NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Fineerpanelen in alle houtsoorten, lengtes en breedtes
Met de nieuwe pers voegt Placabois ook de breedste platen toe aan de mogelijkheden voor professionele verwerkers.

Fineerpanelen in alle houtsoorten, lengtes en breedtes

Grootformaatpers vervolledigt modern machinepark

Sinds midden september is de nieuwe perslijn in de productiehal van Placabois in gebruik. Die maakt platen tot een breedte van 2,07 meter mogelijk, in plaats van de vroegere 1,60 meter. “We hadden al een compleet aanbod qua fineerpanelen. Nu kunnen we naast de langste ook de breedste afmetingen uit de markt aanbieden”, zegt general manager Axel Devos.

In 2021 besliste Placabois al om te investeren in de nieuwe pers. Een weloverwogen keuze om de professional een nog completer gamma te bieden. Axel Devos: “Enerzijds merkten we de trend in de markt van fineer naar grotere afmetingen, waar we meteen in wilden volgen. Anderzijds heeft de ontwerper met grotere platen meer creatieve vrijheid en de interieurbouwer minder plaatverlies. Daar wint iedereen bij.”

Het meest complete aanbod

De langste platen in de markt – tot 4,10 meter – kon Placabois al produceren en snel leveren. Met de nieuwe pers voegt de fineerexpert ook de breedste platen toe aan de mogelijkheden voor professionele verwerkers. Voortaan bestel je de gewenste platen ook tot 2,07 meter breed. “Die zijn nog steeds zowel in grote volumes als in beperkte oplage te verkrijgen”, benadrukt Axel. “Voor ons is het cruciaal om een make to stock- en make to order-programma te blijven combineren. Zo kunnen we echt elke klant optimaal bedienen. We combineren flexibiliteit met een grote voorraad en snelle verwerking.”

In de Panellabs ontdek je alle mogelijkheden, onder meer in de Oakland Collection.

Alle plaatmaterialen zelf ervaren

Om de vakman vandaag en morgen optimaal te ondersteunen, blijft Placabois investeren. Niet enkel in zijn productie – onder meer met moderne machines voor persen, kantrechten en schuren – maar ook in zijn Panellabs. Daar ontdek je alle mogelijkheden in fineer op groot formaat. Meer nog: van fineer tot kunststof decoratieve platen, in samenwerking met zusterbedrijf Vanca. Axel: “Werkelijk alles uit ons assortiment is te bekijken in de Panellabs in Gullegem, in Herk-de-Stad en in Mill in Nederland. Het is ook de ideale plek om als architect of interieurbouwer met je klant naartoe te komen. De vele stalen laten toe een persoonlijk moodboard samen te stellen, waarmee je verder aan de slag kan voor unieke realisaties.”

Verwerking op maat

Vlot en efficiënt interieurs creëren? Placabois helpt de professional hierbij met plezier door het gekozen fineer ook te verwerken tot gebruiksklare platen. Van persen op de gewenste kern tot afleveren op je gevraagde afmetingen. “Bovendien heeft de professional ook minimaal materiaalverlies, onder meer door de mogelijkheid van platen tot 2,07 meter breed. Daarmee blijven we dicht bij onze missie: de vakman maximaal ontzorgen en indrukwekkende interieurrealisaties mee mogelijk maken. Uiteraard met aandacht voor de trends en voor een duurzame sector.”   ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details