NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Honderd jaar trendsetter door innovatie, kwaliteit en service

Honderd jaar trendsetter door innovatie, kwaliteit en service

In 1920 startte Constant Philips een succesverhaal. De eerst drie generaties concentreerden zich uitsluitend op ontwikkeling, productie en verkoop van intelligente standaardmachines en speciaalmachines, vaak custom made. In 1985 werd het verkoopaandeel groter dan dat van de eigen productie. Intussen is Philips Constant al zestig jaar exclusief verdeler en partner van de Holz-Her machines in België.

Kantenaanlijmers

Philips Constant leverde al 1.400 Holz-Her kantenaanlijmmachines met het unieke lijmpatronensysteem af. De markt vraagt CNC-gestuurde machines met nulvoegtechnologie. Alle Holz-Her machines zijn in standaarduitvoering voorzien voor EVA-smeltlijm en PUR-lijm in patronen of lijmkorrels.

Naast de standaard kantenaanlijmmachines ontwikkelde Holz-Her de Lumina reeks. Deze innovatieve kantenaanlijmmachines kunnen via gebruiksvriendelijke nabije infraroodtechnologie (NIR) laserkanten verwerken zonder opwarmtijd en zonder persluchtverbruik. Een technologie die zowel voor kmo’s als voor grote industriële bedrijven geschikt is door de hoge afwerkingsgraad.

Weg met vooroordelen over nesting

Acht jaar geleden introduceerde Philips Constant nesting op de Belgische markt. Vandaag is het bedrijf marktleider in deze technologie. Op het vraagstuk van horizontale verbindingen is Holz-Her Nextec het antwoord. Nesting is de productiemethode van de toekomst. Het combineert opdelen en een CNC-bewerkingscenter. In een manloze cyclus worden de meubelonderdelen tot vier keer zo snel geproduceerd. Naast meubelplaten kan de nestingmachine optimaal worden ingezet voor productie van verstekken, binnendeuren, omkastingen en trappen. Holz-Her Nextec is een totaalconcept. De machine is standaard uitgerust met 300 voorgeprogrammeerde parametrische modules waarmee je in een muisklik de productie van corpussen start.

Op het vraagstuk van horizontale verbindingen is Holz-Her Nextec het antwoord.

 

In een tweede fase wordt de logistiek rond de nestingmachine geautomatiseerd. Met het Grundner automatisch platenmagazijn kan de nestingmachine beladen worden en via de unieke nest-pick module worden de meubelonderdelen intelligent gesorteerd voor de volgende productiebewerking. Philips Constant heeft honderd automatische platenmagazijnen in productie, vaak de basis voor nieuwe ontwerpen. De projectingenieurs van Philips Constant bouwen de meest complexe automatisatie op, volledig in eigen beheer. Ze beschikken over de nodige ervaring met meubelplaten, gevelbekleding, binnendeuren, metaal en kunststof. Samen met de klant bouwen ze intelligente en performante producties uit. Met een eigen afdeling handling & automation ontwikkelt het bedrijf universele opname-units voor robots. Deze worden geïntegreerd in manloze producties van meubelonderdelen, binnendeuren en omkastingen.

Intelligente standaardmachines

Intelligente standaardmachines blijven heel belangrijk binnen het verkoopgamma van Philips Constant. In 2000 namen ze de verdeling van het merk Martin, topkwaliteit in standaardmachines, over. In samenspraak met Martin werd de eigen productie van standaardmachines afgebouwd en concentreerde Philips Constant zich uitsluitend op verkoop en dienst-na-verkoop. De machines van Martin combineren innovatie en een hoge kwaliteit. Martin ontwikkelde als eerste de verticale freesmachine met 46° schuin verstelbare freesas, ook bij de formaatzaagmachines. Kmo’s en industrie hebben baat bij deze machines door de lange levensduur.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details