NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Interieur verdelen zonder lichtverlies
Het divina-gamma werd uitgebreid met een zeer slank hoek (38 mm) en een eindprofiel (35 mm). (Beeld: Atelier Claar)

Interieur verdelen zonder lichtverlies

Systeem voor glazen binnenwanden uitgebreid met hoek- en eindprofiel

Glazen binnenwanden zijn ‘hot’ maar worden pas echt praktisch als je er alle kanten mee uit kan: horizontaal, verticaal, met welke glasdikte ook, met of zonder geïntegeerde glazen deur. Sinds kort zijn ook een hoekprofiel en een eindprofiel beschikbaar, wat nog meer mogelijkheden biedt om ruimtes op te delen zonder aan visibiliteit in te boeten.

Hoeken en zijkanten

Het divina-gamma werd uitgebreid met een zeer slank hoek (38 mm) en een eindprofiel (35 mm). Met het hoekprofiel kan je twee divina-wanden loodrecht koppelen en zo hoeken of zelfs volledige kamers maken. Het eindprofiel werkt dan weer mooi een zijkant af als je die vrij laat staan. Bij beiden wordt hetzelfde intuïtieve ‘turn ’n click’-systeem gebruikt als voor de standaard profielen, en dat voor de verschillende glasdiktes. De hoek- en eindstaander zijn 5 millimeter horizontaal en verticaal regelbaar, net als de standaard divina-wandprofielen. 

Functionaliteit en esthetiek

Met het divina-systeem hou je alle opties open om een interieur op te delen zonder dat je daarbij aan licht moet inboeten. Dankzij het basisprofiel en de speciaal ontwikkelde regelblokjes kan de positie van de wand zowel horizontaal als verticaal 5 millimeter aangepast worden. Het innovatieve ‘turn ‘n click’-systeem bevestigt verschillende glasdiktes (6 tot 10 mm voor gehard en 33,1 tot 55,2 mm voor gelaagd glas) zonder deze  in de profielen te moeten lijmen. Dat maakt (de)montage extra gemakkelijk, zonder risico op glasbreuk. Met glaspanelen tot 2,8 meter hoog en 1,5 meter breed resulteert dit zowel in residentiële als in commerciële toepassingen zoals restaurants en kantoren in een industriële maar minimalistische uitstraling. 

De mogelijkheid om een kamerhoge deur tot 2.800 millimeter te integreren, voorzien van onzichtbaar geïntegreerde 3D regelbare tyo-scharnieren, maakt dat het strakke design van de profielen niet onderbroken wordt.

Scharnieren en sloten

Divina gaat verder dan de bestaande oplossingen op het vlak van glazen binnenwanden. De mogelijkheid om een kamerhoge deur tot 2.800 millimeter te integreren, voorzien van onzichtbaar geïntegreerde 3D regelbare tyo-scharnieren, maakt dat het strakke design van de profielen niet onderbroken wordt. Een primeur in de markt van wanden en deuren in steellook. Meer zelfs: ook het argenta magnotica pro-magneetslot is onzichtbaar in het profiel verwerkt. Het maakt een vergrendelingsmechanisme overbodig en blijft zelfs bij een openstaande deur onzichtbaar. Een voegafdichting tussen de deur en de wand zorgt bovendien voor een betere akoestische demping en isoleert ook beter.

Red Dot Product Award

Divina werd bekroond met een Red Dot Product Award. De jury was vooral onder de indruk van de meerwaarde van dit scheidings­wandsysteem om ruimtes makkelijk, snel en kwalitatief op te delen en tegelijk toch naadloos met elkaar te verbinden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details