deuren. De profielen zijn beschikbaar in een lengte van 6 meter voor deurbladdiktes vanaf 40 millimeter. Ze zijn zowel geschikt voor de slot- als de scharnierkant en voor het bovenprofiel van het deurkader. Zo zaag je als schrijnwerker alle onderdelen zelf op maat in verstek voor binnendeuren tot 4 meter hoog en 1.250 millimeter breed. 

Bovendien is ook de installatie van de Invisidoor 2.0 zeer eenvoudig. Een meegeleverde interne hoekverbinding spant zichzelf volledig op waardoor de verstekken mooi aansluiten. Dat doe je simpelweg door een inbusschroef aan te draaien. Van externe schroefgaten is dus geen sprake bij de montage van een Invisidoor 2.0. Verder is het systeem zo vormgegeven dat je het deurkader ook met raamankers kan bevestigen. De zwaluwstaartprofilering biedt een betere hechting van PUR en vezelversterkte pleister. 

Adaptoren voor slot en scharnieren

In het U-profiel van de Invisidoor 2.0 schuif je naar keuze de adaptoren voor scharnieren en het deurslot op hun plaats. Die adaptoren maken komaf met uitgefreesde slot- of scharniergaten, waardoor het profiel nergens aan stevigheid inboet. Daardoor hoef je het deurkader niet extra te verstevigen bij afwerking met gipskarton of pleister. Op maat afgezaagde afdekprofielen klik je gemakkelijk in dit U-kader. De naad die zichtbaar blijft, schuur of kit je naar wens verder af. Zelfs na installatie wissel je de scharnier- en slotkant om zonder het deurkader te demonteren. De adaptoren zijn compatibel met de gekende Invisible Neo-designscharnieren. 

De brandwerende variant van de Invisidoor 2.0 is zowel veilig als esthetisch. (Beeld: Sourbron Fotografie)

Brandwerende Invisidoor 2.0

Na uitvoerig onderzoeken, uittesten en bijsturen is het Invisidoor 2.0-systeem sinds kort ook verkrijgbaar als brandwerende toepassing. Brandwerende deuren geven bij dagelijks gebruik doorgang, maar moeten in geval van brand twee compartimenten onderling van elkaar afsluiten. Met de brandwerende Invisidoor 2.0-variant kan dit voortaan op een esthetische manier. In combinatie met een houten brandwerende draaideur met maximale afmetingen van 2.660 millimeter hoog en 1.100 millimeter breed en een deurdikte van 50 millimeter is de Invisidoor 2.0 een onzichtbaar ingewerkte, brandwerende binnendeur. Door de geïntegreerde, zelfsluitende inbouwdeurdranger van het type Dormakaba ITS 96 werden zowel de binnen- als buitendraaiende deuren na tests gecertificeerd volgens de Europese normen EI145 en EI130.

IF Design Award

De toepassingen van de Invisidoor 2.0 zijn werkelijk eindeloos en met gemak te integreren in elk interieur. Daardoor behaalde deze versie van de Invisidoor dan ook een IF Design Award. Deze nieuwe internationale erkenning bevestigt het innovatieve karakter van Arlu en des te meer van deze esthetische binnendeurtoepassing.    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details